Έρευνα-σοκ στο Βόλο: Πτώση τζίρων, υψηλή ανεργία και απαισιοδοξία

volos08

Πάνω από 40% των οικογενειών δήλωσαν ότι διαθέτουν τουλάχιστον έναν άνεργο

Δυσοίωνα και αποκαρδιωτικά είναι τα χαρακτηριστικά της αγοράς στον Βόλο και στην Μαγνησία γενικότερα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, όπου αποτυπώνεται μεγάλη πτώση των τζίρων και υψηλή ανεργία.

Πρόκειται για τα πορίσματα της 5ης κατά σειρά έρευνας της οικονομικής πραγματικότητας στην περιοχή της Μαγνησίας, όπως που παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα.

Από τα πλέον αρνητικά στοιχεία είναι, ότι στο α' τετράμηνο του τρέχοντος έτους, το 60% των επιχειρήσεων κατέγραψαν πτώση στον τζίρο τους και επιδείνωση της ρευστότητάς τους.

Το 77% (σχεδόν 8 στις 10) των επιχειρήσεων, πιστεύουν ότι θα επιδεινωθεί περισσότερο η οικονομική κατάσταση μέχρι το τέλος της χρονιάς, πιστεύοντας σε ποσοστό 57% ότι δεν θα είναι ικανοί στο επόμενο διάστημα να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, το 40% των νοικοκυριών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι έχουν τουάχιστον έναν άνεργο στην οικογένειάς τους, όπου σε ποσοστό 81% δεν παίρνει κάποιο επίδομα ανεργίας ή κάποιο άλλο βοήθημα και δηλώνουν ότι δεν έχουν ούτε ιατροφαρμακευτικές καλύψεις.

Στην ίδια έρευνα της ΟΕΒΕΜ καταγράφονται και προτάσεις για την βελτίωση του κλίματος, όπως

- Να διατηρηθεί η προστασία της κύριας κατοικίας.

- Να διαγραφούν τα υπόλοιπα οφειλών μετά από οικειοθελή και συνενωτικό πλειστηριασμό ακινήτου, όπου θα πρέπει να υπαχθούν και οι συνταξιούχοι πρώην επαγγελματίες στην δυνατότητα ρύθμισης του χρέους.

- Να υπάρξει μέριμνα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης και των λοιπών παγίων των επιτηδευματιών.

- Να υπάρξει δυνατότητα εξαγοράς ή άμεσης επαναγοράς του δανείου που έχει αποδοθεί σε ταμεία, disturbs funds, από τον δανειολήπτη σε τιμές αντίστοιχες της αρχικής αγοράς από τα funds.

- Να δοθεί μέριμνα για τους εγγυητές, συνοφειλέτες, επαγγελματίες συνταξιούχους σε περίοδο κρίσης, όταν δεν τεκμαίρεται επί της αρχής δολιότητα στη μη αποπληρωμή οφειλών και θα πρέπει αυτή να αποδεικνύεται μέσα από την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη.

- Να γίνει θεσμοθέτηση ενός μοναδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ανά επιχείρηση, τουλάχιστον σε μεταβατικό επίπεδο 5 ετών, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης και του οποίου οι τεχνικές παραμετροποιήσεις δύνανται να υπόκειται σε κάποια κριτήρια όπως ο κύκλος εργασιών ύψος οφειλών.

- Να γίνει πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο, άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, χωρίς προαπαιτούμενα, φορολόγηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων με την κλίμακα των μισθωτών των μικρών, καθιέρωση αφορολόγητου για όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και άμεση αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου.

Στην έρευνα συμμετείχαν ως δείγμα 244 επιχειρήσεις επί συνόλου 1270 εγγεγραμμένων, και χαρακτηριστικό της οικονομικής συρρίκνωσης είναι ότι πριν από δύο χρόνια, τα μέλη της Ομοσπονδίας ήταν 1500, δηλαδή μειώθηκαν κατά 230 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

DeFacto

να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κ Μπεο

DeFacto

Να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κ Μπεο

ΕΛΛΗΝΑΣ

Με το δήμαρχο που είχατε την περιμένετε

Otinane

Τι σχέση έχει ο δήμαρχος με την αγοραστική δύναμη του κόσμου....άσχετε ε ασχετε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ar_1

Η κοπέλα μαχαιρώθηκε από τον αδελφό της φίλης της μπροστά στις μικρές ανιψιές του - H 25χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με τις προσευχές όλων να τη συνοδεύουν για τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα στα οποία θα φανεί η αντίδραση του οργανισμού της

nosokomeio01-mesa

Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται το  νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» - Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την έρευνα, καθώς πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία - «Ξεπουλιέται η δημόσια υγεία» διερωτώνται

6
fotia-sto-mati-mesa01

Μετά τον σάλο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε πίσω τη γραπτή εντολή να «φρενάρει» η εισαγγελική έρευνα έως ότου εκδοθεί το πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης - Στο χέρι του εισαγγελέα να προσωποιήσει τις ευθύνες για την τρομακτική εθνική καταστροφή με τους 99 νεκρούς

11