Μέχρι και η Bild παραδέχτηκε τον Αγάθωνα!

Μέχρι και η Bild παραδέχτηκε τον Αγάθωνα!

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το «Alcohol is Free» ως «μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο» και συγχαίρει τους «άνδρες με τα κιλτ», που ξεσήκωσαν το ευρωπαϊκό κοινό - Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η ελληνική συμμετοχή, την οποία τα στοιχήματα πριν τον τελικό ήθελαν στη 13η θέση

Μέχρι και η Bild παραδέχτηκε τον Αγάθωνα!
Ευδιάθετοι, δυναμικοί, «ζωντανοί», επαγγελματικά άρτιοι και πάνω από όλα αισιόδοξοι οι Koza Mostra μαζί με το «βαρύ πυροβολικό», τον καρντάση ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη, κατάφεραν να ξεσηκώσουν όλη την Ευρώπη και να πάρουν την 6η θέση στον χθεσινό τελικό της Eurovision.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» από τη 13η θέση των στοιχημάτων, στην 6η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδηςκαι οι Koza Mostra με το τραγούδι «Alcohol is Free» παρουσιάστηκαν  στη σκηνή στην 21η θέση,  ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία, πραγματοποιώντας μια «ξεσηκωτική» εμφάνιση, η οποία οδήγησε τη χώρα μας στην κατάληψη της 6ης θέσης με 152 βαθμούς. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κλείσιμο


Και πράγματι, δεν το είδαμε μόνο εμείς... Η ελληνική συμμετοχή έχει λάβει ήδη τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από αρκετά ξένα μέσα. 

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό, με τα καλύτερα λόγια...

Χαρακτηρίζει το τραγούδι «Alcohol is Free» ως «μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο» και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Γι' αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία».

«Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι, το παραδοσιακό μέρος δηλαδή, οι άντρες με τα κιλτ χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, καθώς και ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά απλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.

«Τέλος πάντων, αν οι άντρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί», καταλήγει το άρθρο.

Αγάθωνας: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με την 6η θέση - Το τραγούδι της Δανίας το θεωρούσα από τα χειρότερα»

«Εγώ προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος με την έκτη θέση γιατί είχα υποσχεθεί την πρώτη» ήταν η πρώτη δήλωση του Αγάθωνα Ιακωβίδη λίγο μετά την προσγείωση της ελληνικής αποστολής επί ελληνικού εδάφους.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο «Μες στην καλή χαρά» δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλους τους συντελεστές της εκπομπής και είπε για τις εμπειρίες που απέκτησε στη Eurovision και κατά το ταξίδι του στο Μάλμε τη Σουηδίας: «Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Κάναμε παρέα και με τους καλλιτέχνες των άλλων αποστολών. Κάναμε παρέα με το Αζερμπαϊτζάν, τους Αλβανούς...».

Ποια όμως είναι η γνώμη του για το τραγούδι που κέρδισε φέτος, αυτό της Δανίας; Χωρίς περιστροφές, ο Αγάθωνας είπε: «Εγώ το θεωρούσα το χειρότερο. Εμένα μου άρεσε της Μάλτας. Ήμασταν μία αποστολή που δεν καθόμασταν ήσυχα. Τους είχαμε τρελάνει όλους. Σχολιάζαμε τα ξένα τραγούδια και έκανα τους στίχους στα ελληνικά και είχε πολλή πλάκα».

Γιώργος Αρσενάκος: «Χαρούμενοι Έλληνες»!

Με αυτή τη λεζάντα να συνοδεύει μία φωτογραφία γεμάτη χαμόγελα, έδωσε το κλίμα που επικράτησε στα παρασκήνια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθυντής της Platinum Records (πρώην Universal), της εταιρίας στην οποία ανήκουν οι καλλιτέχνες της φετινής αποστολής στη Eurovision, Γιώργος Αρσενάκος.

Αγάθωνας και Koza Mostra ένιωθαν πανευτυχείς για την στήριξη που δέχτηκαν από την Ευρώπη, η οποία αγκάλιασε το τραγούδι τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ψηφοφορίας, φέρνοντας την Ελλάδα στην έκτη θέση.




Ο Ηλίας Κόζας αγκαλιά με την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Η διάδημη παρουσιάστρια ανέβασε στα social media τη φωτογραφία που κρατά αγκαλιά τον τραγουδιστή των Koza Mostra. Η Αλεξάνδρα εκτός του ότι έχει «καλύψει» πολλές φορές στο παρελθόν τηλεοπτικά τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, είναι συν τοις άλλοις και μεγάλη φαν του.




Μαγικά τα νούμερα τηλεθέασης!

Η τηλεθέαση του μουσικού διαγωνισμού κατέγραψε αστρονομικά νούμερα φέτος. Στο σύνολο τηλεθέασης, ο τελικός συγκέντρωσε το 66,7%, ενώ στα τελευταία 45 λεπτά -την ώρα της ψηφοφορίας-, κινήθηκε στο 80%, φτάνοντας και το 82,9%!

Η ΝΕΤ κατάφερε -μία από τις σπάνιες φορές- να κρατήσει μαζί της και το δυναμικό κοινό 15 - 44 και μάλιστα σε ποσοστό ρεκόρ. Ο μέσος όρος τηλεθέασης στους νέους ήταν 71,8%, ωστόσο, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων άγγιξε το 85,1%!

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία του διαγωνισμού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης