Επίθεση Καμίνη στην κυβέρνηση για τα ναρκωτικά: Τελευταία ελπίδα οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης

Επίθεση Καμίνη στην κυβέρνηση για τα ναρκωτικά: Τελευταία ελπίδα οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας για τη στάση τους στα ναρκωτικά - «Ο υπουργός Υγείας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε»

kaminis
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων. Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι κώφευε στο πρόβλημα.

«Μόλις χθες -και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός- ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι τώρα είναι η στιγμή για πράξεις και όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης, ενώ τονίζει ότι οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ουσιών είναι «η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας».

Η πρόταση του δήμου Αθηναίων, ανέφερε ο κ. Καμίνης, διαμορφώθηκε μετά από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, και κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα», τονίζει ακόμη ο κ. Καμίνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης