Θράκη: Δημοψήφισμα σε μειονοτικό δήμο για το… νερό

Θράκη: Δημοψήφισμα σε μειονοτικό δήμο για το… νερό

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η διενέργεια δημοψηφίσματος μεταξύ δημοτών

ΟΝΤΕΡ-ΜΟΥΜΙΝ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δήμος προτίθεται να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, ζητώντας από τους δημότες του να πάρουν θέση, σύμφωνα με όσα προβλέπει και ο «Κλεισθένης»

Συγκεκριμένα, σε δημοψήφισμα για την ίδρυση … Δημοτικής Επιχείρησης Αποχέτευσης, προχωράει ο μειονοτικός δήμος Ιάσμου στην Ροδόπη, μετά την καταψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ., μια και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αντίθετες.

Η δημοτική Αρχή του κ. Οντέρ Μουμίν, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α.Ιάσμου, ανακοινώνοντας πως θα κάνει χρήση των όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα, προκειμένου οι συνδέοντες του να λάβουν θέση. Ο ίδιος προτίθεται να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιάσμου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8/3/2020.

Ο δήμαρχος Ιάσμου μάλιστα και «Διάγγελμα» στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook, όπου επιτίθεται στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. κ.κ. Καδή Ισμέτ και Κυριάκο Αμούτζα αντίστοιχα, για τους οποίους δηλώνει ότι «στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση»

Δημοσιεύτηκε από Onter Moumin στις Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020


Το «Διάγγελμα» του δημάρχου Ιάσμου

«Εδώ και τέσσερις μήνες η δημοτική Αρχή δίνει μια πρωτοφανή μάχη για να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, να διοικήσουμε με το ιστορικό ποσοστό του 65,98%. Η εντολή δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενάντια στη δική σας ξεκάθαρη ετυμηγορία. Στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση της δικής σας απόφασης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αγνοήσει την κυρίαρχη βούληση σας. Όπως σας είναι γνωστό η σύσταση της ΔΕΥΑΔΙ καταψηφίστηκε με μία μόνο ψήφο διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρώντας αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ κρίνω σκόπιμο την προσφυγή σε εσάς. Στις δημοκρατίες τη λύση δίνει πάντοτε ο λαός. Προτείνω λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου 2020 με ερώτημα την ίδρυση ή μη της ΔΕΥΑΔΙ. Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών. Έτσι θα είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που θα δημιουργήσει δημοτικό δημοψήφισμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης