Πώς προσπαθούν να ταξιδέψουν αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια από τα αεροδρόμια της Δ.Ελλάδας

allod_09

Δεκάδες οι συλλήψεις που γίνονται από την Αστυνομία καθημερινά - Οι πλαστογράφοι διαβατηρίων πείθουν τους αλλοδαπούς πως μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν είναι γνήσια

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν προσπαθούν να φύγουν μόνο με πλοία από ακτές και λιμάνια της δυτικής Ελλάδας, αλλά επιχειρούν να βρεθούν σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, μέσω των τριών αεροδρομίων που λειτουργούν στην περιοχή, πληρώνοντας ακόμα και 3.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πλαστό διαβατήριο.

Οι συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων στα αεροδρόμια της Καλαμάτας, του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία και του Αράξου στην Αχαΐα «δείχνουν» ότι οι πλαστογράφοι διαβατηρίων πείθουν τους αλλοδαπούς πως μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν είναι γνήσια, αν βέβαια έχουν πρώτα πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα «πολύ καλό» διαβατήριο.

Όμως, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους στα αεροδρόμια είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, ώστε να διαπιστώνουν άμεσα εάν κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο είναι πλαστό. Παράλληλα, προσθέτουν ότι υπάρχει και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός που βοηθά σημαντικά το έργο των αστυνομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα αεροδρόμια είναι ασφαλή.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις συλλήψεις που έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του χρόνου περισσότεροι από 40 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ενώ στο αεροδρόμιο του Ακτίου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα που είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είχαν συλληφθεί στο Άκτιο περίπου 20 άτομα. Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του Αράξου οι συλλήψεις είναι λιγότερες και όπως εξηγούσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τον προορισμό των πτήσεων και ενδεχομένως για αυτό δεν επιλέγεται από τους αλλοδαπούς.

Όσον αφορά στους προορισμούς των αλλοδαπών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, και από τα τρία αεροδρόμια επιχείρησαν να ταξιδέψουν κυρίως προς Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία και Τσεχία.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου Βελγίου, Πολωνίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Λετονίας, Βουλγαρίας κ.α.

Όσον αφορά στην πλαστότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει διαβατήρια ή ταυτότητες που είναι εξ ολοκλήρου πλαστά, διαβατήρια στα οποία αναγράφονται πραγματικά στοιχεία κατόχων, αλλά έχει αλλαχθεί η φωτογραφία, όπως και διαβατήρια, στα οποία ήταν επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα σχετικά με στις περιπτώσεις όπου έχει αλλαχθεί μόνο η φωτογραφία, οι ίδιες αστυνομικές πηγές έλεγαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι πρόκειται κυρίως για ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έχουν κλαπεί από τους νόμιμους κατόχους τους .

Σχετικά με το κόστος ενός πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, αυτό εξαρτάται κυρίως με τη χώρα «προέλευσης» του σε συνδυασμό πάντα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου που επιχειρεί να ταξιδέψει. Εάν λοιπόν ένας αλλοδαπός κατέχει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο χώρας της ΕΕ, τότε το κόστος μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 3.000 ευρώ.

Όμως, όπως έλεγαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ταξιδέψουν, αγόρασαν, έναντι χαμηλότερου ποσού, ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο με την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι είναι πλαστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Α

"Προσφυγακια" καταλαβετε το...ήρθατε στην Ελλάδα για να γίνετε οι νέοι ελληνες...στην Ελλάδα μόνο μπαίνεις, δε βγαινεις

Μαριάνκα

Να επέμβει κάποια ένωση προστασίας καταναλωτών! Το προϊόν που προμηθεύτηκαν οι καταναλωτές είναι κάκιστο!

που τα βρισκουν ....

τα λεφτα!!!! Αν ειχα 3000ευρω θα πηδαγα απ τη χαρα μου!!!

Τι λες ρε παιδί μου...

40 λέει απ την αρχή της χρονιάς στην Καλαμάτα... Στο Ελ.Βενιζελος πιάνουν τόσους κάθε μέρα. Και όλοι με χαρτιά απ την Ομόνοια και την Λυκούργου. Με 500 αγοράζεις το μέτριο και με 3000 το καλό.

Ανθρωπιστής

Οι ταλαίπωροι δυστυχισμένοι "πρόσφυγες" με τα 3000 ευρώ στην τσέπη αξίζουν την συμπόνοια και την αλληλεγγύη μας. Αν το κράτος τους προσφέρει επιδόματα των 1000 ευρώ τον μήνα, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσπαθήσουν να φύγουν στο εξωτερικό με παράνομους τρόπους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moria

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος

podil

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα και κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων

kostopoul0s-2

Δείτε φωτογραφίες - «Χάρη την πάτησες» έγραψαν οι άγνωστοι συνοδεύοντας τις απειλές του με το όνομα του Ζακ, του νεαρού που έχασε τη ζωή του επιχειρώντας να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο

8