Σαμοθράκη: Ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση

Σαμοθράκη: Ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά έφτασε στη θάλασσα και δείχνει να είναι υπό έλεγχο, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού - Παραμένουν επί τόπου 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα - Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη

ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΒΡΑΔΥ-1
Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα όμως, το μέτωπο της φωτιάς έφτασε στη θάλασσα και η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας.

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θανάσης Βίτσας, διευκρινίζοντας ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.



Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς παραμένουν στο σημείο 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικίες, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα, οι αρμόδιοι φορείς του νησιού ζήτησαν ενισχύσεις και από την Αλεξανδρούπολη (ενός πεζοπόρου τμήματος), ωστόσο από το Λιμενικό Σώμα τους ενημέρωσαν ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους. 

Να σημειωθεί επίσης ότι το νησί είναι αποκομμένο ακτοπλοϊκά από την ηπειρωτική Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου. 
Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι για αύριο Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσεις για πολύ υψηλό κίνδυνο (επίπεδο 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Σκύρο, Σποράδες, Λήμνο, Σαμοθράκη,Έβρο,Κορινθία και Αργολίδα.

EBwz1lKWwAAhjQO
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης