ΔΣΑ: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τους δικηγόρους που συνελήφθησαν

syllogos_lawyers

Καμία ευμενή, αλλά όχι και δυσμενή μεταχείριση για τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών ζητά με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις και εντάλματα συλλήψεως κατά γνωστών ποινικολόγων δικηγόρων της πρωτεύουσας, υπογραμμίζει ότι δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι εκείνο που αναμένει από «την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση».

Ακόμη, ο ΔΣΑ εμμένει στην πάγια θέση του ότι «σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ» και προσθέτει:

«Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης».

Τέλος, ο ΔΣΑ καταλήγει ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δολοφονήθηκαν συνάδελφοι

Και οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές σαχλαμαρίζουν.

Αφήστε το παραμύθι ρε

Ξέρει ο κόσμος τι είσαστε. Τι καλύπτετε; Τις δολοφονίες συναδέλφων σας; Ντροπή ρε....Ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης