Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: Δεν αποτελούν ρητορική μίσους οι δηλώσεις Κατσίκη για τους ομοφυλόφιλους

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: Δεν αποτελούν ρητορική μίσους οι δηλώσεις Κατσίκη για τους ομοφυλόφιλους

Τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι οι αναφορές του βουλευτή για τους ομοφυλόφιλους και την παιδοφιλία είναι μεν προσβλητικές, ωστόσο αποφάσισαν να μην εισηγηθούν την επιβολή κυρώσεων

katsikisd
Την επιστροφή της υπόθεσης του κ. Κώστα Κατσίκη στον πρόεδρο της Βουλής αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου κρίνοντας ομόφωνα ότι η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στην συζήτηση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια δεν αποτελεί ρητορική μίσους.

Τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι οι αναφορές του κ. Κατσίκη για τους ομοφυλόφιλους και την παιδοφιλία είναι μεν προσβλητικές, ωστόσο, αποφάσισαν να μην εισηγηθούν την επιβολή κυρώσεων καθώς θα κρινόταν ως απόπειρα περιορισμού του λόγου των βουλευτών.

«Δεν θέλουμε να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μελος της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι την «δίωξη» του κ. Κατσίκη είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον κ. Νίκο Βούτση.

Το κείμενο υπέγραφαν: η Αννέτα Καββαδία, η Σία Αναγνωστοπούλου και οι βουλευτές Δρίτσας, Δριτσέλη, Ιγγλέση, Καραγιαννίδης, Κυρίτσης, Λάππας, Μαντάς, Μιχαηλιδης, Μορφίδης Πάλλης, Χρ.Παπαδόπουλος, Παρασκευόπουλος, Σταματάκη και Ψυχογιός και ανέφεραν:

«Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους - οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης