Η Περιφέρεια Αττικής έκανε άσκηση ετοιμότητας για σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Αθήνα

askisi_seismou_eksw1

Η άσκηση έφερε τον κωδικό όνομα «Τέθριππον άρμα» και έγινε με τη στήριξη πολλών εμπλεκόμενων φορέων – Ποιες είναι οι βασικές δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει η Πολιτική Προστασία

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με ευθύνη της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Η άσκηση επί χάρτου έφερε την κωδική ονομασία «Τέθριππον άρμα» και συνοδεύτηκε από ασκήσεις ετοιμότητας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΟΑΣΠ, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 5 δήμων 14 σχολείων και όλων των εθελοντικών ομάδων διάσωσης, ενώ συμμετείχαν με διάφορους ρόλους και παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 62 συναρμόδιους φορείς.

Στόχος της άσκησης ήταν ο έλεγχος του συντονισμού και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιακά φορέων, της άμεσης απόκρισης των εμπλεκόμενων δομών στη σύγκληση και λειτουργία των φορέων έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Περιφερειακής Ενότητας και η κινητοποίηση-συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, αναφέρθηκε στις βασικές δυσλειτουργίες που καλείται κάθε φορά να αντιμετωπίσει η Πολιτική Προστασία και επισήμανε την ανάγκη ρύθμισής τους από την κεντρική διοίκηση. Προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται σε έκτακτες καταστάσεις από την έλλειψη ενιαίου συστήματος επικοινωνίας, εξειδικευμένου προσωπικού στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, σχολής για την εκπαίδευση των εμπλεκομένων είτε από το προσωπικό είτε από τους εθελοντές.

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις. Η πρώτη αφορούσε στα μέτρα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μας από εκδήλωση ισχυρών σεισμών και έγινε από τον διευθυντή Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλη Καραστάθη. Η δεύτερη είχε ως θέμα τα μέσα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και έγινε από τον συντονιστή Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης Αττικής, SV1QVW και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, Αναστάσιο Χιώνη.

askisi_seismou
askisi_seismou_eksw
askisi_seismou1
askisi_seismou2


askisi_seismou2
askisi_seismou_eksw1
askisi_seismou_ekswΣΧΟΛΙΑ (5)

ΜΑΛΙΣΤΑ

Τὠρα αισθάνομαι ασφαλής........!!!!!!!!

Τεο

Πεταμένα λεφτά ..φάγαμε φάγανε...

Εθελοντής

Πρόσφατη δράση της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών της ενωσης Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών είναι η παρουσία της στην πρωινη εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ως κοινό! Για να καταλάβουμε τι ακριβώς μιλάμε.....

Ευρωπαϊστης

Κι αν γινει 6,2;

Ειδικός

Χαχαχχαχχαχχα εισηγητής ήταν ο Αναστάσιος Χιόνης μέλος ΔΣ της ένωσης Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών? Μιλάμε για σύλλογο το ΔΣ του οποίου εκλέγεται με 20 και 30 ψήφους. Που πήρε χορηγία 50.000 ευρώ να στήσει ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας από το οποίο δεν δουλεύει τίποτα. Και όσοι ρώτησαν τι έγιναν τα 50 χιλιάρικα διαγράφηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Μιλάμε για σοβαρή άσκηση λοιπόν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης