Εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση: Αθέτησαν τις υποσχέσεις για μονιμοποίηση

depa-ergazomenoi-palio

Μονιμοποιήθηκαν μόνο 20 εργαζόμενοι σε σύνολο 140, υποστηρίζουν

Κινητοποίηση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων πραγματοποίησε το πρωί το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΔΕΠΑ, αφού σήμερα πραγματοποιείται η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν σε βάρος τους οι εργολαβικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι καταγγελουν ότι η κυβέρνηση έχει αθετήσει την υπόσχεση της για μονιμοποίηση των εργαζομένων στη Δημοσια Επιχειρηση Αερίου αφού τελικά μονιμοποιήθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι στο σύνολο των 140.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρησαν σε απεργία μέχρι τελικά να ικανοποιηθούν οι υποσχέσεις που, όπως υποστηρίζουν, τους έδωσε ο υπουργός Περιβαλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Την ίδια ώρα οι εργολαβικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΠΑ κατέθεσαν αγωγή κατά της Ένωσης Εργαζομένων κατά του Σωματείου Εργαζομένων στον τομέα φυσικού αερίου και κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας καταγγελοντας ως «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία με «μοναδικό αληθές αίτημα την οικονομική καταστροφή» των εργολάβων.

Σε ανακοίνωσή του το Κλαδικό Σωματείο, κάνει λογο για ποινικοποίηση της απεργίας και αναφέρει:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στους εργολάβους της ΔΕΠΑ, που δίνουν μέχρι σήμερα έναν παλληκαρήσιο αγώνα για το δικαίωμά τους σε σταθερή και μόνιμη εργασία.
Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους και τους λέμε ότι είναι ήδη νικητές. Είναι νικητές, γιατί διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα για τη ζωή τους, για τις οικογένειές τους, γιατί πήραν την υπόθεση οι ίδιοι στα χέρια τους και έδειξαν τη δύναμή τους.
Γιατί αντιστέκονται στην εκμετάλλευση, στην κοροϊδία, στον εμπαιγμό και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τους θέλουν «ευκαιριακούς» και «αναλώσιμους», ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από την πάλη τους, μπορούν να βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους. Μπορούν να κατανοήσουν σήμερα ότι απέναντί τους έχουν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που από κοινού δουλεύουν όλοι μαζί κόντρα στα συμφέροντα των εργαζόμενων.
Μπορούν να κατανοήσουν ότι τα δικά τους όπλα είναι η ενότητά τους, η συλλογική πάλη και διεκδίκηση, η αλληλεγγύη που δέχτηκαν από τα ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, από άλλους εργαζόμενους του κλάδου. Ακριβώς γιατί ο αγώνας τους έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, έχει φοβίσει την εργοδοσία, η οποία κάνει πλέον ένα βήμα παραπέρα και επιστρατεύει όλα τα μέσα για να καταστείλει τον αγώνα τους.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της ΔΕΠΑ, οι οποίοι βάζουν τους εργολάβους να κινηθούν νομικά ενάντια στην απεργία των εργαζομένων και σέρνουν τους εργαζόμενους και τα Σωματεία στα δικαστήρια, σε μια απόπειρα να ποινικοποιήσουν τον αγώνα τους και να βγάλουν παράνομη την απεργία.
Αφού δεν έκαμψαν την αγωνιστικότητα των συναδέλφων μας με τις απειλές και τις κούφιες υποσχέσεις, επιστρατεύουν και τη δήθεν ανεξάρτητη «δικαιοσύνη».
Μάλιστα στο σκεπτικό που αναπτύσσουν στο εξώδικο αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θέλουν το κακό των συγκεκριμένων επιχειρήσεων των εργολάβων, καθώς αν οι εργαζόμενοι γίνουν μόνιμοι, οι εργοδότες τους θα χάσουν την εργολαβία και θα κλείσουν! Αποδεικνύεται ότι για αυτούς τελικά αγωνιούν και όχι για τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη εργασία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι πέρα για πέρα δίκαιος! Δυναμώνουμε τη συμπαράστασή μας και θα είμαστε στο πλευρό τους στη συνέχεια του αγώνα τους!».

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ. Στο πλευρό τους στέκονται αλληλέγγυοι το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής - Πειραιώς και Νήσων, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Επίσης, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΠΑ ποινικοποιούν τον αγώνα των εργαζομένων, επιχειρώντας μέσω των δικαστηρίων να τον βγάλουν παράνομο, αμφισβητώντας το δικαίωμά τους να παλεύουν για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Οι ναυτεργάτες έχουν πλούσια εμπειρία από ποινικές διώξεις και κατασταλτικά μέτρα (πολιτικές επιστρατεύσεις) στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Ε.Ν. και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση συνταξιούχων ΝΑΤ.

«Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ, οι οποίοι βάζουν τους εργολάβους να κινηθούν νομικά ενάντια στην απεργία των εργαζομένων και σέρνουν τους εργαζόμενους και τα Σωματεία στα δικαστήρια, σε μια απόπειρα να ποινικοποιήσουν τον αγώνα τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατ/λων Μετάλλου ν. Αττικής και εργαζομένων ναυπηγ/κής βιομηχανίας Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Aaa

Μετά από 20χρονια εργασίας συνεχόμενης σε θέσεις σημαντικές για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην χώρα με γεωστρατιγικη σημασια, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα και δε τους κάνουν απευθείας συμβασεις. Φίλε στην δεπα δουλεύουν μόνο 30μονιμοι. Η δεπα εχει γίνει κολοσσός εξαιτίας αυτων των 140εργολαβικων που δουλεύουν χρόνια τώρα με όλο τους το είναι για να γιγαντωσουν μια από τις ελαχιστες κερδοφόρες δημόσιες εταιρείες

Ωρεεεε φιλεεεε.

Χαχαχαχαχα .χτες ηταν οι καθαριστριες σημερα τουτοι δω ολοι μονιμοι λεμεεεεεε.ουσττττττ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

17xroni-0

Ένα τηλεφώνημα στον σύζυγό της ήταν το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η μητέρα που, όπως όλα δείχνουν, έφυγε μαζί με την 17χρονη Μαρία-Ιωάννα, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα - Άκαρπες οι έρευνες - Νέα ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

EJcMJnHWkAAZKVT

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια χώρα με την οποία οικοδομούμε μια σχέση, η Αλβανία είναι γείτονάς μας - Θέλουμε τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση 

2
4950767

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο - Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ένα ανοιχτό κέντρο μάθησης και έρευνας με βάση την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τις αρχές της δημοκρατίας» αναφέρει σε ψήφισμά της η πλειοψηφία των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου

6
ippokrateio_thess

Η υπόθεση αφορούσε σε επώνυμη καταγγελία, τον Απρίλιο του 2013,  για κακοδιαχείριση και υπερσυνταγογράφηση - Δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον των τριών καταγγελλόμενων προσώπων

kybernisi_Mitsotaki__1_

Η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου ήταν, είναι και θα είναι, μία από τις σημαντικότερες αγορές για τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας μας, έστω και ας μην υπάρχει -προς το παρόν- κάποια παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα.