10 ηθοποιοί που δήλωσαν ότι πιέστηκαν να γυρίσουν σκηνές με «σεξ» και «γυμνό»

Ορισμένοι από τους ηθοποιούς δήλωσαν ότι ήταν πολύ νέοι και συχνά δεν προστατεύονταν αρκετά στα γυρίσματα από τέτοιες «άβολες» καταστάσεις

ithopoioi_sex_tainies_xr
Το «Euphoria» είναι μια αμερικανική εφηβική δραματική τηλεοπτική σειρά, που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο. Το δράμα του HBO επικρίθηκε επίσης για το γεγονός ότι περιλαμβάνει πολύ γυμνό, βία, ναρκωτικά και σεξ.

Στον απόηχο της δεύτερης σεζόν, οι πρωταγωνίστριες του «Euphoria», Σίντνεϊ Σουίνι, Μίνκα Κέλι και Κλόε Τσέρι, μίλησαν ανοιχτά λέγοντας πως αισθάνονται εξαιρετικά άβολα με την ποσότητα των γυμνών ή των σεξουαλικών σκηνών που πρέπει να γυρίζουν. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν τον δημιουργό της σειράς Σαμ Λέβινσον ,εκφράζοντας την απορία για το κατά πόσο απαραίτητες είναι όλες αυτές οι σκηνές.

Ο Λέβινσον συμφώνησε να αλλάξει όλες τις σκηνές με τις οποίες δεν ένιωθαν άνετα οι ηθοποιοί, ανέφερε το «Buzzfeed». Η είδηση άνοιξε κύκλο συζητήσεων σχετικά με τη συναίνεση και ειδικά σε περιπτώσεις νεαρών ηθοποιών που ήταν καινούριοι στον χώρο.

euphoria | editing season 2 | hbo


Κατά τη διάρκεια των χρόνων, ιστορίες ηθοποιών που μίλησαν και είπαν ότι εξαναγκάστηκαν ή πιέστηκαν να κάνουν γυμνές ή σεξουαλικές σκηνές έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθούν 10 ηθοποιοί που όπως έχουν δηλώσει, αναγκάστηκαν να γυρίσουν άβολες στιγμές

1. Σάρον Στόοουν: Βασικό Ένστικτο (Basic Instinct)

Κλείσιμο
Πρώτη στη λίστα είναι η Σάρον Στόουν, η οποία δήλωσε ότι ο σκηνοθέτης του «Βασικού Ενστίκτου», Πολ Βερχόφεν, της είχε ζήτησε να βγάλει το εσώρουχό της, όταν αλλάζει πόδι στη διάσημη σκηνή. Ο ίδιος τότε την είχε διαβεβαιώσει ότι το επίμαχο σημείο δεν θα ήταν εκτεθειμένο στην οθόνη και φέρεται να της έδειξε μια έκδοση χαμηλής ευκρίνειας του πλάνου. Όταν όμως η ίδια είδε την ταινία στους κινηματογράφους, συνειδητοποίησε ότι ήταν εντελώς εκτεθειμένη.

«Έτσι είδα για πρώτη φορά το στιγμιότυπο με τον κόλπο μου, αρκετό καιρό αφότου μου είχαν πει: "Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα - απλά θέλω να βγάλεις το εσώρουχό σου, καθώς το λευκό αντανακλά το φως, ώστε να ξέρουμε ότι φοράς εσώρουχο"», έγραψε η Στόουν στα απομνημονεύματά της. «Πήγα στον θάλαμο προβολής, χαστούκισα τον Πολ στο πρόσωπο, πήγα στο αυτοκίνητό μου και κάλεσα τον δικηγόρο μου, τον Μάρτι Σίνγκερ». Ο Βερχόφεν από την άλλη, ισχυρίστηκε ότι η Στόουν ήξερε ότι επρόκειτο να εκτεθεί.
Sharon Stone Says She Was Tricked into Not Wearing Underwear for Basic Instinct Scene

2. Θάντι Νιούτον: Κρας (Crash)
Η Θάντι Νιούτον δεν γνώριζε όπως λέει, για μια σκηνή σεξουαλικής επίθεσης στην ταινία «Crash», που σκηνοθέτησε ο Πολ Χάγκις. Το έμαθε λίγο πριν από τα γυρίσματα, αφήνοντάς την σοκαρισμένη και δακρυσμένη. «Μπήκα στο τρέιλερ του μακιγιάζ και ξέσπασα σε κλάματα. Ανησύχησα πραγματικά και ήμουν αναστατωμένη. Όχι ότι έπρεπε να κάνω τη σκηνή, αλλά ήμουν αναστατωμένη που δεν είχα ιδέα ότι αυτό θα το μεταφέραμε στην ταινία», δήλωσε στο «Vulture».

Την εξόργισε ακόμη περισσότερο το γεγονός δε, ότι η σκηνή περιελάμβανε τον βιασμό της από έναν αστυνομικό, τον οποίο υποδύθηκε ο Ματ Ντίλον. «Ένιωσα αυτόν τον φόβο ότι δεν ήθελα να συμμετέχω ώστε αυτό να βγει αυτό στον κόσμο».
Matt Dillon Sexually Molested Thandie Newton | Crash (2004 film) Scene

3. Λέα Σεϊντού – Αντέλ Εξαρχόπουλος: Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα (Blue is the warmest color)
Η ταινία με τίτλο «Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα» είχε αρκετές σκηνές σεξ και μία από τις πρωταγωνίστριες της, η Λέα Σεϊντού, δήλωσε ότι κάποια σκηνή, χρειάστηκε σχεδόν 10 ημέρες για να γυριστεί και ήταν «ταπεινωτική».

Η ίδια πρόσθεσε: «Ένιωθα σαν πόρνη». Η Αντέλ Εξαρχόπουλος είπε από την πλευρά της: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τολμούν καν να ρωτήσουν τα πράγματα που έκανε εκείνος και είναι πιο σεβαστοί - σε καθησυχάζουν κατά τη διάρκεια των σκηνών σεξ και είναι χορογραφημένες, γεγονός που αποσεξουαλικοποιεί την πράξη». Ο σκηνοθέτης Αμπντελατίφ Κεσίς κατηγορήθηκε επίσης για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και εκφοβισμό των μελών του συνεργείου από το γαλλικό συνδικάτο κινηματογράφου Spiac-CGT.

Ο Κεσίς αντεπιτέθηκε στη Σεϊντού αποκαλώντας την «αλαζονικό, κακομαθημένο παιδί». «Πόσο απρεπές είναι να μιλάς για πόνο όταν κάνεις μια από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο... Πώς, όταν σε λατρεύουν, όταν ανεβαίνεις στο κόκκινο χαλί, όταν παίρνουμε βραβεία, πώς μπορούμε να μιλάμε για πόνο;», είπε ο σκηνοθέτης.
봄날은 간다 One Fine Spring Day / Blue Is the Warmest Color

4. Εμίλια Κλαρκ: Game of Thrones
Η Εμίλια Κλαρκ δήλωσε ότι βρήκε τρομακτικές τις γυμνές σκηνές στην πρώτη σεζόν του «Game of Thrones». Η ηθοποιός είπε ότι αισθάνθηκε αναγκασμένη να κάνει «σκηνές με γυμνό». Ήταν τρομοκρατημένη αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις είχε τελειώσει τη δραματική σχολή, ανέφερε ο «Guardian».

«Είχα βρεθεί σε κινηματογραφικό πλατό δύο φορές πριν από αυτό, και τώρα βρίσκομαι σε ένα κινηματογραφικό πλατό εντελώς γυμνή με όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, και δεν ξέρω τι περιμένετε από μένα, και δεν ξέρω τι θέλετε», είχε πει η Κλαρκ. Πρόσθεσε επίσης ότι ο συμπρωταγωνιστής της Τζέισον Μομόα, την έκανε να αισθάνεται ασφαλής και τη βοήθησε πολύ με τις ερωτικές τους σκηνές.

Emilie_Gymno


5. Χίλαρι Μπάρτον, Σοφία Μπους: One Tree Hill
Οι πρωταγωνίστριες του «One Tree Hill», Χίλαρι Μπάρτον και Σοφία Μπους κατηγόρησαν τους ενήλικες στα γυρίσματα ότι έκαναν αχρείαστες σεξουαλικές σκηνές. «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε σε ένα πλατό όπου οι άνθρωποι ήθελαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας ή να μας βοηθήσουν να περιηγηθούμε σε οποιαδήποτε από τις τρέλες των αρχών της δεκαετίας του '80», θυμήθηκε η Σοφία για την εποχή της στη σειρά. «Κοιτάζοντας πίσω, μπορούμε να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μας χρησιμοποίησαν. Μας είχαν βάλει αυτόν τον φακό της ενηλικίωσης πάνω μας - αυτή την ιδέα ότι έπρεπε να ξέρουμε τα πάντα και να έχουμε απαντήσεις και να είμαστε, τελικά, επαγγελματίες, ενώ δεν ξέραμε καν ποιοι ήταν οι τεχνικοί όροι.... Είχαμε ενήλικες που εμπιστευόμασταν, οι οποίοι τώρα καταλαβαίνουμε ότι ήταν πραγματικά ελεγκτικοί και χειριστικοί». Το καστ κατηγόρησε επίσης τον σεναριογράφο Μαρκ Σουάν για σεξουαλική παρενόχληση.
Hilarie Burton Reveals ‘One Tree Hill’ Love Scene That Made Her Break Down & Cry
6. Μαρία Σνάιντερ: Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι (Last Tango In Paris)
Ο ρόλος της Μαρία Σνάιντερ βιάζεται με ένα κομμάτι βούτυρο ως λιπαντικό, στην ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Η σκηνή δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο που δόθηκε στη Σνάιντερ και επίσης δεν της είπαν για το βούτυρο. Αναπολώντας το περιστατικό, η Σνάιντερ δήλωσε ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένη και «βιασμένη» και κατηγόρησε τον σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για χειραγώγηση.

Voutyro


Ο Μπερτολούτσι παραδέχτηκε ότι δεν της είπαν για το βούτυρο, αλλά υπερασπίστηκε τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι ήθελε η ταπείνωση της Σνάιντερ να φανεί πραγματική. Είπε ότι αισθάνθηκε ένοχος αλλά δεν το μετάνιωσε. «Ο Μάρλον Μπράντο μου είπε: "Μαρία, μην ανησυχείς, είναι απλώς μια ταινία”, αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, παρόλο που αυτό που έκανε ο Μάρλον δεν ήταν αληθινό, έκλαιγα πραγματικά δάκρυα. Μετά τη σκηνή, ο Μάρλον δεν με παρηγόρησε, ούτε ζήτησε συγγνώμη. Ευτυχώς, έγινε μόνο μία λήψη», είπε, η ηθοποιός σύμφωνα με τη «The Sun».
'Last Tango in Paris' Director Admits Rape Scene Was Unconsented

7. Μπεν Στίλερ: Όταν γνώρισα την Πόλυ (Αlong came Polly)
Ο Μπεν Στίλερ δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος με τη γυμνή σκηνή του, αλλά ο σκηνοθέτης Τζον Αμβούργο συμφώνησε να κόψει τη σκηνή αν δεν προκαλούσε γέλιο.

Το γυμνό τελικά μπήκε στην ταινία. «Αργότερα, ανακάλυψα ότι θα μπορούσα να είχα έναν σωσία για τον πισινό μου - αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μου το πει», είχε πει ο Στίλερ στο περιοδικό «Glamour».
Along Came Polly Official Trailer #1 - Ben Stiller Movie (2004) HD
8. Μαίρη Λουίζ Πάρκερ: Weeds
Η Μαίρη Λουίζ Πάρκερ δεν ήταν πολύ χαρούμενη που έκανε γυμνές και σεξουαλικές σκηνές στη σειρά «Weeds». Μια συγκεκριμένη σκηνή που μισούσε, ήταν εκείνη που απαιτούσε να είναι γυμνή σε μια μπανιέρα. «Δεν πίστευα ότι χρειαζόταν να είμαι γυμνή και τσακώθηκα με τον σκηνοθέτη γι' αυτό και τώρα είμαι πικραμένη», είχε πει η ηθοποιός στο «People». «Ήξερα ότι θα βγει στο διαδίκτυο: "Η Mary-Louise Parker δείχνει τις μεγάλες της ρώγες". Μακάρι να μην το είχα κάνει αυτό. Με παρακίνησαν να το κάνω».

Ο Ρομπέρτο Μπεναμπίμπ, παραγωγός της σειράς, υπερασπίστηκε την ανάγκη της σκηνής, λέγοντας ότι βοήθησε να τονιστεί το πόσο ευάλωτη ήταν η Νάνσι. «Υπήρχε μια ανεμελιά στο γυμνό που ήταν απαραίτητη».

Parker


9. Σάλμα Χάγιεκ: Φρίντα (Frida)
Η Σάλμα Χάγιεκ κατηγόρησε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ότι απείλησε να σταματήσει την παραγωγή της ταινίας «Φρίντα» αν δεν έκανε μια ερωτική σκηνή με μια άλλη γυναίκα. Απαίτησε ολόσωμο γυμνό. «Μου έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα με άφηνε ποτέ να τελειώσω αυτή την ταινία χωρίς να έχει τη φαντασίωσή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν υπήρχε περιθώριο για διαπραγμάτευση. Έπρεπε να πω ναι», είχε γράψει η Χάγιεκ σε άρθρο της στους «New York Times». «Τόσα πολλά χρόνια της ζωής μου τα είχα αφιερώσει σε αυτή την ταινία. Είχαμε ξεκινήσει περίπου πέντε εβδομάδες γυρίσματα και είχα πείσει τόσους πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους να συμμετάσχουν. Πώς θα μπορούσα να αφήσω τη θαυμάσια δουλειά τους να πάει χαμένη;». Συμφώνησε στη σκηνή του σεξ, αλλά χρειάστηκε να πάρει ηρεμιστικό για να την γυρίσει. «Δεν ήταν επειδή θα ήμουν γυμνή με μια άλλη γυναίκα», έγραψε στο κείμενό της. «Ήταν επειδή θα ήμουν γυμνή μαζί της για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν».

Salma_Woman


10. Ρέμπελ Γουίλσον: Grimsby
Η Ρέμπελ Γουίλσον κλήθηκε να κάνει ολόσωμο γυμνό στην ταινία «The Brothers Grimsby», παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό της είχε ρήτρα απαγόρευσης του γυμνού. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν προσπάθησε να την πείσει να κάνει τη σκηνή. Τελικά βρήκαν ένα σωσία για να κάνει τη σκηνή. «Ο Σάσα έλεγε: “Βλέπεις, είναι ωραία”. Εγώ έλεγα: “Δεν το κάνω. Δεν με νοιάζει τι λες”», είχε πει η ίδια στο «Marie Claire».

Rebel_1
Rebel_nude1


Ειδήσεις σήμερα:


Billie Kark: Ο νέος ήχος της ποπ σκηνής

ΕΣΥ: Οι αλλαγές στο αγροτικό και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δείτε πώς είναι σήμερα η «Πάττυ» από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης