Αντιδράσεις για τα «στραβά μάτια» της ΕΛΑΣ στο πανό που κρέμασε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Πύργο

Αντιδράσεις για τα «στραβά μάτια» της ΕΛΑΣ στο πανό που κρέμασε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Πύργο

Σε αντίστοιχη περίπτωση πριν 40 ημέρες, η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων που αντιδρούσαν στην Συμφωνία των Πρεσπών - «Η δημοκρατία έχει καταλυθεί - Η Αστυνομία χρησιμοποιείται κατά το δοκούν» αναφέρει ανακοίνωση του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία

bf6806e8b632f9dfb25103361615290b_XL
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η στάση που τήρησαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στη διάρκεια του περιστατικού ανάρτησης γιγαντοπανό στο Λευκό Πύργο από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος thestival.gr οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σημείο έλαβαν εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. να μην εμπλακούν με τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ και να αποχωρήσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εντολή μεταβιβάστηκε στο κέντρο επιχειρήσεων από τα ανώτατα κλιμάκια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι η στάση της Αστυνομίας δεν ήταν ίδια όταν μέλη των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Το περιστατικό σχολίασε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος. Ο κ. Τάτσιος τονίζει ότι σε αντίστοιχη περίπτωση η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων από τη νεολαία των Χριστιανικών Σωματείων και διερωτάται από που παίρνει εντολές ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Τέλος ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το περιστατικό.

Η ανάρτηση του κ. Τάτσιου αναφέρει:

«Σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν στον λευκό Πύργο ένα πανό με περιεχόμενο κατά της εξόρυξης χρυσού. Πριν από περίπου 40 ημέρες νεολαίοι των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να αναρτήσουν στον λευκό Πύργο ένα πανό που έγραφε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Τότε η Αστυνομία ακινητοποίησε και προσήγαγε τους νεαρούς λες και ήταν τρομοκράτες. Σήμερα οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του λευκού Πύργου έλαβαν ως εντολή να μην πειράξουν τους νεαρούς Συριζαίους και να απομακρυνθούν. Τι συμβαίνει με την Αστυνομία; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από που παίρνει εντολές ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Φ. Δομζαρίδης; Ακούει ο Εισαγγελέας;».

Παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών ζητά με ανακοίνωσή του και ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Τα μέλη του Φορέα τονίζουν ότι αν η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης τότε ο ίδιος οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία:

«Όταν η νεολαία των Χριστιανικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης θέλησε να κρεμάσει στον λευκό Πύργο πανό που έγραφε «η Μακεδονία είναι ελληνική» η Αστυνομία προσήγαγε πέντε άτομα. Σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στον λευκό Πύργο και κρέμασε πανό ανενόχλητη. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έλαβαν εντολή από τους ανωτέρους τους να αποχωρήσουν. Η δημοκρατία έχει καταλυθεί. Η Αστυνομία χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να παρέμβει. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης εάν έδωσε τέτοια εντολή πρέπει να παραιτηθεί και να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη. Εάν δεν την έδωσε αυτός οφείλει να ελέγξει τους υφισταμένους του και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη».

Δείτε την ανάρτηση του  πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων





Πηγή: Thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης