
Το κράτος να σταματήσει κάθε βοήθεια προς άρρωστα ζευγάρια με δυσκολία τεκνοποίησης. Πεταμένα χρήματα και γέννηση άρρωστων μωρών. Πλην περιπτώσεων που το πρόβλημα αναπαραγωγής οφείλεται πχ σε κάποιο τραυματισμό. Αυτά τα χρήματα εάν δωθούν αλλού, θα επιστρέψουν πολύ μεγαλύτερο όφελος στην κοινωνία.
Δεν βλέπω τι κακό έχουν τα δανεικά ωάρια, δεν βλέπω τι κακό έχουν οι παρένθετες μητέρες, δεν βλέπω τι κακό έχει ο θεσμός της υιοθεσίας. Όλα αυτά θα έπρεπε να γίνονται φανερά, με νόμιμες διαδικασίες, όχι στο σκοτάδι και στην παρανομία. Ιδιαίτερα σε μια χώρα με τόση υπογεννητικότητα όπως η Ελλάδα. Και ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι η γυναίκα που θα αναλάβει να γεννήσει ένα παιδί για ένα άτεκνο ζευγάρι, δεν πρέπει να αμειφθεί ούτε με ένα ευρώ. Εντάξει, η υποκρισία δεν ωφελεί κανέναν σ' αυτά τα θέματα.
Καλό σπέρμα το βρίσκεις δωρεάν. Ένα ποτήρι για την εκσπερμάτιση χρειάζεται και μία σύριγγα κόλπου (σαν στυλό είναι, χωρίς βελόνα) για να εισαχθεί το σπέρμα στον κόλπο. Όμως η λήψη και η χρήση ωαρίου έχει ταλαιπωρία, απώλεια ημερών (σπουδές, εργασία) για τη δότρια, κόστος για τη δότρια. Χρειάζεται να καλυφθούν τα έξοδά αυτά και ενδεχομένως να δοθεί και ένα συμβολικό δώρο στη δότρια του ωαρίου.
Όλοι οι καθηγητές Γυναικολογίας της Θεσσαλονίκης που εμπλέκονταν σε παρόμοια κυκλώματα κρίθηκαν αθώοι από τα δικαστήρια, λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, δυστυχώς.
Είναι μεγάλο λάθος και έγκλημα εκ προμελέτης, γονείς με σοβαρά προβλήματα υγείας να προσπαθούν να αναπαραχθούν και να γεννιούνται άνθρωποι που θα ταλαιπωρηθούν.
Δεν υπάρχει κάτι κακό στο δανεικό ωάριο ή σπέρμα. Είναι σαφώς προτιμότερο από το να γεννηθεί άρρωστο μωρό. Σε περιστατικά με δυσκολία τεκνοποίησης συχνά ο γονιός έχει κάποια πολύ σοβαρά κληρονομήσιμα προβλήματα υγείας και επιπλέον είναι και (μερικά ή πλήρως) στείρος. Εάν προσπαθήσει με ορμονοθεραπεία κλπ να παράξει σπερματοζωάρια ο άνδρας ή ωάρια η γυναίκα, το μωρό θα κληρονομήσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας του γονιού. Είναι εύκολο ακόμη και από ένα στείρο άτομο, από ένα άτομο με διάφορα σοβαρά (και κληρονομήσιμα) προβλήματα υγείας, σήμερα να φτιάξουμε σπερματοζωάριο ή ωάριο. Αλλά οι ασθένειες θα κληρονομηθούν! Τι πιο απλό, οικονομικό, ωραίο από το δότη σπέρματος η ωαρίου;
Αυτο που θα επρεπε α προβληματιζει, ειναι γιατι καποιος να καταφυγει σε αυτη τη λυση...Για ενα ζευγαρι που δε μπορει να τεκνοποιησει, το κρατος δεν ειναι πουθενα. Τα ασφαλιστικα ταμεια καλυπτουν μονο το κοστος των φαρμακων και οχι της ολης διαδικασιας και αυτο μετα απο τρελη ταλαιοωρια, επιτροπη του ικα κλπ. Δηλαδη μια γυναικα που εχει τον πονο της επειδη δε μπορει να τεκνοποιησει, πρεπει να υποστει αυτη την ταλαιπωρια για να καλυχει το 1/5 του συνολικου νοστους. Αν τελικα δεν εχει τα χρηματα το ζευγαρι για να το κανει η το κανει και δεν εχει θετικο αποτελεσμα, στρεφεται στη λυδη δανεικων ωαριων και επειτα στη λυση υιοθεσιας. Και εκει ομως το κρατος δεν υπαρχει πουθενα. Οποτε για καποια ζευγαρια μοναδικη λυση, ειναι αυτη της παρανομης οδου. Εγκληματιες αυτοι που το κανουν εμποριο, μεγαλυτερος εγκληματιας ειναι ομως το κρατος. Ζευγαρια που εχουν τοσα πολλα να δωσουν σε ενα μωρο, να χανονται στη δινη της γραφειοκρατιας και της ανικανοτητας
Άλλοι προσπαθούν να κάνουν παιδί με δανικες μήτρες, άλλες τα πετάνε τα παιδιά τους στην ανακύκλωση μέσα σε ταπερ, αλλες τα παρατάνε έξω από πόρτες ,, άλλες πουλάνε τα ωάρια τους..., Άλλες τα πετάνε απ το μπαλκόνι, Τι να πει κανείς...... Ένας χαμός... Δε βγάζεις άκρη
Όταν ένα ζευγάρι θέλει να υιοθετήσει, και το κράτος τους βγάζει την παναγία ανάποδα, αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν.
Βγάλτε τα ονόματα των ιδιωτικών κλινικών.. γιατί άραγε η μια κλινική για δανεικά ωάρια μας ζήτησε 4000 και η άλλη κοντά 6500?? Ονόματα και οι δυο…