Μια αποκαλυπτική ιστορία για την Ελένη και η Ιωάννα που ανάβει φωτιές

Μια αποκαλυπτική ιστορία για την Ελένη και η Ιωάννα που ανάβει φωτιές

Σκάνε οι βόμβες στην τηλεόραση αλλά δεν τελειώνουν σύντομα…

menegaki
«Γνωρίζετε γιατί φεύγει η κυρία Μενεγάκη;», με ρωτά ο ευθυτενής ηλικιωμένος κύριος, τον οποίο συνάντησα σε αίθουσα αναμονής εξετάσεων σε ιατρικό θεραπευτήριο. Λίγο πριν τα 90, γλυκύτατος και κατά τα φαινόμενα καλά ενημερωμένος για το τηλεοπτικό γίγνεσθαι, ο συνοδοιπόρος μου στον αξονικό τομογράφο, μετά τις συστάσεις και τις απαραίτητες φιλοφρονήσεις που πάντα χρεώνουν στον φακό κακή απεικόνιση της γυναικείας ομορφιάς, προχώρησε σε ευθεία ερώτηση. Δεν του άρεσε ιδιαίτερα το ότι απέφυγα να απαντήσω αναλυτικά, δικαιολογούμενη ως ομοκάναλη, που επιθυμεί να σεβαστεί την συνθήκη. Ηθελε να μάθει διακαώς. Αποδέχτηκε την ευγενική άρνησή μου για λεπτομέρειες και επέστρεψε στα καθ’ ημάς. Για μένα ωστόσο, αν και δεν ρώτησα, η απάντηση που πήρα ήταν πολύ σημαντική.

Για μία ακόμη φορά, σχεδόν μοιραία εμφανίστηκε με φωτεινά γράμματα μπροστά στα μάτια μου, η απάντηση στο ερώτημα «γιατί είναι και παραμένει τόσο επιτυχημένη η Μενεγάκη». Η απάντηση είναι απλή: γιατί την Ελένη ο κόσμος δεν την αντιμετωπίζει ως παρουσιάστρια.

Είναι η Μενεγάκη, δηλαδή η σταρ, η ωραιότερη, η πιο επιτυχημένη, η άφθαρτη, η αιώνια πολυσυζητημένη. Είναι το πρόσωπο που αφορά όλα τα κοινά, το καθένα για διαφορετικό λόγο. Είναι το κορίτσι που σε βάθος χρόνου πάντα έβρισκε τον τρόπο να τρυπώσει στα σπίτια χαμογελώντας ή προκαλώντας συγκίνηση. Ποτέ φωνάζοντας και ποτέ με μελανά χρώματα. Είναι η πανέξυπνη μάνατζερ του brand της, είναι έξυπνη δίχως να χρειαστεί να κάνει αφαίμαξη στην θηλυκότητά της και μαέστρος στη τακτική αιφνιδιασμού. Συντηρεί πάντα έναν μύθο στις σχέσεις της με τα κανάλια αλλά μοιράζει απλόχερα ενσταντανέ αγουροξυπνημένης στο κοινό της μέσα από το Instagram της. Και γνωρίζει καλά πότε θα κατεβάσει τις μπάρες ασφαλείας, πότε θα κλείσει τα φώτα και πότε θα κλείσει το μάτι και θα αποχωρήσει. Μπροστά σε όλα αυτά οι αυθαίρετοι υπολογισμοί μείωσης της αμοιβής της και τα σενάρια που κυκλοφορούν αλλά ποτέ δεν θα επιβεβαιωθούν μοιάζουν φαιδρά. Και φυσικά για έναν άνθρωπο που κατάφερε κόντρα στην ρότα του τηλεοπτικού εθισμού να κάνει σημαντικότερη την φωταγωγημένη σάλα από την σκοτεινή κλειδαρότρυπα, τι μπορεί να πεις. Κάθε σενάριο για τους λόγους που αποφάσισε να μην συνεχίσει την συνεργασία της με το Mega δεν χωρά εδώ. Και φυσικά κανένα δεν μπορεί να αποδειχθεί εκτός αν κάποιος ήταν παρών. Ουδείς. Και για να μην το ξεχάσω, πολύ τίμια με τους πολύ καλούς συνεργάτες της. Εις το επανιδείν, Ελένη.
eleni-menegaki
Πηγή: NDPPHOTO
Κλείσιμο
Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά πως τα δοκιμαστικά για το «Deal» συνεχίζονται αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο ιδανικό πρόσωπο… Αυτό που πολιορκείται και δεν χρειάζεται δοκιμαστικό, αντιστέκεται σθεναρά.

Ακόμη και εισπνοή – εκπνοή να κάνει, η Ιωάννα Μαλέσκου θα συζητηθεί. Θα σχολιαστεί, θα ερμηνευτεί και θα παρερμηνευτεί. Εχει ήδη πετύχει ένα βασικό στοιχείο μιας παρουσιάστριας: να συζητιέται πολύ. Μένει να χτίσει και το υπόλοιπο απερίσπαστη και να μην αναλώνεται σε συνεχείς απαντήσεις. Ισως κάποιες φορές να πρέπει να αφήνουμε να πέσει το μπαλάκι από τραπέζι για να σταματήσει και το παιχνίδι. Ειδικά όταν «κουράσει».

Κουίζ: ποιος πανελίστας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του παρουσιάστρια;



Ειδήσεις σήμερα:

Μπεκατώρου κατά Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

Είναι η Ευρώπη σε τροχιά πολέμου; Τα κρυφά σχέδια του Πούτιν

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Σοκαριστική η αναφορά σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης