Κλείνουν σταδιακά οι πύλες των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό

pyles_metro

Το κλείσιμο των πυλών αναμένεται το προσεχές διάστημα – Εκδόθηκαν πάνω από 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ

Στο σταδιακό κλείσιμο και των πυλών των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό προχωρά ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οι πύλες αναμένεται ότι θα κλείσουν το προσεχές διάστημα. Ως εκ τούτου, ο ΟΑΣΑ καλεί όσους ανέργους και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερες από 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες.

Μάλιστα, τα έσοδα του Οργανισμού το μήνα Μάρτιο, οπότε έκλεισαν οι πύλες σε αρκετούς σταθμούς, παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Πού έχουν κλείσει οι πύλες του μετρό

Έως και σήμερα, έχουν κλείσει οι πύλες (πλην της πύλης των ΑμεΑ) στην πλειονότητα των σταθμών του Μετρό και ειδικότερα, οι 14 στους 20 σταθμούς της Γραμμής 2 (Ανθούπολη - Ελληνικό) και οι 13 στους 21 σταθμούς της Γραμμής 3 (Αγ. Μαρίνα - Αεροδρόμιο), ενώ στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1, Κηφισιά - Πειραιάς) έχουν κλείσει οι πύλες στους 4 από τους 24 σταθμούς.

Ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου καρτών ανέργων και ΑμεΑ στα αυτόματα μηχανήματα

Υπενθυμίζεται πως για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard/), καλούνται, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, να υλοποιήσουν τα ακόλουθα βήματα:

1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του. Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Μιλαμε για ζωα

οι άνθρωποι είναι Ηλίθιοι, έχω κάνει αίτηση ηλεκτρονικά ως άνεργος εδώ και δυο μήνες, και ακόμα να μου στείλουν ταχυδρομικά την κάρτα

ΟΚ

Μας έχουν ζαλίσει. Πήραν το μετρό, το μοναδικό πράγμα που λειτουργούσε σωστά, και το έκαναν κι αυτό μαντάρα. Ακόμη και σήμερα π.χ., κάποιος δεν μπορεί να πάρει μισό εισιτήριο αν το δικαιούται, αν δεν υπάρχει άνθρωπος στο εκδοτήριο. Ο θόρυβος από τις πύλες και τα μηχανήματα φόρτισης είναι εκνευριστικός, καθώς ακούγεται σε πολύ μεγάλη απόσταση. Επίσης, κανείς δεν έχει σκεφθεί το πλέον απλό, ότι οι πύλες εξόδου πρέπει να είναι πολύ περισσότερες από τις πύλες εισόδου, καθώς κατά την άφιξη των συρμών ο κόσμος είναι συγκεντρωμένος. Ακόμη, κι αν θεωρητικά κλείσουν όλες οι πύλες, οι πάντες ξέρουν ότι η πρόσβαση είναι ελεύθερη από τους ανελκυστήρες. Εντελώς αποτυχία το όλο σύστημα, υλοποίηθηκε προφανώς από ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και η όλη ιστορία έγινε απλά για να φάνε κάποιοι χρήματα από την πώληση, τις μίζες κτλ. ΟΚ, έφαγαν ότι ήταν να φάνε, ας το ξηλώσουμε τώρα, να μπορούμε να πηγαίνουμε και στις δουλειές μας χωρίς ταλαιπωρία.

Νικητας

Μισό εισιτήριο βγαίνει από παντού με την προσωποποιημενη κάρτα. Μια χαρά θα συνηθίσει ο κόσμος και θα λειτουργεί όπως σε όλο τον κόσμο με πολύ μεγαλύτερο επιβατικό κοινό από την Αθήνα. Ναι σε κάποιους σταθμους (όχι σε ολους) τα ασανσερ προσπερνούν τις πύλες αλλά δεν σημαίνει ότι εάν βρεις να μπεις θα βρεις να βγεις και το αντίστροφο.

Εμετός

Το υπουργείο, ο υπουργός και ο ορανισμός είναι στον δικό τους κόσμο... δεν σημαίνει τίποτα ότι έχουν εκδοθεί 950.000 κάρτες, θα θέμα είναι να μπαίνουν λεφτά στις κάρτες και να ακυρώνεται το εισιτήριο κατά την είσοδο στο σταθμό, πράγμα που δεν συμβαίνει. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Αθηναίος

Ρε μας διυλεύετε;;; Σε όλους τους στσθμούς όλες οι πυλες είναι ορθάνοιχτες σσν την άυνα του Ολυμπιακού!!! Υποτίθεται πως θα είχαν κλείσει και απλά θα επίκειτο το κλείσιμο των πυλών ΑΜΕΑ!!!

nik

η ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο.. ζήτημα αν επικυρώνουν εισιτήριο έστω οι μισοί που χρησιμοποιούν τα μμμ 8 μήνες τώρα. κανείς δε λέει πόσο μέσα είναι η επιχείρηση. αν κλείσουν ποτέ οι μπάρες του μετρό τι πειράζει.. απο τα ασανσέρ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος..

Αντε

καιρος ηταν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_5619

«Πιστεύουμε ότι τελικώς το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείο, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότητα των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης