Πάνω από 1500 έφηβοι έχουν περάσει από την Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ μέσα σε 4 χρόνια

pagni_099

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, από τον Ιανουάριο του 2015, έχουν εισαχθεί 240 παιδιά και έφηβοι ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2015 έχουν εκτιμηθεί από τα τακτικά ιατρεία πάνω από 1.500 παιδιά και έφηβοι

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που στελεχώθηκε η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ μέχρι και σήμερα έχουν… περάσει πάνω από 1.500 παιδιά και έφηβοι.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι από τον Ιανουάριο του 2015 που ξεκίνησαν οι νοσηλείες στην Παιδοψυχιατρική έχουν εισαχθεί 240 παιδιά και έφηβοι ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2015 έχουν εκτιμηθεί από τα τακτικά ιατρεία πάνω από 1.500 παιδιά και έφηβοι.

Παράλληλα, στην συνέντευξη Τύπου τονίστηκε η δυσκολία που υπάρχει καθώς η συγκεκριμένη κλινική έχει δυναμική μόνο 10 κρεβάτια ενώ το υπάρχον προσωπικό είναι 9 μόνιμοι εργαζόμενοι, ένας επικουρικός και πέντε άτομα με σύμβαση μίσθωσης έργου που πρόκειται να απολυθούν το Σεπτέμβρη.

Ίδια κατάσταση και στην Ψυχιατρική

Ίδια και ίσως χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στην Ψυχιατρική Κλινική, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Τετάρτη 16 Μαΐου νοσηλεύονταν 32 ασθενείς με δύναμη τμήματος βραχείας 23 κλινών, ενώ στο τμήμα οξέων νοσηλεύονταν 15 ασθενείς με αντίστοιχη δυνατότητα 10 κλινών.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι: «Η ασφυκτική πίεση που ασκείται σε αυτήν την κλινική οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της ανατολικής Κρήτης με αποτέλεσμα ο πληθυσμός αναφοράς να υπερβαίνει τους 350.000 κατοίκους και την καλοκαιρινή περίοδο ν’ αυξάνεται αλματωδώς εξαιτίας του τουρισμού. Για ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα έπρεπε να υπάρχουν διαθέσιμα 50 με 55 κρεβάτια, ενώ σήμερα η κλινική για εκούσιες και ακούσιες νοσηλείες, με 2 τμήματα, βραχείας και οξέων, διαθέτει με μεγάλη δυσκολία 35 κρεβάτια».

Δείτε αναλυτικά τα όσα ανέφεραν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Πηγή: cretapost

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Dr Ελένη

Αρκεί να μη φορτώνουν στα παιδιά αντικαταθλιπτικά χάπια, που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά σε νεαρούς, με πολλαπλές σοβαρές παρενέργειες, όπως επιθετικότητα/βία/στυτική δυσλειτουργία/αυτοκτονίες. Ενημερωθείτε υπεύθυνα από την ιατρική επιθεώρηση BMJ

κανενας

Περισσότερο σοβαρό θα ήταν άν μαθαίναμε πόσα απ τα παιδάκια έμπλεξαν με ουσίες,πόσα με ολκοόλ κ.λ.π,και μετά πόσοι απ τους συνδικσλιστές θα μείνουν στις θέσεις τους,και πόσοι απ τούς υπόλοιπους θα φύγουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

spanos_lamia

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την Περιφέρεια για την επ αόριστον αναστολή στη δημιουργία δομής προσφύγων στο στρατόπεδο “Γεώργιος Παπαποστόλου” στην περιοχή του Καραβόμυλου - Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

symi_prosfygew

Παροχή έκτακτου προσωπικού και αποστολή γιατρών δρομολογεί η κυβέρνηση  - Στην ενδοχώρα θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 300 άτομα, καθώς το νησί δεν χωρά πάνω από 100 πρόσφυγες και μετανάστες

1
taxiaos-metro-ena

Στόχος είναι η παράδοση του μετρό σε χρήση στις αρχές του 2023, παρότι γίνονται προσπάθειες για εμπορική λειτουργία ακόμη και στα τέλη του 2022, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό

aerodromio_iraklio

Η επιστροφή των τουριστών, από την Κρήτηστιε πατρίδες τους, θα γίνει στις ημερομηνίες που ήταν έτσι κι αλλιώς καθορισμένες, ενώ οι αυριανές πτήσεις θα γίνουν, από άλλες εταιρείες, τις ίδιες ώρες, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του «Ν. Καζαντζάκης»