Ηλεία: Απατεώνας έταζε δάνειο και εισέπραττε την εγγύηση!

Ηλεία: Απατεώνας έταζε δάνειο και εισέπραττε την εγγύηση!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα είναι σε τράπεζα του εξωτερικού και κίνησαν την διαδικασία μέσω Europol για να εντοπιστεί ο κάτοχός του

diadiktiaki-apati
Έριξε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το «δόλωμα» για δήθεν χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους και περίμενε να «τσιμπήσει» κάποιος, ένας άγνωστος απατεώνας! Το πρώτο του θύμα, το βρήκε στο πρόσωπο ενός ανυποψίαστου 50χρονου από τα Κρέσταινα Ηλείας.

Ο 50χρονος επικοινώνησε πριν από δέκα ημέρες με τον φερόμενο ως δανειστή, πάντα μέσα από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του ζήτησε συγκεκριμένο ποσό, το οποίο εκείνος τον διαβεβαίωσε ότι θα εξασφάλιζε από τράπεζα εκτός Ελλάδας. Του ζήτησε, όμως, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του ένα ποσό ως εγγύηση. Το θύμα δεν υποψιάστηκε ότι τον εξαπατούσε και πείστηκε να καταθέσει 3.935 ευρώ για να προχωρήσει η έκδοση του δανείου.

Όμως, από τότε ο απατεώνας έκοψε κάθε επαφή μαζί του κι έτσι τον κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Κρεστένων. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα είναι σε τράπεζα του εξωτερικού και κίνησαν την διαδικασία μέσω Europol για να εντοπιστεί ο κάτοχός του. Στο μεταξύ, σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης