Ελίζαμπεθ Ντέιβιντ: «Σχεδίασα το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα και από τότε άλλαξε ολόκληρη η ζωή μου»

Ελίζαμπεθ Ντέιβιντ: «Σχεδίασα το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα και από τότε άλλαξε ολόκληρη η ζωή μου»

Η διάσημη σχεδιάστρια με τον πρώην σύζυγό της και συνεργάτη της επιμελούνταν την εμφάνιση της πριγκίπισσας από την αρχή του ξεκινήματος της - «Δεν είχε εξελίξει το στυλ της και η μόδα δεν την ένοιαζε. Όμως, μετά έγινε φανταστική»

david
Με αφορμή την έκθεση, που άνοιξε χθες στο Παλάτι του Κένσιγκτον, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η σχεδιάστρια μόδας Ελίζαμπεθ Ντέιβιντ μίλησε στο Grazia για την στιγμή της καριέρας της που της άλλαξε ολόκληρη την ζωή.



Το νυφικό της πριγκίπισσας από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο έγραψε ιστορία και έγινε το πιο διάσημο φόρεμα όλων των εποχών. Δια χειρός της Ελίζαμπεθ Ντέιβιντ και του πρών συζύγου και συνεργάτη της Ντέιβιντ Εμμάνουελ, τράβηξε τα βλέμματα όλου του κόσμου, μόλις η πριγκίπισσα βγήκε από την βασιλική άμαξα και διέσχισε τα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

diana


Κλείσιμο
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια, πρόκειται για μία «δουλειά», η οποία τελικά άλλαξε ολόκληρη την ζωή της. «Όλο το ταξίδι ήταν μία στιγμή, που μας άλλαξε την ζωή, από το λεπτό που λάβαμε την κλήση από την Νταϊάνα, ζητώντας μας να της φτιάξουμε το νυφικό της. Ξέραμε πως οι ζωές μας δε θα ήταν ξανά ίδιες, γνωρίζαμε πως θα δημιουργούσαμε κάτι, που θα γινόταν ένα σημαντικό στοιχείο της ιστορίας. Θα ντύναμε τη μελλοντική βασίλισσα. Ήταν εκπληκτικό, σαν να είχαμε τη μεγαλύτερη πασαρέλα στον κόσμο», περιγράφει η διάσημη σχεδιάστρια.



Την περίοδο εκείνη διατηρούσαν με τον Ντέιβιντ Εμμάνουελ ένα ατελιέ στο Mayfair. H πριγκίπισσα Νταϊάνα γνώριζε το δίδυμο από την αρχή της εξέλιξης τους, ενώ μαζί με εκείνους εξελισσόταν και η ίδια. Η Ελίζαμπεθ Ντέιβιντ θυμάται την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ εξηγεί πως δεν ήταν πάντα «σύμβολο της μόδας»: «Την γνωρίσαμε πολύ νωρίς. Ήταν τόσο χαρούμενη και ζωηρή, με την φράντζα και τις ζακέτες της. Δεν είχε εξελίξει το στυλ της και η μόδα δεν την ένοιαζε και τόσο. Κατά κάποιο τρόπο όμως, ξεπέρασε αυτό το στάδιο και ανέπτυξε την δική της δυναμική, μία άλλη αίσθηση του στυλ. Έγινε φανταστική».

Το διάσημο φόρεμα ακολούθησε μία ρέπλικα του, την οποία ζήτησε η ίδια η πριγκίπισσα για το Μουσείο της Μαντάμ Τισό, ενώ η σχεδιάστρια δήλωσε πως έχει σκοπό να φτιάξει ακόμα ένα για τη δική της προσωπική συλλογή.



Το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα διαδέχθηκαν άλλα εντυπωσιακά σχέδια δια χειρός του δημιουργικού διδύμου Ντέιβιντ και Εμμάνουελ. Έντυσαν πολλές διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, η Μαντόνα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Κριστίνα Αγκιλέρα κ.α.


Ειδήσεις σήμερα:

Φυγόποινος διέρρηξε δυο μαγαζιά στις Σέρρες και βρέθηκε στην φυλακή

Εξαδάκτυλος: Ζητώ συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία για τους ανεμβολίαστους γιατρούς

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης