Κτηνωδία στη Θέρμη - Κακουργηματική δίωξη στους δράστες που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον σκύλο

Κτηνωδία στη Θέρμη - Κακουργηματική δίωξη στους δράστες που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον σκύλο

Το περιστατικό συνέβη όταν 47χρονος κτηνοτρόφος, που φέρεται να έχει συνδικαλιστή δράση και είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε από 44χρονο φίλο του να πυροβολήσει τον σκύλο, αγνώστου ιδιοκτήτη, λέγοντάς του ότι μπαίνει στη στάνη του και ενοχλεί τα ζώα του

skylos-750x375
Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο άντρες που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν με κυνηγητική καραμπίνα και σκότωσαν σκύλο το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για θανάτωση ζώου συντροφιάς και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτήν, όπως επίσης για παράβασης του νόμου περί όπλων κι άλλα πλημμελήματα που έχουν να κάνουν με τη φύλαξη του όπλου.

Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο, Σάββατο και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Θέρμης όταν 47χρονος κτηνοτρόφος που φέρεται να έχει συνδικαλιστή δράση και είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε από έναν 44χρονο φίλο του να πυροβολήσει τον σκύλο, αγνώστου ιδιοκτήτη, λέγοντάς του ότι μπαίνει στη στάνη του και ενοχλεί τα ζώα του.

Κλείσιμο
Ο τελευταίος όπλισε την κυνηγητική καραμπίνα και πυροβόλησε το άτυχο ζώο με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα.

Την αστυνομία φέρεται πως ενημέρωσαν κάτοικοι του οικισμού λέγοντας πως άκουσαν πυροβολισμούς και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ζώων και περί όπλων, ενώ τους επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.


Eιδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Ελλάδα, Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους και η Γερμανία δεν καταλαβαίνει το γιατί

«Minerva Red»: Timelapse βίντεο με την αφρικανική σκόνη που «έπνιξε» την Αθήνα

Μπέλα Χαντίντ: Ξέσπασε η Μπαρ Ραφαέλι εναντίον της για ψευδή ανάρτηση υπέρ της Γάζας - «Δεν έμαθες από τα λάθη της Τζίτζι;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης