Ηράκλειο: Κατέσχεσαν πάνω από 233 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ!

Ηράκλειο: Κατέσχεσαν πάνω από 233 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ!

Στα χέρια των Αρχών δύο άνδρες ηλικίας 35 και 65 χρόνων και μια 37χρονη γυναίκα

Hrakleio-lathraios-kapnos
«Ξηλώθηκε» με επιχείρηση της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου σε δυο καταστήματα και μια αποθήκη, ένα κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού για... ναργιλέ σε περιοχές του Ηρακλείου και συνελήφθησαν τρία μέλη του, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 65 χρόνων και μια 37χρονη γυναίκα.

Οι έρευνες έγιναν με ειδικά εκπαιδευμένο στην ανίχνευση καπνικών προϊόντων σκύλο και ξεκίνησαν από το παντοπωλείο του 35χρονου όπου εργαζόταν η 37χρονη. Εκεί βρέθηκαν 21 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους δυο κιλών και 30 γραμμαρίων, ενώ άλλα 26 κιλά και 550 γραμμάρια βρέθηκαν στο κατάστημα του 65χρονου. Μάλιστα, αν και οι περισσότερες διέθεταν ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δεν ήταν σφραγισμένες που σημαίνει ότι είχαν ξαναγεμιστεί με λαθραίο καπνό!

Η έρευνα επεκτάθηκε και σε μια διπλανή αποθήκη, όπου ο σκύλος ανιχνευτής ανακάλυψαν άλλα 193 κιλά και 500 γραμμάρια λαθραίου καπνού για ναργιλέ και 45 άδειες συσκευασίες, το περιεχόμενο των οποίων είχε ήδη διατεθεί. Τέλος, στην κατοικία του 65χρονου βρέθηκαν 11 κιλά και 205 γραμμάρια λαθραίου καπνού. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν, ακόμη, συνολικά 925 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι δυο άνδρες και η γυναίκα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα 233 κιλά και 285 γραμμάρια λαθραίου καπνού παραδόθηκαν στο Τελωνείο που υπολόγισε τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς σε 55.690,69 ευρώ, ενώ σε άλλα 3.210,84 ευρώ υπολογίστηκαν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από τις άδειες συσκευασίες καπνού!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης