Πανδημία: Άνδρας στη Νέα Ζηλανδία «εμβολιάστηκε έως και 10 φορές» σε μια μέρα για κορωνοϊό

Πανδημία: Άνδρας στη Νέα Ζηλανδία «εμβολιάστηκε έως και 10 φορές» σε μια μέρα για κορωνοϊό

Πιστεύεται ότι έλαβε χρήματα από άτομα που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν για να τα υποδυθεί στα εμβολιαστικά κέντρα

man_vaccination
Έρευνα έχει ξεκινήσει στη Νέα Ζηλανδία για την περίπτωση ενός άνδρα που φέρεται να εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό «έως και 10 φορές» σε μια μέρα, παριστάνοντας άλλα πρόσωπα.

H Astrid Koornneef, μία εκ των υπευθύνων του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας είπε ότι το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας έχει επίγνωση της υπόθεσης και λαμβάνει πολύ σοβαρά το ζήτημα. «Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανέφερε χαρακτηριστικά η Koornneef στην New Zealand Herald.

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας δεν έχει αποκαλύψει σε ποια περιοχή της χώρας συνέβησαν οι εμβολιασμοί. Όπως αναφέρει η New York Post, πιστεύεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έλαβε χρήματα από ορισμένα άτομα για να τα υποδυθεί και να εμβολιαστεί εκ μέρους τους, επισκεπτόμενος διάφορα εμβολιαστικά κέντρα.

Η ειδικός στα εμβόλια και καθηγήτρια Helen Petousis-Harris χαρακτήρισε σε συνέντευξή της την συμπεριφορά των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ως επικίνδυνη, ανόητη και απίστευτα εγωκεντρική και επέκρινε σφοδρά τα άτομα που πιθανότατα εκμεταλλεύτηκαν κάποιον που χρειαζόταν χρήματα. Όπως τόνισε, αυτού του είδους οι ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στη δημόσια υγεία, αφού πολίτες που ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν το έχουν κάνει ενδέχεται να συμβάλλουν στην εξάπλωση της Covid-19.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ο άνδρας που έλαβε πολλαπλές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέσα σε μια μέρα πιθανόν να μην πάθει κάτι σοβαρό, αλλά σίγουρα την επόμενη ημέρα θα βίωσε πολύ βαριές παρενέργειες, εξαιτίας της αντίδρασης του ανοσοποιητικού του. «Ξέρουμε περιπτώσεις στο εξωτερικό με ανθρώπους που έλαβαν κατά λάθος και τις πέντε δόσεις στο φιαλίδιο, αντί να αραιωθεί το περιεχόμενό του, αλλά και άλλες περιπτώσεις λαθών στον εμβολιασμό που δεν έχουν προκαλέσει μακροχρόνια ποβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, όπως τόνισε, η χορήγηση πολλαπλών δόσεων του εμβολίου Covid-19 πρέπει να γίνεται με τον καθορισμένο από τις υγειονομικές αρχές τρόπο, αφού η υπεβολική δόση αυξάνει τις παρενέργειες όπως πυρετός, πόνοι στο σώμα και πονοκέφαλοι.

Κλείσιμο
Η κυρία Koornneef συνέστησε στα άτομα που έχουν λάβει περισσότερες δόσεις του εμβολίου από τις συνιστώμενες πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό το συντομότερο δυνατόν, και τόνισε ότι περιστατικά όπως αυτά βάζουν σε πραγματικό κίνδυνο όλους τους εμπλεκόμενους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστος ιερέας 47 ετών και πατέρας πέντε παιδιών πέθανε από κορωνοϊό

Όταν ο Πούτιν δούλευε ως... «ταξιτζής» - «Είναι δυσάρεστο να μιλάω γι' αυτό»

Η Όμικρον εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, λέει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ