Προπαγανδιστικό σάιτ της Αλβανίας ξεκινάει... πόλεμο με την Ελλάδα

Προπαγανδιστικό σάιτ της Αλβανίας ξεκινάει... πόλεμο με την Ελλάδα

Έκθεση για το “αξιόμαχο” των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πιθανή επίθεση από την... Ελλάδα δημοσιοποιεί η αλβανική ιστοσελίδα pamfleti.net, στον απόηχο των δηλώσεων του Έλληνα πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ότι ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σημερινά ελληνοαλβανικά σύνορα

army_albania_main
"Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό. Ενώ η Αθήνα έχει... προσθέσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση" αναφέρει χαρακτηριστικά το pamfleti.net, δημοσιοποιώντας -ως “ντοκουμέντα”- έγγραφα από την επίμαχη έκθεση που, αν και παρουσιάζεται αποσπασματικά και χωρίς επίσημες σφραγίδες κλπ, έως και σήμερα δεν έχει διαψευστεί το περιεχόμενό του, ενώ συνάδει και με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα, με τίτλο: “Αλβανικός Στρατός απάντηση στην Ελλάδα: Έτοιμος για πόλεμο”, αναφέρει: “Για να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να προέρχεται από την Ελλάδα ή ακόμα και από τη Σερβία, το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι ο αλβανικός στρατός είναι ευπροσάρμοστος και με πολύ υψηλό ηθικό. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτυχθούν ως επαγγελματικός φράκτης με στοιχεία μάχης και υποστήριξης της μάχης, με βάση τα προβλεπόμενα σενάρια. Η δύναμη θα είναι ευέλικτη, ώστε να εμπλέκεται σε ένα ευρύ φάσμα μαχητικών και μη μαχητικών εργασιών, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, σε γνωστές και άγνωστες περιοχές, καθώς και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους. Ένας καθοριστικός ρόλος σε αυτή την αύξηση της ποιότητας θα είναι το κίνητρο, η ηγεσία και η διαχείριση της ποιότητας του προσωπικού. Η πρωτογενής δύναμη της επόμενης γενιάς θεωρείται ως κίνητρο, μορφωμένο, εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τη σημασία και τον πολύπλοκο χαρακτήρα της αποστολής. Η επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας εξασφαλίζεται με τη θέσπιση υψηλών προτύπων επεξεργασίας, τα οποία θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλους παράγοντες στην εθνική αγορά εργασίας”.

Το έγγραφο που δημοσιοποίηθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, αναφέρει επίσης πως ο ο Αλβανός Στρατός είναι εξοπλισμένος με μοντέρνο σχεδιασμό και εκπαιδεύεται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. "Ο εκσυγχρονισμός της δύναμης, ιδιαίτερα των μονάδων προτεραιότητας, θα αποτελέσει ειδική προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια. Ο εκσυγχρονισμός της δύναμης θα τεθεί σε λειτουργία του εξοπλισμού των ατόμων, ως πρώτη προτεραιότητα, να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός μικρότερων και περαιτέρω μεγαλύτερων σχηματισμών. Η επικείμενη δύναμη θα είναι μια σύγχρονη δύναμη σε διαλειτουργικά και συμμαχικά συστήματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Η τεχνολογική τυποποίηση θα στοχεύει στην αλληλεπίδραση εντός δυνάμεων και υπηρεσιών, σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και σε άλλα συμμαχικά κράτη κλπ.

Πληροφορίες από pamfleti.net, echedoros-a.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης