Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΔΑΠ και... αποχή - Κάτω από το 1% η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΔΑΠ και... αποχή - Κάτω από το 1% η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή - ΠΑΣΠ και ΠΚΣ σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι

kalpes_panepistimia
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η καταμέτρηση στις σχολές για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα επιμέρους αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από τις παρατάξεις, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κρατά την πρωτιά με διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις πανελλαδικά. Ακολουθούν η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, που σε γενικές γραμμές φαίνεται να διατηρούν τις δυνάμεις τους συνολικά, σε σχέση με πέρυσι, το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς με σημαντικά αυξημένο το ποσοστό που συγκεντρώνει σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, και άλλες και άλλες ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

Όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, τόσο η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πλησιάζει σε ένα ιστορικό ποσοστό στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Με την ενσωμάτωση να πλησιάζει στο 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων, διεκδικώντας με πολύ καλές πιθανότητες μια ιστορική αυτοδυναμία. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ, η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20% καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική η πορεία της ΕΑΑΚ, σημαντική πτώση καταγράφει η ΠΑΣΠ, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%.

Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στο ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΚΣ είναι πάλι στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια λαμβάνοντας ποσοστό 11%, αντίθετα με το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης