Ηλεία: Σπείρα έκλεβε φορτηγά κατά παραγγελία και τα πουλούσε

Ηλεία: Σπείρα έκλεβε φορτηγά κατά παραγγελία και τα πουλούσε

Άλλα φορτηγά τα  χρησιμοποιούσαν ως... πολιορκητικούς κριούς για να εισβάλλουν σε καταστήματα γκρεμίζοντας τις βιτρίνες τους και άλλα τα αποσυναρμολογούσαν και τα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους

Hleia-klopes-fortiga
Όσα φορτηγάκια έκλεβαν από περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας και δεν τα χρησιμοποιούσαν ως... πολιορκητικούς κριούς για να εισβάλλουν σε καταστήματα γκρεμίζοντας τις βιτρίνες τους, τα αποσυναρμολογούσαν και τα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους που τα είχαν... παραγγείλει, τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ήλιδας!

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές που είχαν γίνει από το Μάρτιο του 2017 ως και φέτος το Μάρτιο στην Αμαλιάδα, τον Πύργο, τη Γαστούνη, τα Λεχαινά, τη Μανωλάδα, το Νεοχώρι Κυλλήνης, την Πάτρα, την Δυτική Αχαία και το Αίγιο. Οι ένδεκα περιπτώσεις αφορούσαν κλοπές αγροτικών φορτηγών και οι υπόλοιπες ήταν τέσσερις κλοπές σε καταστήματα και δυο σε σπίτια. Με μια οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν, ακόμη, αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, Αιγιαλείας και Πύργου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηλείας, συνελήφθησαν χθες στην Αμαλιάδα, την Πάτρα και το Αίγιο πέντε Έλληνες ηλικίας 18, 20, 27, 27 και 32 χρόνων, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα ηλικίας 20 ως 33 χρόνων και του 31χρονου αρχηγού της οι οποίοι αναζητούνται.

Οι δράστες έπαιρναν παραγγελίες για συγκεκριμένους τύπους και μάρκες αγροτικών φορτηγών από τους κλεπταποδόχους και, όταν τα έκλεβαν, τα οδηγούσαν σε αυτοσχέδια συνεργεία όπου τα αποσυναρμολογούσαν, τους άλλαζαν χρώμα και τα πουλούσαν, είτε ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά. Σε μια περίπτωση, όμως, χρησιμοποίησαν ένα από τα φορτηγά που είχαν κλέψει από τη Γαστούνη για να διαλύσουν την βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου και να αρπάξουν πλήθος κοσμήματα!

Σε έρευνες που έγιναν, κατασχέθηκαν στο σπίτι του 31χρονου αρχηγού στην Αμαλιάδα ένα φορτηγό με κινητήρα, καρότσα και καμπίνα από άλλο ίδιας μάρκας που είχε κλαπεί τον Μάρτιο του 2017 στην Πάτρα και στο σπίτι ενός 33χρονου μέλους της οργάνωσης που αναζητείται στο Αίγιο ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούνταν στις κλοπές, δυο ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι και μια τουρμπίνα αυτοκινήτων και ένα μοχλός οργάνου. Στα σπίτια των υπόλοιπων δραστών κατασχέθηκαν μια επαναληπτική καραμπίνα με 11 φυσίγγια, πλήθος κινητών και καρτών SIM και 5.230 ευρώ. Ακόμη, στην κατοχή του 32χρονου συλληφθέντα κατασχέθηκε ένα φορτηγό με διαφορετικό κινητήρα από αυτόν που ανέγραφε η άδεια κυκλοφορίας και εμφανή ίχνη παραποίησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που τους άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή Αμαλιάδας. Δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος έχει σχηματιστεί και σε βάρος τεσσάρων κλεπταποδόχων ηλικίας από 17 έως και 29 χρόνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης