Φωτογραφίες: Χάος στο λιμάνι της Ραφήνας την ώρα της μεγάλης καταστροφής

Φωτογραφίες: Χάος στο λιμάνι της Ραφήνας την ώρα της μεγάλης καταστροφής

Επιβάτες αποβιβάζονταν από τα πλοία δίχως κάποιος να τους λέει πού να κατευθυνθούν

rafina1

Την ώρα που η φωτιά είχε φτάσει στο Μάτι και στη Ραφήνα, τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνταν κανονικά. Αυτό αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει πολίτες που ταξίδευαν από Κάρυστο προς Ραφήνα.
Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί εν πλώ στις 18:30 και η δεύτερη 10 λεπτά αργότερα, όταν το πλοίο έχει δέσει πλέον και οι ταξιδιώτες έχουν αποβιβαστεί και αντικρύζουν αποσβολωμένοι όσα συμβαίνουν. Ηλικιωμένοι, μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, οδηγοί εγκλωβισμένοι στις αποβάθρες.

rafina2
rafina1


Οι καπνοί έχουν πνίξει το λιμάνι, οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι και στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει του λιμανιού και όπως καταγγέλουν επιβάτες, ουδείς ήταν εκεί να τους κατευθύνει προς τα πού να κινηθούν.
Έτσι κάποιοι έπαιρναν την Φλέμιγκ για να φτάσουν στην αποκλεισμένη Μαραθώνος και κάποιοι άλλοι κατευθύνονταν από τον εσωτερικό δρόμο που ενώνει τη Ραφήνα με το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι.

Και όμως ήταν πολύ απλό όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κατευθυνθούν προς τη Λούτσα από τον δρόμο που περνά εμπρός από το νεκροταφείο της Ραφήνας και από εκεί με απόλυτη ασφάλεια να κατευθυνθουν προς Αθήνα.
Βέβαια, αν υπήρχε στοιχειώδης σχεδιασμός, ίσως θα έπρεπε τα πλοία τις κρίσιμες εκείνες ώρες ή να παραμείνουν αρόδο, ή ακόμη καλύτερα να κατευθύνταν προς το λιμάνι του Λαυρίου όπου θα αποβίβαζαν με ασφάλεια και μακριά από την κόλαση τους επιβάτες τους.
Κλείσιμο
Εκ των υστέρων γνωρίζουμε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης