Παράταση της αναστολής για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση ζητούν οι δικηγόροι

Παράταση της αναστολής για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση ζητούν οι δικηγόροι

Το δικηγορικό σώμα έχει ταχθεί υπέρ των εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών και κατά της υποχρεωτικής υπαγωγής διαφορών στη διαμεσολάβηση

4572813
Την παράταση της ανεστάλης της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση αστικών και εμπορικών υποθέσεων ζητεί με σημερινή ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του προέδρου Δημήτριου Βερβεσού.

Η αναστολή της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση ισχύει μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16.9.2019) σύμφωνα με το νόμο 4512/2018, αλλά η συντονιστική ζητεί και νέα παράταση καθώς δεν διαφαίνεται ότι αρκεί ο χρόνος για την ψήφιση νέου νομοθετικού πλαισίου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το δικηγορικό σώμα έχει ταχθεί υπέρ των εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών και κατά της υποχρεωτικής υπαγωγής διαφορών στη διαμεσολάβηση.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή εκφράζει «την ικανοποίησή της για τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του ν. 4611/2019, που αφορούν στη ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις».

Τέλος, ενόψει των επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη, 10.9.2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης