Φρίκη στη Λαμία: Η κατάθεση της 11χρονης για την κακοποίηση από τον δικηγόρο- Τι υποστηρίζει εκείνος

Φρίκη στη Λαμία: Η κατάθεση της 11χρονης για την κακοποίηση από τον δικηγόρο- Τι υποστηρίζει εκείνος

Όλη η ιστορία μιας οικογενειακής σχέσης που ξεκίνησε το 1996 σε εξοχική κατοικία της Λαμίας και κατέληξε στα δικαστήρια και τις φυλακές, όπου οδηγήθηκε προχθές, μετά την απολογία του ο 71χρονος δικηγόρος

lamia_ar
Ήταν εχθές, λίγο μετά το μεσημέρι, όταν ο 71χρονος δικηγόρος Ι.Χ. που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την μικρή κόρη του ανθρώπου που εργαζόταν στο εξοχικό του σε παραλιακό οικισμό της Φθιώτιδας, έβγαινε με χειροπέδες από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας. Λίγο πριν είχε κριθεί προφυλακιστέος. Ο πρότερος έντιμος βίος του και ο σχεδόν μισός αιώνας στα έδρανα των δικαστηρίων δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, ο ίδιος δεν κατάλαβε το «γιατί» υποστηρίζοντας μέχρι σήμερα πως έπεσε θύμα πλεκτάνης μιας ιστορίας που ξεκίνησε να «γράφεται» πριν από 25 ολόκληρα χρόνια...

Η γνωριμία με τον κηπουρό και η πρώτη ρήξη
Έτος 1996. Σε κάποια τοποθεσία, λίγο έξω από τη Λαμία, ο δικηγόρος Ι.Χ. και η σύζυγός του, υπάλληλος τότε σε γνωστή ναυτιλιακή εταιρία των Αθηνών, φτιάχνουν την εξοχική τους κατοικία, ένα σπίτι δύο ορόφων πλάι στη θάλασσα. Την ίδια χρονιά, το ζευγάρι από την Αθήνα γνωρίζει τον Γ.Κ. και την Δ. ένα φτωχό ζευγάρι που ζει στην ίδια περιοχή της Λαμίας. Ο Γ. Εργάζεται ως κηπουρός στην εξοχική κατοικία κάποιου μεγαλογιατρού της Λαμίας, ο δικηγόρος τον εμπιστεύεται και του προτείνει να εργαστεί και στον δικό του κήπο. Το 2008 έρχεται στον κόσμο η μοναχοκόρη του κηπουρού, η μικρή Κ., την οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα συγγενών του δικηγόρου, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του αγαπούν και φροντίζουν σαν δικό τους παιδί.

Το 2011 τα πράγματα για την οικογένεια του κηπουρού δυσκολεύουν, τους είναι δύσκολο, έως και αδύνατο, να καταβάλουν πλέον τα μισθώματα του σπιτιού όπου διαμένουν και κάπως έτσι αναγκάζονται να μετακομίσουν στο σπίτι της γιαγιάς. Ο κηπουρός, παρά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς του συνεχίζει να απασχολείται τους θερινούς μήνες στην περιποίηση του κήπου της εξοχικής κατοικίας του δικηγόρου καθώς και άλλων εξοχικών κατοικιών. Ο δικηγόρος, ο οποίος επισκεπτόταν το σπίτι του με την οικογένειά του κάθε Αύγουστο και κάποια Σαββατοκύριακα μέσα στον χρόνο, του δίνει τα κλειδιά της εξώπορτας, της αποθήκης, κι ενός βοηθητικού κτίσματος, προκειμένου να μπορεί να περιποιείται τον κήπο.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος: «Ήταν Παρασκευή 7 Ιουλίου του 2017 όταν επισκεφθήκαμε το εξοχικό μας με τη σύζυγό μου και βρήκαμε στο «κουζινάκι» του κήπου ένα γυναικείο μαγιό πεταμένο, το οποίο δεν ήταν της συζύγου μου, και τον χώρο ακατάστατο. Μετά από λίγο ήρθε η οικογένεια του κηπουρού μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της Δ. Ξαφνιάστηκαν όταν μας είδαν στο σπίτι μας (!) διότι δεν ήταν προγραμματισμένο να πάμε και δεν το γνώριζαν.... Η σύζυγός μου κι εγώ καταλάβαμε ότι ο Γ. είχε καταχραστεί την εμπιστοσύνη μας και το γεγονός ότι του είχαμε δώσει τα κλειδιά για να κάνει την εργασία του και το χρησιμοποιούσαν σαν εξοχική τους κατοικία. Δείξαμε τη δυσφορία μας και τους ζητήσαμε να φύγουν ζητώντας τους παράλληλα εξηγήσεις για το μαγιό και την ακαταστασία που είχαμε βρει στην κατοικία μας. Όταν η σύζυγός μου επέπληξε τον Γ. για τη χρήση του σπιτιού, αυτός με θράσος της απάντησε «αφού καθαρίζω τον κήπο έχω το δικαίωμα να φέρνω και την οικογένειά μου. Εμείς δεν το δεχθήκαμε αυτό και τότε επήλθε ρήξη στις σχέσεις μας. Ζητήσαμε τα κλειδιά από τον Γ. ο οποίος μας τα επέστρεψε. Έκτοτε, και για όλο το έτος 2017 δεν είχαμε καμία σχέση με την οικογένεια Κ., και για την περιποίηση του κήπου μας προσλάβαμε άλλον κηπουρό...»

Η «βόμβα» της μικρής Κ.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το πρωϊνό της 21ης Μαΐου του 2019, η 11χρονη σήμερα Κ. και κόρη του κηπουρού, περνά την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας καταθέτοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα βίωσε από την ηλικία των οκτώ ετών στα «χέρια» του δικηγόρου: «Στην μαμά μου μίλησα πριν μερικούς μήνες όταν είδα στο κινητό της κάποια μηνύματα από τον κ. Ι.Χ. και κατάλαβα ότι της την έπεφτε και της έγραφε να βρεθούνε. Επίσης της έγραφε να της δώσει λεφτά για να πάρουμε δώρα όπως λάπτοπ. Τα δικά μου περιστατικά είχαν γίνει πιο παλιά... Δεν έχει γίνει μόνο ένα πράγμα. Αυτός με έχει πειράξει πολλές φορές. Η πρώτη ήταν όταν πήγαινα στη δευτέρα ή στην τρίτη Δημοτικού. Είχαμε πάει στο σπίτι του και είχαμε πάει πρώτοι μόνοι μας στην παραλία. Εκεί μου έβγαλε το μαγιό και έβγαλε και το δικό του...». Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μικρής, τη μέρα εκείνη ο δικηγόρος προχώρησε σε ασελγείς πράξεις στο κορμάκι της ανήλικης. Σε επόμενο περιστατικό, όπως είπε η μικρή Κ. «Δύο φορές που έχουμε μείνει μόνοι μας μέσα στο αμάξι του, είχε βάλει μέσα στα γεννητικά μου όργανα τα δάχτυλα του χεριού του... Πηγαίναμε οι δυο μας για ψώνια στις Ράχες... Ενώ οδήγαγε με το ένα χέρι, με το άλλο χέρι με με χάιδευε στο π. ενώ ταυτόχρονα είχε βγάλει έξω και το δικό του π. και το χάιδευε... Εγώ τραβιόμουν και του έλεγα να σταματήσει, αλλά αυτός μου έλεγε ότι αυτό που κάνει είναι καλό. Κάθε φορά μου έλεγε ότι αυτή θα είναι η τελευταία και μου έλεγε να μην το πω σε κανέναν. Αν δεν το έλεγα, μου είπε ότι θα μου έπαιρνε δώρα. Ούτε στους γονείς μου να μην το πω γιατί θα με μάλωναν. Αυτή η φορά στο αμάξι με την ταβέρνα ήταν η τελευταία που με πείραξε και νομίζω ότι ήταν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε... Μια φορά όταν ήμασταν σπίτι του και θα πηγαίναμε για μπάνιο, μπήκε μέσα στο δωμάτιό μου την ώρα που άλλαζα και με κοίταγε όταν ήμουν γυμνή χωρίς να με πειράζει... Όχι, καμιά φορά δεν μάτωσα. Όταν το είπα στη μαμά και στον μπαμπά, μου είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν να με βοηθήσουν και πως ό,τι και αν γίνει θα είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα.» Λίγες μέρες αργότερα, η μικρή Κ. περνά και πάλι την είσοδο του Α.Τ. Λαμίας για συμπληρωματική έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο: «Θέλω να σας πω κάποια πράγματα που δεν σας είπα την προηγούμενη φορά... Αυτές τις φορές είχε και το γεννητικό του όργανο έξω και αρκετές από αυτές μου ζητούσε να το χαϊδέψω και το έκανα για κάποια λεπτά. Κάποια από αυτές τις φορές μου είχε πει ότι όταν μεγαλώσω και έχω αγόρι, να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό οι δυο μας. Τις τελευταίες φορές όμως που βρεθήκαμε καθόμουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να μην γίνει ξανά το ίδιο...»

Η θέση του δικηγόρου
Στην αντίπερα όχθη, ο 71χρονος δικηγόρος χαρακτήρισε ως ψευδή και ανυπόστατα τα όσα ισχυρίζεται η μικρή Κ. και η μητέρα της Δ.: «Η φερόμενη ως παθούσα έκανε λόγο για κάποια παραλία... Μια παραλία που δεν είναι ερημική αλλά γεμάτη κόσμο. Εκεί, υπάρχουν πάρα πολλές κατοικίες που κατοικούνται από οικογένειες με παιδιά που κολυμπούν τη θερινή περίοδο σχεδόν όλη τη μέρα στην παραλία. Είναι δε η παραλία ορατή άμεσα από όλα τα σπίτια. Από εκεί περνούν διαρκώς αυτοκίνητα αλλά και πολλοί πεζοί... Πώς ήταν δυνατόν στην παραλία αυτή, μπροστά σε σπίτια, με διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς, εν αναμονή έλευσης των μελών των οικογενειών μας, εγώ να «ασελγήσω» στην μικρή Κ.; Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος και νοήμων άνθρωπος να πήγε το καλοκαίρι σε μια παραλία με πολύ κόσμο περιμένοντας μάλιστα και την υπόλοιπη οικογένεια της ανήλικης καθώς και τη σύζυγό του και να ξεγυμνώθηκε από τη μέση και κάτω τόσο ο ίδιος όσο και το ανήλικο κορίτσι και μάλιστα αυτό να έκατσε και πάνω του χωρίς να οδηγηθεί στο αυτόφωρο;;!! Ακόμη και ένας αγράμματος άνθρωπος που έχει σκοπό να ασελγήσει σε ανήλικο δεν θα επιχειρούσε καν κάτι τέτοιο σε μια κατάμεστη παραλία εν τω μέσω του καλοκαιριού!»

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, ο δικηγόρος κάνει λόγο και για το περιστατικό στις «Ράχες» στο οποίο αναφέρθηκε η μικρή Κ.: «Ουδέποτε στα 23 χρόνια που πηγαίνω στο εξοχικό μου παρήγγειλα ή πήρα πίτσα για το σπίτι από τις Ράχες... Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2018, μετά το γραφείο, φύγαμε με τη σύζυγό μου και φθάσαμε βράδυ στο εξοχικό μας. Το πρωί του Σαββάτου, 1/12/2018 πήγα στο σούπερ μάρκετ για να πάρω τρεις τενεκέδες λάδι για κάποιον γνωστό, πλην δεν ήταν έτοιμοι και μου είπαν να ξαναπάω το απόγευμα. Ο καιρός είχε κρυώσει και ανάψαμε τζάκι κι ενώ ετοιμαζόμουν να ξαναπάω στο σούπερ μάρκετ, εμφανίσθηκε εντελώς ξαφνικά η τετραμελής οικογένεια Κ. λέγοντας ότι πέρασαν να μας δούνε. Ξαφνιαστήκαμε, αλλά τους αντιμετωπίσαμε φιλικά λόγω της εικοσαετούς φιλικής μας σχέσης... Τους είπα ότι πρέπει να λείψω για λίγο, να πάω με το αυτοκίνητο στο σούπερ μάρκετ για να πάρω τους τενεκέδες λάδι. Επειδή δεν είχαμε φαγητό για τόσα άτομα, τους είπα ότι θα πάρω και δύο πίτσες. Βγήκα από το σπίτι, έθεσα σε κίνηση το αυτοκίνητό μου, ανέβασα και τον σκύλο μου στο πίσω κάθισμα, άνοιξα την καγκελόπορτα, έκανα ελιγμό εξόδου, ευθυγράμμισα το αυτοκίνητο και άρχισα να εξέρχομαι. Εκείνη τη στιγμή είδα από δεξιά να έρχεται τρέχοντας η φερόμενη παθούσα (10 ετών τότε) ζητώντας να σταματήσω για να έλθει μαζί μου. Την πήρα πράγματι μαζί μου, πήγαμε στην πιτσαρία της Εθνικής οδού, παραγγείλαμε δύο πίτσες, ακολούθως πήγαμε στο σούπερ μάρκετ, πλην δεν ήταν και πάλι έτοιμοι οι τενεκέδες... Πήγα στην πιτσαρία και πήρα τις πίτσες. Επειδή στο οπίσω κάθισμα ήταν ο σκύλος, έδωσα τις πίτσες να τις κρατάει η μικρή στα πόδια της, γιατί πίσω ήταν ο σκύλος και δεν είχα εμπιστοσύνη. Φάγαμε βλέποντας ελληνική ταινία, η μικρή κάποια στιγμή γύρισε κανάλι και έβλεπε κινούμενα σχέδια ενώ εμείς συζητούσαμε και τελικά μετά από δύο ώρες περίπου έφυγαν, αφού ξαναδώσαμε στον Κ. τα κλειδιά του σπιτιού μας και την εντολή να περιποιείται τον κήπο μας... Αν πράγματι είχα προβεί στις ενέργειες που αναφέρουν οι μάρτυρες (μητέρα και κόρη) θα ερχόταν η φερόμενη ως παθούσα οικειοθελώς μαζί μου;... Αυτό δε που είναι άξιο απορίας είναι πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος (με δύο χέρια) με το ένα να οδηγεί, με το άλλο χέρι να χαϊδεύει τη συνοδηγό-παθούσα ανήλικη και με το άλλο (τρίτο;) χέρι να χαϊδεύει το πέος του;;!! Δηλαδή για να το κάνει κάποιος αυτό πρέπει να έχει τρία χέρια!!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι η δεύτερη κατάθεση της φερόμενης ως παθούσας μάρτυρα εμφανίζεται ιδιαίτερα «εμπλουτισμένη» σε σχέση με την πρώτη... Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι το άγχος ήταν η αιτία που παρέλειψε η ανήλικη μάρτυρας να αναφέρει τη σταγόνα αίματος στην πρώτη κατάθεσή της στην Αστυνομία, γιατί η μητέρα της στην κατάθεσή της την ίδια μέρα στην Αστυνομία, δεν ανέφερε εκείνη (μητέρα) τα περί σταγόνας αίματος;... Είναι προφανές ότι η δεύτερη κατάθεσή της περί σταγόνας αίματος είναι μεθοδευμένη, γιατί δεν εξυπηρετούσε απόλυτα τα σχέδια της οργανωμένης σκευωρίας της μητέρας. Εξανάγκασε την κόρη της να καταθέσει για «αίμα» για να κατηγορηθώ επιπλέον για τη ρήξη παρθενικού υμένα... Η ρήξη του παρθενικού υμένα μπορεί να έχει προέλθει από ενέργειες της ίδιας της φερόμενης ως παθούσας... Η κατηγορία εις βάρος μου αποτελεί κατασκεύασμα της μητέρας και «στήθηκε»... Από την ημέρα της «εκμυστήρευσης» (Φεβρουάριος 2019) μέχρι την 21/5/2019 που πήγαν στην αστυνομία και κατέθεσαν, υπήρχε αρκετός χρόνος (τρίμηνο) για να τα αποστηθίσουν. Τέλος, είναι να απορεί κανείς, πώς, αφού δήθεν είχα τελέσει ένα τέτοιο αδίκημα εις βάρος της ανήλικης, η οικογένεια Κ. μας επισκέφθηκε στο εξοχικό μας, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος του έτους 2019 (15-17 Ιουνίου 2019). Πρέπει να επισημάνω ότι η συμπεριφορά τους απέναντί μας ήταν απόλυτα φυσιολογική, κάθισαν περίπου μισή ώρα, τους προσφέραμε καφέ, και μετά έφυγαν χωρίς να μας πουν απολύτως τίποτα!!! Ποιος γονιός δεν θα έλεγε εάν είχε μάθει ότι είχαν συμβεί όλα αυτά που ισχυρίζονται ότι συνέβησαν στο παιδί τους και μάλιστα ποιος θα έκανε και κοινωνική επίσκεψη στον φερόμενο δράστη;;!!
Θα τολμήσω να εικάσω οικονομικό κίνητρο και υπόβαθρο στην όλη υπόθεση, επειδή υπήρξα μάρτυς και φορέας αιτήματος της οικογένειας ως πληρεξούσιος δικηγόρος οικονομικού περιεχομένου με αιτία συκοφαντική δυσφήμηση και κατοπινό συμβιβασμό με χρηματική απολαβή της οικογένειας. Επίσης, μία άλλη πιθανή εκδοχή, πάντα με επιφύλαξη, διότι κυριολεκτικά έχω μείνει ενεός από την άλλη σε βάρος μου ύφανση της ιστορίας αυτής, θεωρώ ότι μπορεί να λειτούργησε η αρνητική θέση της συζύγου μου για το επεισόδιο της οιονεί εκδίωξης της οικογένειας από το σπίτι μας στις αρχές Ιουλίου του 2017».

Σειρά τώρα έχουν οι δικαστές οι οποίοι και θα κρίνουν αν το παιδί λέει την αλήθεια (μισή ή ολόκληρη) κι αν η θέση του δικηγόρου θα πρέπει να βρίσκεται εντός ή εκτός φυλακής...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης