Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: Γιατί ο «άσπλαχνος» Πιτ μπορεί να κερδίσει τη «στρίγκλα» Τζολί

Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: Γιατί ο «άσπλαχνος» Πιτ μπορεί να κερδίσει τη «στρίγκλα» Τζολί

Τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση του χωρισμού τους, το πρώην ζευγάρι κάνει ό,τι μπορεί για να μη χωρίσει 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
brangelina43
Εμειναν παντρεμένοι μόλις δύο ημερολογιακά έτη. Από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016. Και έχουν ήδη δαπανήσει τέσσερα χρόνια, δηλαδή τα διπλάσια απ’ όσα πέρασαν ως σάρκα μίαν, προκειμένου να διευθετήσουν το διαζύγιό τους. Μπορεί από τον Απρίλιο του 2019, έπειτα από σχετική δικαστική απόφαση, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί να δικαιούνται να συμπληρώνουν πια στο πεδίο της οικογενειακής κατάστασής τους την επιλογή «διαζευγμένος», όμως στην πραγματικότητα ο γάμος τους έχει ακόμα νομική ισχύ. Μάλιστα, φαίνεται ότι καθένας από την πλευρά του κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε εκείνο που για ένα μέσο ζευγάρι λύνεται συνήθως με συνοπτικές διαδικασίες για τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ να εξελίσσεται με βραδύτητα, πυκνό σε ίντριγκες και γεμάτο ανομολόγητα απωθημένα. Οπως δηλαδή ένα τηλεοπτικό σαπουνοπερικό έπος με τα όλα του.

Αίτηση εξαίρεσης

Τη θρυαλλίδα άναψε -για μία ακόμα φορά- πριν από δύο μήνες η Αντζελίνα Τζολί, η οποία από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο χωρισμός της από τον επί 15 χρόνια σύντροφό της έβαλε σκοπό να τον αποκόψει από τα έξι παιδιά τους - τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα. Τον περασμένο Αύγουστο η 45χρονη ηθοποιός κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει για την επιμέλεια των τέκνων τους και έχει αναλάβει να διευθετήσει κάποια περιουσιακά ζητήματα που εκκρεμούν ακόμα μεταξύ των δύο πρώην συζύγων. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της Σαμάνθα Μπλέι ΝτεΤζιν, o Τζον Αουντερκερκ δεν τηρεί ένα θεμελιώδες προαπαιτούμενο για τη θέση του. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αμερόληπτα και να φτάσει σε μια ακριβοδίκαιη για τους δύο αντιδίκους ετυμηγορία, αφού σχετίζεται με την πλευρά Πιτ.

Συγκεκριμένα, η συνήγορος της Τζολί υποστήριξε ότι ο δικαστής Αουντερκερκ έχει συνεργαστεί ξανά με τη δικηγόρο που εκπροσωπεί τον Πιτ και μάλιστα έχει αποφασίσει πολλάκις υπέρ των υποθέσεων που εκείνη είχε αναλάβει. Η ειδικευμένη σε θέματα Οικογενειακού Δικαίου ΝτεΤζιν έχει πάρει πατριωτικά την υπόθεση και μοιάζει να έχει αναγάγει την αποδόμηση του Πιτ σε προσωπικό στοίχημα από το 2018, όταν δηλαδή έθεσε εαυτόν στις υπηρεσίες της Τζολί. «Το μόνο που ζητά η πελάτης μου είναι μια δίκαιη δίκη, βασισμένη σε γεγονότα, χωρίς ιδιαίτερες ή ευνοϊκές διευθετήσεις προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι διάδικοι μπορούν να εμπιστεύονται τη διαδικασία είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να διασφαλίζουν ότι υπάρχουν διαφάνεια και αμεροληψία», δήλωνε τον Αύγουστο επιβεβαιώνοντας του λόγου το ασφαλές.

brangelina__1_
Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι τα νέα για τη φημολογούμενη καινούρια σχέση του Μπραντ Πιτ με την 27χρονη Νικόλ Ποτουράλσκι μάλλον ανατροφοδοτούν τη μήνιν της Τζολί προς τον πρώην σύζυγό της

Τραγική ειρωνεία: προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι πάνω στην αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η κινηματογραφική Maleficent έγινε γνωστό ότι ο ίδιος δικαστής είχε επικυρώσει τη νομική ισχύ του γάμου τους το 2014. Πώς ήταν δυνατό η Τζολί να μην εμπιστεύεται για το διαζύγιό της τον άνθρωπο που «ευλόγησε» νομικά τον γάμο της; Τελικά, την εβδομάδα που μας πέρασε το αίτημα της πλευράς Τζολί απορρίφθηκε και ο Αουντερκερκ συνεχίζει ακάθεκτος -ίσως και σε ακόμα ισχυρότερη θέση- τις ακροάσεις.

Βασικό διακύβευμα είναι φυσικά η επιμέλεια των παιδιών του ζευγαριού, την οποία ο Πιτ διεκδικεί κατά το ήμισυ. Αυτό το σκέλος της διαδικασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, με τη λίστα μαρτύρων της πλευράς Πιτ να περιλαμβάνει σωματοφύλακες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές αλλά και τη συμπρωταγωνίστρια της Τζολί στην ταινία «Το κορίτσι που άφησα πίσω» Τζίλιαν Αρμενάντε. Μολονότι οι Brangelina έχουν αναθέσει την υπόθεση σε ιδιωτικό δικαστή, ώστε να προστατεύσουν κατά το δυνατόν τα άπλυτά τους από τη δημόσια θέα και να αποφύγουν τη διαρροή εγγράφων στον Τύπο, οι ίδιοι έχουν αναδειχθεί σε περίφημους πληροφοριοδότες των σκανδαλοθηρικών εντύπων. Με το δίκιο τους. Η μάχη που δίνουν δεν θα κριθεί μόνο στην ακροαματική διαδικασία, αλλά και στις εντυπώσεις που καθένας τους θα αφήσει. Πάντως, έχουν δρόμο ακόμα μέχρι να προσεγγίσουν την ντεκαντάνς άλλων διάσημων πρώην ζευγαριών που κατασπάραξαν τις σάρκες τους δημοσία και ξεβράκωσαν τον ιδιωτικό βίο τους, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Αμπερ Χερντ στην περίφημη δίκη του Λονδίνου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η πλάστιγγα αυτή τη στιγμή γέρνει υπέρ του 56χρονου ηθοποιού. Και αυτό γιατί τήρησε μέχρι κεραίας τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει από το 2016 η πρώην σύζυγός του. Τότε η Τζολί κατηγορούσε τον Πιτ για βίαιη συμπεριφορά και θερμόαιμα ξεσπάσματα ακόμα και απέναντι στα παιδιά του. Κομβικής σημασίας στην απόφαση της ηθοποιού να χωρίσουν από τραπέζης και κλίνης ήταν το χαστούκι που είχε δώσει ο Πιτ -καταπώς λέγεται, αφού είχε καταναλώσει γενναία ποσότητα αλκοόλ- στον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας Μάντοξ κατά τη διάρκεια πτήσης με ιδιωτικό αεροπλάνο. Μπορεί οι αιτίες της ρήξης ανάμεσα στο ζευγάρι να ήταν βαθύτερες, όμως ο καβγάς πατέρα - γιου μάλλον επίσπευσε την ειλημμένη απόφαση της Τζολί, η οποία την επομένη αιτήθηκε διαζυγίου. Ηταν 11 Σεπτεμβρίου του 2016 ή, αλλιώς, η ημέρα που ξεκίνησε η κατεδάφιση των Brangelina, ενός φαινομενικά γερού οικοδομήματος της σόουμπιζ που χτίστηκε με πολλά εξώφυλλα, απειράριθμες παπαράτσι φωτογραφίες και ακόμα περισσότερα δάκρυα από την απατημένη πρώην κυρία Πιτ (βλ. Τζένιφερ Ανιστον). Λίγες εβδομάδες αργότερα οι κατηγορίες της Τζολί για κακοποίηση των παιδιών κατέπεσαν στο δικαστήριο και ο Πιτ εξασφάλισε το δικαίωμά του στην τακτική φυσική επαφή μαζί τους, με την προϋπόθεση ότι οι πρώτες συναντήσεις τους θα γίνονταν παρουσία κοινωνικού λειτουργού.
brangelina234
Κλείσιμο

Κάτοικος Λονδίνου

Δύο χρόνια αργότερα οι δύο κινηματογραφικοί σταρ βρίσκονταν ακριβώς στο ίδιο σημείο. Ναι, στις δικαστικές αίθουσες. Τον Ιούνιο του 2018 απόφαση δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει ο Πιτ επέβαλε στην Τζολί να διασφαλίζει την απρόσκοπτη και τακτική επικοινωνία του πρώην συζύγου της με τα παιδιά τους. Οριζε μάλιστα πως εάν εκείνη δεν συμμορφωνόταν αμέσως θα διακινδύνευε να απολέσει διαπαντός την επιμέλειά τους. Εκείνη την περίοδο η Τζολί μαζί με τα έξι φιντάνια της είχε πολιτογραφηθεί μόνιμη κάτοικος Λονδίνου λόγω των γυρισμάτων της ταινίας «Maleficent 2» της Disney. Στην πραγματικότητα, είχε αποκόψει τον Πιτ από οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Στην υπερασπιστική γραμμή της χρησιμοποίησε την παρουσία του πρώην συζύγου της στη βρετανική πρωτεύουσα για λίγες εβδομάδες την ίδια περίοδο για τα γυρίσματα του φιλμ «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο. Αν ήθελε να περνά χρόνο μαζί τους, είχε την ευκαιρία του. Δύο μήνες αργότερα μάλιστα η Τζολί αντεπιτέθηκε. Με χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Το νομικό επιτελείο της με επικεφαλής την ΝτεΤζιν επέλεξε την οδό της «δολοφονίας χαρακτήρα». Αν ο Πιτ εμφανιζόταν ως στοργικός πατέρας με ενδιαφέρον προς τα παιδιά του αλλά και ως ένας άνθρωπος που έδινε μάχη με την έξη του στο αλκοόλ και τη ροπή του στις καταχρήσεις, την οποία μάλιστα κέρδιζε, εκείνη μπορούσε να αλλάξει το αφήγημα και να τον παρουσιάσει ως έναν άσπλαχνο τύπο που δεν δίνει δεκάρα για την ανατροφή και το μεγάλωμά τους. Τον Αύγουστο του 2018 η Αμερικανή δικηγόρος εξέδωσε ανακοίνωση προς τον Τύπο αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ηθοποιός αμελεί συστηματικά την καταβολή διατροφής για τα παιδιά του, αλλά και ότι κοντολογίς δεν έχει πληρώσει το παραμικρό από τα καθημερινά έξοδά τους τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα το βάρος να επωμίζεται αποκλειστικά στην εντολέα της. Φυσικά, ο Πιτ απάντησε διά των νομικών εκπροσώπων του υπενθυμίζοντας το δάνειο ύψους 8 εκατ. δολαρίων που παραχώρησε στην Τζολί προκειμένου να αγοράσει κατοικία για την ίδια και τα παιδιά στο Λος Φελίζ, αλλά και κοστολογώντας τα ποσά που έχει διαθέσει για τα έξοδά τους την τελευταία διετία σε 1,3 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, κατηγόρησε την Τζολί για ανερυθρίαστη προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Το πάθημα της Τζολί φαίνεται ότι δεν της έχει γίνει μάθημα.
brangelina__2_
Η Τζολί και ο Πιτ είναι γονείς τριών υιοθετημένων και τριών βιολογικών παιδιών, του 19χρονου Μάντοξ, που σπουδάζει στη Νότια Κορέα, του 16χρονου Παξ, της 15χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων Βίβιαν και Νοξ

«Χώρισα για τα παιδιά»

Φέτος τον Ιούλιο, λίγες εβδομάδες προτού καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για τον δικαστή Αουντερκερκ, η 45χρονη ηθοποιός μέσω συνέντευξής της σε γυναικείο περιοδικό φρόντισε να εκπέμψει για μία ακόμα φορά το μήνυμά της προς το κάποτε άλλο της μισό. Μπορεί κατά κύριο λόγο να μίλησε για την ιδιότητά της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τη φιλανθρωπική δράση της και την απόφασή της να υιοθετήσει τρία παιδιά, ωστόσο επί τη ευκαιρία υπενθύμισε πόσο καλή μητέρα είναι η ίδια ώστε θυσίασε την προσωπική ευτυχία της για τα σπλάχνα της: «Χώρισα για το καλό της οικογένειάς μου. Ηταν η σωστή απόφαση. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στο πώς θα θεραπευτούν τα παιδιά από αυτή την εμπειρία (σ.σ.: του διαζυγίου). Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου και τα παιδιά διαβάζουν ψεύδη για τον εαυτό τους στα μέσα ενημέρωσης, αλλά φροντίζω να τους υπενθυμίζω ότι γνωρίζουν ήδη τη δική τους αλήθεια. Στην πραγματικότητα, είναι έξι πολύ γενναίοι και δυνατοί νέοι άνθρωποι». Η Τζολί και ο Πιτ είναι γονείς τριών υιοθετημένων και τριών βιολογικών παιδιών, του 19χρονου Μάντοξ, που σπουδάζει στη Ν. Κορέα, του 16χρονου Παξ, της 15χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων Βίβιαν και Νοξ.

Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι τα νέα για τη φημολογούμενη καινούρια σχέση του Μπραντ Πιτ με την 27χρονη Νικόλ Ποτουράλσκι μάλλον ανατροφοδοτούν τη μήνιν της Τζολί προς τον πρώην σύζυγό της. Κάνει βέβαια και αυτός ό,τι μπορεί για να τη σφυροκοπά με μικρές αλλά διόλου επουσιώδεις λεπτομέρειες της ιδιώτευσής του. Φέτος, για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, όταν υπό άλλες συνθήκες θα γιόρταζε την έκτη επέτειο του γάμου του με την Τζολί, εκείνος εθεάθη μαζί με το κορίτσι του να περνά ημέρες γεμάτες ξεγνοιασιά και αμεριμνησία στο Chateau Miraval. Το περίφημο κτήμα στην Προβηγκία που ανήκει στο πρώην ζευγάρι είχε γίνει το ιδανικό σκηνικό για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης στις 23 Αυγούστου του 2014. Η απόφαση του Πιτ να το επισκεφτεί μαζί με τη νυν αγαπημένη του μόνο τυχαία δεν φαίνεται, ακόμα και στον πιο άδολο παρατηρητή.

Μάλιστα, επιστρέφοντας από τη νότια Γαλλία στο Λος Αντζελες ο ηθοποιός υποχρεώθηκε σε 14ήμερη καραντίνα προτού συναντήσει τα παιδιά του, αφού λέγεται ότι τα δύο αρνητικά τεστ COVID-19 που παρουσίασε στην Τζολί δεν ήταν αρκετά για να την πείσουν ότι ήταν αμόλυντος και άρα ασφαλής για εκείνα. Στο στόχαστρο των θιασωτών της Τζολί -κανείς δεν ξέρει αν απηχούν και τη δική της άποψη- έχει μπει και η Ποτουράλσκι, το πολωνικής καταγωγής μοντέλο που κάνει ένα διάλειμμα από τον γάμο του με διάσημο Βερολινέζο εστιάτορα στην αγκαλιά του Πιτ. Η διάχυση στα κοινωνικά δίκτυα της φήμης πως εκείνη και ο ηθοποιός μισούν την Τζολί ήταν τέτοια ώστε η Ποτουράλσκι σχεδόν εξαναγκάστηκε να απαντήσει εμμέσως συνοδεύοντας μια φωτογραφία της στο Instagram με το σχόλιο «Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν μισούν». Αλλά αυτά η μαινόμενη Τζολί μάλλον τα ακούει βερεσέ... Η απόφαση του δικαστηρίου που θα ορίσει ή θα απορρίψει τη συνεπιμέλεια των παιδιών της με τον Πιτ αναμένεται έως τα τέλη της χρονιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάρτι «βόμβα» για τη δημόσια υγεία στο Βοτανικό: Κάλεσαν μέχρι και ζογκλέρ!

Βίντεο-σοκ: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι

Η χαμένη ζωή της Ελοίσα Φόντες και το μυστήριο της φαβέλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης