Ζερεφός για το Μάτι: Ακραίος ο καιρός, αλλά και ατυχέστατοι οι κρατικοί χειρισμοί

Ζερεφός για το Μάτι: Ακραίος ο καιρός, αλλά και ατυχέστατοι οι κρατικοί χειρισμοί

«Ημουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε ο ακαδημαϊκός μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή

zerefos_vouli_ena
Στους ατυχείς χειρισμούς του κρατικού μηχανισμού απέδωσε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Χρήστος Ζερεφός μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής υπογραμμίζοντας δε ότι «ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα».

Ο ακαδημαϊκός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακραίος ο καιρός στο Μάτι, αλλά ατυχής και η αντιμετώπιση του θέματος και ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα». Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση ο οποίος επικαλούμενος τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για όψιμη περιβαλλοντική ευαισθησία, τονίζοντας ότι η ΝΔ έκανε τυμβωρυχία στο Μάτι.

Επίσης, ο κ. Ζερεφός δήλωσε την ικανοποίησή του για την απομάκρυνση των υπευθύνων λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά.

Πέραν αυτών, ο καθηγητής έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρας μας υποστηρίζοντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το κόστος έως το τέλος του αιώνα θα αγγίξει τα 700 δις ευρώ, ποσό που είναι διπλάσιο του δημόσιου χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης