Απαγόρευση κυκλοφορίας - Θεσσαλονίκη: Διαγράφονται τα πρόστιμα σε αστέγους
Την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε η ανακοίνωση της ΆΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την επιβολή προστίμων σε αστέγους λόγω «άσκοπης μετακίνησης»
Το Γραφείο Παραβάσεων της Διεύθυνσης της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ και δεσμεύτηκε, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της οργάνωσης, ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες σε επιβεβαιωμένα άστεγους, με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης».
«Η ανάγκη ειδικότερης αντιμετώπισης των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο από τις ελεγκτικές Αρχές είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι, οι άστεγοι χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους (σίτιση, τουαλέτα, μπάνιο, επίσκεψη σε κοινωνικές δομές)» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.