Βίντεο: Το πλοίο «Θεολόγος» παλεύει με τα κύματα στην Τήνο

Βίντεο: Το πλοίο «Θεολόγος» παλεύει με τα κύματα στην Τήνο

Τελικά ο καπετάνιος το οδηγεί στο ασφαλές λιμάνι του νησιού, εν μέσω φουρτούνας

theologos-kymata-kyklades
Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπνεαν την Κυριακή στο Αιγαίο ταλαιπώρησαν τους ταξιδιώτες και δυσκόλεψαν τους καπετάνιους και τα πληρώματα των πλοίων που ταξίδευαν στα νησιά.

Χαρακτηριστική περίπτωση το βίντεο που καταγράφηκε στην Τήνο, την ώρα που προσέγγιζε το νησί το πλοίο «Θεολόγος». Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι κατά τόπους έφταναν και τα οκτώ μποφόρ.

Στις εικόνες φαίνεται η φουρτουνιασμένη θάλασσα, να κύματα να αφρίζουν και το καράβι να «παλεύει» να φτάσει στο ασφαλές λιμάνι και να δέσει.

Τελικά όλα πήγαν καλά και οι επιβάτες έφτασαν σώοι στον προορισμό τους.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Fast Ferries, στην οποία ανήκει το πλοίο «Θεολόγος», που εκτελεί το δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Αμοργό, Κουφονήσι, Πάρο και Σύρο, έχει μήκος 118,14 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα τους 22 κόμβους. Μπορεί να μεταφέρει έως 1154 επιβάτες, και 300 ΙΧ αυτοκίνητα ή 70 φορτηγά.

«Καλύπτει τόσο τις ελληνικές, όσο και τις διεθνείς απαιτήσεις ασφαλείας. Είναι εξοπλισμένο με τα αρτιότερα συστήματα διακυβέρνησης, καθώς και με τα πιο σύγχρονα σωστικά μέσα. Το προσωπικό του πλοίου εκπαιδεύεται σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, ώστε να είναι πάντα έτοιμο να ανταποκριθεί άμεσα και καθοριστικά σε συνθήκες αυξημένων απαιτήσεων. Διαθέτει άνετους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, καθώς και ευρύχωρα καταστρώματα. Είναι εξοπλισμένο με κυλιόμενες σκάλες, ανελκυστήρα, διαθέτει τέσσερα συνολικά bars, κατάστημα και αναρρωτήριο. Τέλος, είναι πλοίο φιλικό για άτομα με κινητικά προβλήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Πηγή βίντεο: tinosnow.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης