Ταυτοποίησαν δύο Ρουβίκωνες, αλλά από την προηγούμενη επίθεση στο Εξωτερικών

Ταυτοποίησαν δύο Ρουβίκωνες, αλλά από την προηγούμενη επίθεση στο Εξωτερικών

Ενώ στην Κρατική Ασφάλεια περιμένουν από το πρωί εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών να καταθέσουν προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης της νέας εισβολής...

roubikwnas_maket
Την ώρα που δύο βασικά στελέχη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας ταυτοποιήθηκαν για την επιθέση της ομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών στις 22 Ιουλίου, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας μάταια περιμένουν από το πρωί εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών να καταθέσουν προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης της νέας εισβολής στο προαύλιο του κτηρίου της Βασιλίσσης Σοφίας σήμερα τα ξημερώματα. Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν:δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 39 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων τα οποία, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, την 22-7-2018 προκάλεσαν φθορές με τη ρίψη μπουκαλιών που περιείχαν μπογιά, στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται λένε οι πληροφορίες για παίκτες της βασικής 11άδας του Ρουβίκωνα οι οποίοι έχουν στο παρελθόν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους σε αυτού του είδους τις ακτιβιστικές ενέργειες.

Τα πρώτα βιολιά των μπαχαλάκηδων

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτός από τους δύο “Ρουβίκωνες” κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και δύο άτομα ηλικίας 27 και 23 ετών οι οποίοι όπως λένε αποτελούν τα “πρώτα βιολιά” των μπαχαλάκηδων. Ειδικότερα ο 27χρονος, συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία την 2-3-2018, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, επιτέθηκαν με ρίψη πλήθους βομβών μολότοφ, μαρμάρων, πετρών κ.λπ. σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο σημείο ενώ ο αλλοδαπός ηλικίας 23 ετών συμμετείχε σε ομάδα η οποία την 18-9-2013 στο Κερατσίνι, επιτέθηκαν εναντίον Προέδρου Πολιτικού κόμματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του καθώς και την πρόκληση φθορών σε συνοδευτικά οχήματα. Επισημαίνεται δε, ότι οι παραπάνω ταυτοποιήσεις θα συσχετιστούν με τις σχετικές ποινικές δικογραφίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης