Δίνουν δουλειά σε 30.333 ανέργους μέχρι τις εκλογές

oaed_egrasia_arthro

Ο ΟΑΕΔ δημοσιοποίησε τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων – Ο πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων, άνω των 18 ετών, που θα εργαστούν για διάστημα οκτώ μηνών

Σε προεκλογικά παιχνίδια φαίνεται ότι επιδίδεται η κυβέρνηση, που προσφέρει, μέσω του ΟΑΕΔ, 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ανέργους για διάστημα οκτώ μηνών, ήτοι μέχρι τις εκλογές. 

Ο ΟΑΕΔ δημοσιοποίησε τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων του προγράμματος «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». Παράλληλα, δημοσίευσε και τον προσωρινό πίνακα αποκλειομένων, στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η κατάρτισή του έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Πώς θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

- Από το μητρώο τους, μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

- Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον πίνακα αποκλειομένων.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την επομένη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), δηλαδή από την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10 π.μ. έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως ή διά νομίμων αντιπροσώπων (με εξουσιοδότηση), στο αρμόδιο ΚΠΑ2, μέχρι τις 15:00 της Πέμπτης 13-09-2018, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΤΘ

Ένας γνωστός μου με πτυχίο ανοιχτού πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό στην βιοχημεία από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε 125 μόρια(4 χρόνια ανεργία) και δεν κατάφερε να περάσει ως ΠΕ Διοικητικού. Τι να λέμε. Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια κατάφερε να κάνει ένα voucher. Πόσα τέτοια μορφωμένα παιδιά υπάρχουν και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν μπορούν να βρουν δουλειά είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα. Βασικά με την σημερινή κατάσταση, το 80% των ανέργων δεν πρόκειται να ξαναβρεί δουλειά. Δυστυχώς.

Ε

Εξαρταται τι θεση δηλωσε, που την δηλωσε και ποσοι ηταν απεναντι του για την ιδια θεση. Με 1 μοριο λιγοτερο ειμαι επιτυχοντας στον ιδιο διαγωνισμο σε αλλη θεση. Αλλα συμφωνω φιλε . Αυτη ειναι η γελοιοτητα των κυβερνησεων των μνημονιων. Κοροιδια μονο και μονο για να δειχνουν οτι στατιστικα μειωθηκε η ανεργια.

Στέφανος

Νά ξαναγυρίσουν στά χωριά τους καί νά επενεκινήσουν τήν ζωή τους ώς καλλιεργητές καί κτηνοτρόφοι. Εχουμε πήξει στούς άνεργους δικηγόρους, οικονομολόγους καί "διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων" τής ζητιανιάς !

Εicke

Ποιο γελοιος σπεκουλαδορος ψοφας ! Ναι, ειναι κοροιδια στα μουτρα, ναι ειναι φιλοδωρημα και οχι μισθος. Αλλα αυτο ισχυει απο τον Αντωνακη τον μπαγλαμα μονο που αυτος εδινε μονο πενταμηνα.

κωστας ανεργος

Μακαρι! αν μου δωσουν δουλιτσα τους ψηφιζω...απο τον αδωνι τι να περιμενω..

Q

Πειτε οτι το εν λογω προγραμμα ειναι διαρκειας 8 μηνων και με μισθο 500 ευρω. Αυτο δεν ειναι σου δινω δουλεια, ειναι σε κοροιδευω στα μουτρα και ξεγελαω και τα νουμερα του ΟΑΕΔ για να βγω αυριο και να πω οτι μειωσα την ανεργια.

Από

το να δουλεύεις 12ωρα και Σάββατο στον ιδιωτικό τομέα για τα ίδια λεφτά,είναι πολύ καλύτερο πάντως.

CR

Την κοινωφελή εργασία μέσω ΟΑΕΔ που γίνεται εδώ και χρόνια την λέτε προεκλογική πρόσληψη; Πάτε καλά ρε;

Τάκης

Το κατάφερε και αυτό ο Τσίπρας! Άνεργοι με 60 μήνες ανεργία που είναι και το ταβάνι για μοριοδότηση να μένουν εκτός γιατί ως φιλοξενούμενοι δεν έχουν 35 μόρια απο το ΚΕΑ. Ούτε ΚΕΑ, ούτε κοινωφελή!

Σπαρταράει

Φρέσκια ψήφος, πέρασε κόσμε πέρασε και παρεπαρεπαρε.

ΝΙΚΟΣ

Μην ασχολείσαι εσύ με αυτά. Εσύ προφανώς έχεις για να ζήσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008