Πρόεδρος εμπόρων Μυτιλήνης: Δεν γίνεται ανάπτυξη με κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ και 10.000 μετανάστες στο νησί

Πρόεδρος εμπόρων Μυτιλήνης: Δεν γίνεται ανάπτυξη με κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ και 10.000 μετανάστες στο νησί

Δηλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: Μου θυμίζει το "δεν έχουμε ψωμί, φάτε παντεσπάνι".

adeia-exedra-mit
Την οργή των επαγγελματιών και των απλών κατοίκων της Μυτιλήνης για την κατάσταση στο νησί μετέφερε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας.

Με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα για το αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης ο κ. Παπαρίσβας σχολίασε χαρακτηριστικά: ««δεν γίνεται ανάπτυξη με καταργημένο το μειωμένο ΦΠΑ και 10.000 μετανάστες που καθιστούν αδύνατη τη ζωή στο νησί. Ή αυτά θα πρέπει να παραμείνουν ή να μην γίνει το συνέδριο. Μου θυμίζει το "δεν έχουμε ψωμί, φάτε παντεσπάνι"».

«Έχουμε φτάσει στα όρια μας, δεν αντέχουμε άλλη μιζέρια στην οποία μας έχει καταδικάσει η πολιτεία» πρόσθεσε.

Κατήγγειλε, δε, ότι «το μεταναστευτικό συζητήθηκε την Τετάρτη με 40 άτομα παρόντα γιατί το έβαλαν στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να μην πάει κανείς».

Όπως διευκρίνισε στην κινητοποίηση για την αποχή από το συνέδριο «είμαστε 31 φορείς στο συντονιστικό από γιατρούς και εμπόρους έως οδηγους ταξί».



Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου η οποία, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 σχολίασε ότι «με τα καλά λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα στα νησιά μας».

«Πώς μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν την ίδια στιγμή καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ που ήταν το μοναδικό μέτρο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη νησιωτικότητα;» αναρωτήθηκε η κυρία Καλογήρου.

Η ίδια, ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα παραστεί στο συνέδριο προκειμένου, όπως είπε, «να παλέψουμε για τις λύσεις» ενώ χαρακτήρισε «τεράστια προσβολή άνθρωποι που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής για τον τόπο τους να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης