Ανοιχτή πρόσκληση από Κεραμέως στην Εκκλησία για διάλογο

Ανοιχτή πρόσκληση από Κεραμέως στην Εκκλησία για διάλογο

Η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης–παραλαβής, κάλεσε όλους τους Ιεράρχες να συνδράμουν το έργο της - «Η παιδεία συνιστά για εμάς τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας με πραγματικά μακροπρόθεσμα οφέλη» τόνισε η κυρία Κεραμέως για τον νέο της ρόλο

kerameos
Το σήμα της έναρξης του διαλόγου με την Εκκλησία έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής παράδοσης–παραλαβής, απευθύνοντας πρόσκληση για ανοιχτό διάλογο σε όλους τους Ιεράρχες, τους κάλεσε να συνδράμουν το έργο της ηγεσίας του υπουργείου σε ανοιχτό διάλογο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την άλλη εβδομάδα η κυρία Κεραμέως θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις στις οποίες θα αναφερθεί και στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως τόνισε: «Μία διακριτή αναφορά στα Θρησκεύματα. Ο Συνταγματικός νομοθέτης περιγράφει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία, και προβλέπει, μεταξύ των βασικών αποστολών του Κράτους, την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Και σκοπεύουμε να υπηρετήσουμε όλες αυτές τις επιταγές. Σε αυτή την αποστολή, καλώ όλους τους Ιεράρχες, τους Ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο μας και να καταθέσουν τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους, να είναι σε έναν ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο».

H κυρία Κεραμέως τόνισε: «Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντά μου στη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και λέω νευραλγική και καίρια, καθώς η Παιδεία μας καθορίζει εν πολλοίς το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας. Μια θέση που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως γνωρίζετε, αποδίδει ξεχωριστή βαρύτητα στην Παιδεία και σε όσα σηματοδοτεί, στο πλαίσιο της αναγκαίας στροφής της χώρας μας προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης. Η παιδεία συνιστά για εμάς τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας με πραγματικά μακροπρόθεσμα οφέλη. Σε κάθε περίπτωση, θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Και θα δρούμε πάντοτε μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση σε όλους τους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση: επαγγελματικές ενώσεις και ομοσπονδίες, συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων, συνδικαλιστικούς φορείς, και πάσης φύσης εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, με αρκετούς εκ των οποίων βρισκόμαστε ήδη σε τακτική επικοινωνία. Στη νέα ηγεσία του Υπουργείου μας θα βρείτε ευήκοα ώτα και προσβλέπουμε σε μία ειλικρινή συνεργασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης