Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε έκθεση το νυφικό της με την εντυπωσιακή ουρά των 8 μέτρων

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε έκθεση το νυφικό της με την εντυπωσιακή ουρά των 8 μέτρων

Θα παρουσιαστεί στο Orangery Palace του Παλατιού του Κένσινγκτον από τις 3 Ιουνίου έως τις 2 Ιανουαρίου του 2022, στο πλαίσιο έκθεσης για τη βασιλική μόδα - Ο γιοι της έδωσαν την άδειά τους προκειμένου να παρουσιαστεί το νυφικό στην έκθεση - Η έκθεση θα περιλαμβάνει και άλλα σύνολα της Νταϊάνα που έμειναν στην ιστορία

diana-0
Το νυφικό της άφησε ηχηρό αποτύπωμα στη μόδα της δεκαετίας του '80.  Το θρυλικό νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το περίτεχνο αυτό φόρεμα που σχεδιάστηκε από τους Ντέιβιντ και Ελίζαμπεθ Εμάνουελ ξεχωρίζει για ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: το πιο μακρύ πέπλο στη βασιλική ιστορία. Aυτό ήταν και το σήμα κατατεθέν του.

Ως έκθεμα θα μπορούν να θαυμάζουν από αύριο, Πέμπτη, οι Βρετανοί το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981.

Θα παρουσιαστεί στο Orangery Palace του Παλατιού του Κένσινγκτον από τις 3 Ιουνίου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο μιας έκθεσης για την βασιλική μόδα.

Μαζί με το θρυλικό νυφικό, το οποίο καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη μόδα της δεκαετίας του 80, θα εκτεθούν και σχέδια μόδας από τις πρόβες νυφικού, καθώς και υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τα ρούχα της βασίλισσας.

Το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα τοποθετηθεί στο κέντρο της έκθεσης σε έναν γυάλινο διάδρομο, ώστε να φανεί και η ουρά του, η οποία έχει μήκος περίπου 8 μέτρα

Το νυφικό διακρίνεται για τα φουσκωμένα μανίκια όπως και για την εντυπωσιακή φούστα με περίτεχνα σχέδια στο μπούστο από αντίκες δαντέλες που ανήκαν στην γιαγιά του Κάρολου.

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έδωσαν την άδεια τους προκειμένου να παρουσιαστεί το νυφικό στην έκθεση.

Το διάσημο φόρεμα δεν έχει εμφανιστεί στο Kensington Palace, δηλαδή το πρώην σπίτι της Νταϊάνα, από το 1995.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει και άλλα σύνολα της Νταϊάνα που έμειναν στην ιστορία, από τα πιο σεμνά που επέλεγε στην αρχή του γάμου της με τον Κάρολο μέχρι και τα κομψά βραδινά φορέματα που φορούσε όταν ξέσπασαν οι πρώτες φήμες για την απιστία του.

Κλείσιμο
Διάσημοι σχεδιαστές μόδας που είχαν την επιμέλεια της βασίλισσας αποφάσισαν να εκθέσουν και τα σχέδια τους από ένα από τα αγαπημένα καθημερινά φορέματα της Νταϊάνα.

Το μπλε φλοράλ φόρεμα αποτελούσε μία συχνή επιλογή της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ειδικά όταν επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία.

diana-1
diana-2
diana-3
diana-4


Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Σε δύο ομάδες από την επόμενη εβδομάδα τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-29 

Τραγωδία στα Νέα Μάλγαρα: Πώς ξέφυγε από την προσοχή των παππούδων το αγοράκι που βρέθηκε νεκρό - Παρέμβαση εισαγγελέα 

Λατινοπούλου: Έντονες αντιδράσεις από κυβέρνηση, βουλή και social media 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης