Η συνταγή της ημέρας από το Olive: Ρεβυθοσαλάτα

Η συνταγή της ημέρας από το Olive: Ρεβυθοσαλάτα

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Η συνταγή της ημέρας από το Olive: Ρεβυθοσαλάτα
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Γι’ αυτό βάλτε τα αποβραδίς στο κρύο νεράκι να φουσκώσουν. Για τα ρεβίθια ο λόγος, ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά όσπρια που, εκτός από την αγαπημένη ρεβιθάδα, γίνονται και βάση για απίθανες σαλάτες. Βάλτε τα στο μούσκιο λοιπόν απόψε κιόλας, γιατί αύριο θα τα κάνουμε σαλάτα. Μια σαλάτα αλλιώτικη όμως, που μπορεί να περιμένει υπομονετικά στο ψυγείο μερικές μέρες και να γίνει ακόμα πιο πλούσια σε αρώματα, μπορεί να συνοδεύσει ένα ψητό ψάρι ή κάποιο κρεατικό ή να γίνει από μόνη της πλήρες γεύμα.

Κλείσιμο
Συνταγές: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΙΝΑ Φωτογραφίες: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Food styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Ρεβιθοσαλάτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης

1 ώρα ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-6 άτομα:

300γρ. ρεβίθια μουσκεμένα σε νερό αποβραδίς

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές γλυκές (όχι ξιδάτες) χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

½ φλιτζάνι χοντροελιές  πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

2 κόκκινες  πιπεριές Φλωρίνης ψητές (έτοιμες  από βάζο στραγγισμένες), σε κυβάκια

1 φύλλο δάφνης

1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο

3-4 κόκκους μπαχάρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή ξηρό, τριμμένο

½ κουτ. γλυκού θυμάρι

½-2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό με τη δάφνη, το κρεμμύδι και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τη δάφνη, το κρεμμύδι και το μπαχάρι και αφήνετε να κρυώσουν.

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι. Προσθέτετε τα ρεβίθια, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μαζί το λάδι και το λεμόνι και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, λεμόνι ή λάδι ανάλογα με τη γεύση που θέλετε.

Τοποθετείτε τη σαλάτα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Tip: Όσο μένει η σαλάτα τόσο πιο γευστική γίνεται, οπότε καλύτερα να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης