«Greeks Help Greeks»: Στηρίζουν Έλληνες νέο-μετανάστες στην Γερμανία

sasvvidiss

Όπως λέει ο Πάρης Γιαννακίδης, ιδρυτής της ομάδας, η ιδέα στοχεύει στην παροχή κυρίως βοήθειας σε νέους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία

Περισσότερα από 11.000 μέλη αριθμεί η facebook ομάδα «Greeks Help Greeks», που λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια, με πρωτοβουλία ενός Έλληνα που ζει και εργάζεται στην Γερμανία.

Όπως λέει ο κ.Πάρης Γιαννακίδης, ιδρυτής της ομάδας, η ιδέα στοχεύει στην παροχή κυρίως βοήθειας σε νέους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. «Αποτέλεσμα προσωπικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο προκειμένου να βρει λύσεις σε δικά του προβλήματα, όταν και αυτός αναζήτησε μια καλύτερη ζωή εκτός Ελλάδας» όπως λέει.

Γρήγορα η ομάδα «Greeks Help Greeks» αγκαλιάστηκε από Έλληνες νέο-μετανάστες στην Γερμανία, με κοινές δυσκολίες στα πρώτα τους βήματα. Ο κ.Γιαννακίδης οργανώνει τις δράσεις των περίπου 11.000 μελών με την βοήθεια των συνδιαχειριστών της ομάδας, με κύριο μέλημα τον εθελοντισμό και την προσφορά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν βρεθεί λύσεις -μέσα από την ομάδα- σε θέματα στέγασης, και εργασίας μέσω κυρίως των συναντήσεων γνωριμίας όπου γίνεται ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, ενώ έχουν δημιουργηθεί γερές φιλίες.

Παράλληλα οργανώνονται και δράσεις ενίσχυσης τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα. Έως σήμερα με πρωτοβουλία της ομάδας «Greeks Help Greeks», έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές βοήθειας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Καβάλα, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη) με συνολικά 25-30 τόνους προϊόντων, να έχουν φτάσει στα χέρια ευπαθών ομάδων.

Ο ιδρυτής της facebook ομάδας «Greeks Help Greeks», επισημαίνει πως πριν γίνει κάποιος μέλος της, εξετάζεται από τους επικεφαλής το προφίλ του έτσι ώστε να προστατευτεί, κατά το δυνατόν, η συνοχή της ομάδας από κομματικές, θρησκευτικές, οπαδικές και σεξιστικές ακρότητες.

«Υπάρχει κοινός παρονομαστής, που είναι η αγάπη μας για την Ελλάδα μακριά από οποιαδήποτε αρνητική ταμπελοποίηση γι’αυτό. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε… "η ισχύς εν τη ενώσει"… φαίνεται ότι αποκτά ιδιαίτερη σημασία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό στο Greeks Help Greeks"» λέει ο κ.Γιαννακίδης.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Dr Ελένη

Ας βοηθήσουν, εκεί στο σύλλογο, και χιλιάδες αξιόλογους Έλληνες ιατρούς, οδοντιάτρους, φυσιοθεραπευτές, μαίες και νοσηλευτές, να μετοικήσουν στη Γερμανία, όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, με δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας. Θα τους γλυτώσουν έτσι κι από το απαξιωτικό-εξευτελιστικό κομμουνιστικό μοντέλο υγείας του Πολάκη.

το ψωμί της ξενητιάς

είναι πικρό - Αλλά έχει ένα μπον φιλέ ...

Γερμανοί και Γιούνκερ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ

Ότι υποφέρουμε προέρχεται από άρρωστα γερμανικά μυαλά και γερμανικές σαδιστικές ψυχές !! Θα μας ξεδοντιάσουν, αφού απέτυχε ο Χριστοφοράκος και η Siemens !! Που είσαι Βουλπιώτη να μας δεις;;; Πάλι οι Γερμανοί μας βασανίζουν !!

Μπάμπης Μπαμπίδης

Τι πίνεις και τι φουμάρεις και δεν μας το λές?

Προνόμια για Έλληνες από ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Οι Έλληνες που προέρχονται από το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Κρήτη, τον Παρνασσό και άλλες περιοχές που ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ, επί Γερμανικής Κατοχής, δικαιούνται μισή μπύρα Helles βαρελιού το χρόνο!! Δηλ. Κάθε δώδεκα (12) μήνες, οι Γερμανοί, γνωστοί κιμπάρηδες, κερνούν μισή (;) μπύρα ... ΚΑΛΤΣΑ με ΠΕΔΙΛΟ!! Τίποτε άλλο !!

Θραξ

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ)?

χαχα

Δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γερμανία των ονείρων τους;

Μητσάρας

Κάτσε στον καφενέ, ρε τύφλακα, παίξε καμμιά πρέφα και σκέψου την επόμενη λαμογιά....

Akis

Eisai anoitos.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aerodromio_iraklio

Η επιστροφή των τουριστών, από την Κρήτηστιε πατρίδες τους, θα γίνει στις ημερομηνίες που ήταν έτσι κι αλλιώς καθορισμένες, ενώ οι αυριανές πτήσεις θα γίνουν, από άλλες εταιρείες, τις ίδιες ώρες, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του «Ν. Καζαντζάκης»

Arkadia-xasisofyteia

Προσωπικά είδη, ρούχα, είδη υγιεινής, πλαστικά και τενεκεδένια δοχεία, αλλά και αναδιπλούμενα κρεβάτια, τραπέζια και καρέκλες βρέθηκαν στα παραπήγματα που είχαν στήσει οι καλλιεργητές

diki-xa-loukman

«Ήταν της στιγμής. Έγινε ασυναίσθητα... Τον χτυπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα», είπε ο δράστης που έχει ήδη εκτίσει την ποινή του και είναι ελεύθερος

7