«Greeks Help Greeks»: Στηρίζουν Έλληνες νέο-μετανάστες στην Γερμανία

«Greeks Help Greeks»: Στηρίζουν Έλληνες νέο-μετανάστες στην Γερμανία

Όπως λέει ο Πάρης Γιαννακίδης, ιδρυτής της ομάδας, η ιδέα στοχεύει στην παροχή κυρίως βοήθειας σε νέους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία

sasvvidiss
Περισσότερα από 11.000 μέλη αριθμεί η facebook ομάδα «Greeks Help Greeks», που λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια, με πρωτοβουλία ενός Έλληνα που ζει και εργάζεται στην Γερμανία.

Όπως λέει ο κ.Πάρης Γιαννακίδης, ιδρυτής της ομάδας, η ιδέα στοχεύει στην παροχή κυρίως βοήθειας σε νέους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. «Αποτέλεσμα προσωπικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο προκειμένου να βρει λύσεις σε δικά του προβλήματα, όταν και αυτός αναζήτησε μια καλύτερη ζωή εκτός Ελλάδας» όπως λέει.

Γρήγορα η ομάδα «Greeks Help Greeks» αγκαλιάστηκε από Έλληνες νέο-μετανάστες στην Γερμανία, με κοινές δυσκολίες στα πρώτα τους βήματα. Ο κ.Γιαννακίδης οργανώνει τις δράσεις των περίπου 11.000 μελών με την βοήθεια των συνδιαχειριστών της ομάδας, με κύριο μέλημα τον εθελοντισμό και την προσφορά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν βρεθεί λύσεις -μέσα από την ομάδα- σε θέματα στέγασης, και εργασίας μέσω κυρίως των συναντήσεων γνωριμίας όπου γίνεται ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, ενώ έχουν δημιουργηθεί γερές φιλίες.

Παράλληλα οργανώνονται και δράσεις ενίσχυσης τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα. Έως σήμερα με πρωτοβουλία της ομάδας «Greeks Help Greeks», έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές βοήθειας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Καβάλα, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη) με συνολικά 25-30 τόνους προϊόντων, να έχουν φτάσει στα χέρια ευπαθών ομάδων.

Ο ιδρυτής της facebook ομάδας «Greeks Help Greeks», επισημαίνει πως πριν γίνει κάποιος μέλος της, εξετάζεται από τους επικεφαλής το προφίλ του έτσι ώστε να προστατευτεί, κατά το δυνατόν, η συνοχή της ομάδας από κομματικές, θρησκευτικές, οπαδικές και σεξιστικές ακρότητες.

«Υπάρχει κοινός παρονομαστής, που είναι η αγάπη μας για την Ελλάδα μακριά από οποιαδήποτε αρνητική ταμπελοποίηση γι’αυτό. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε… "η ισχύς εν τη ενώσει"… φαίνεται ότι αποκτά ιδιαίτερη σημασία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό στο Greeks Help Greeks"» λέει ο κ.Γιαννακίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης