Παπάς παρίστανε τον γιατρό με... θαυματουργό γουδοχέρι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
pappas_fraud

Η συνήθης αμοιβή του ήταν «ό,τι θέλετε» - Παύθηκε από τον μητροπολίτη και έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ όπου προσέφυγε

Εκτός εκκλησίας παραμένει ένας εφημέριος ιερού ναού της Πελοποννήσου, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό «θεράπευε» τους ασθενείς του με μεταλλικό γουδοχέρι. Επαιρνε μάλιστα 50 ευρώ την επίσκεψη.

Tο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδρίασε προκειμένου να αποφανθεί για κληρικό ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες: «1) της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος επ’ αμοιβή, 2) πρόκληση σωματικής κακώσεως σε ανθρώπους προσερχομένους προς αυτόν επι τη υποσχέσει θεραπείας εξ ασθενείας, 3) μεγίστω σκανδαλισμώ των συνειδήσεων των πιστών και 4) αθετήσει εντολής δοθείσης υπό του Επισκόπου και παρακοή κατ’ εξακολούθησιν».

Σύμφωνα με το πειθαρχικό κατηγορητήριο, ο κληρικός «μετέρχεται απαραδέκτους ιατρικώς και πιθανόν κολασίμους ποινικώς μεθόδους θεραπείας εις τους προσερχομένους προς αυτόν ασθενείς και εκζητούντας θεραπείαν, καίτοι ούτε δίπλωμα ιατρού κατέχει, ούτε ιατρικάς γνώσεις διαθέτει, αντιποιούμενως ούτω την ιδιότητα του ιατρού, λαμβάνων μάλιστα αμοιβήν διά τας υπηρεσίας του αυτάς, προκαλών μάλιστα διά των προειρημένων του μεθόδων ισχυροτάτους σωματικούς πόνους εις τους ασθενείς».

Το κατηγορητήριο προσθέτει ότι εξαπατούσε τους ασθενείς και υποσχόμενος ότι θα βρουν «πλήρη ίασιν και θεραπείαν» παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει ούτε δίπλωμα ιατρικής ούτε ιατρικές γνώσεις αντιποιούμενος με τον τρόπο αυτό την ιδιότητα του γιατρού.

Οπως περιγράφεται, ο ιερέας χτυπούσε με σιδερένιο γουδοχέρι τους ασθενείς στα σημεία που πονούσαν ή εκεί που υποτίθεται ότι ήταν τα σημεία της παθήσεως.
Οπως κατέθεσαν ασθενείς, όταν δέχονταν τα χτυπήματα με το σιδερένιο γουδοχέρι αισθάνονταν «ισχυρότατον πόνον και μούδιασμα». Μάλιστα, δύο ασθενείς-μάρτυρες κατέθεσαν ότι με τα γιατροσόφια που χρησιμοποιούσε ο ιερέας για τη «θεραπεία» της μητέρας τους «ουδόλως ιάθησαν, αλλ’ αντιθέτως η κατάστασις της υγείας της μητρός τους επεδεινώθη έτι πλέον».

Μάλιστα σε έγγραφο του τοπικού ιατρικού συλλόγου βεβαιώνεται ότι οι μέθοδοι θεραπείας που εφαρμόζει ο επίμαχος ιερέας είναι «ιατρικώς απαράδεκτες και ποινικώς κολάσιμες».
Οταν οι ασθενείς ρωτούσαν τον ιερέα τι οφείλουν για την «ιατρική επίσκεψη», εκείνος απαντούσε: «Να αφήσετε ό,τι θέλετε». Δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι για τις ιατρικές υπηρεσίες που του παρείχε ο ιερέας τού έδωσαν «αυτοπροαιρέτως» 50 ευρώ.

Ο μητροπολίτης εγγράφως του είχε ζητήσει να σταματήσει τις «θεραπευτικές ενέργειες και πράξεις του» και να απασχοληθεί αποκλειστικά με το όμορφο ποιμενικό έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά εκείνος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά συνέχισε τον ιδιότυπο θεραπευτικό του δρόμο, προκαλώντας έτσι με τις πράξεις του «τον μέγιστον σκανδαλισμόν εις τας συνειδήσεις των πιστών».

Τελικά, στον «γιατρό-ιερέα» επιβλήθηκε ομόφωνα η ποινή της αργίας των 13 μηνών από κάθε ιεροπραξία, χωρίς όμως στέρηση των αποδοχών του. Παράλληλα, μετατέθηκε σε άλλη εφημεριακή θέση. Κρίθηκε ένοχος «επί εξαπατήσει πιστών δια της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος και ιατρικών πράξεων, επί αθετήσει εντολής δοθείσης υπό του Επισκόπου του και παρακοή κατ' εξακολούθησιν και επί μεγίστω σκανδαλισμώ των συνειδήσεων των πιστών».

Αντίθετα, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία «της επ’ αμοιβή εξαπατήσεως πιστών και της προκλήσεως σωματικών κακώσεων», καθώς από καμία μαρτυρία δεν προκύπτουν σωματικές κακώσεις στους ασθενείς του, ούτε αποδείχθηκε ότι υπήρχε δόλος εκ μέρους του για πρόκληση κακώσεων.

Επίσης, το Συνοδικό Δικαστήριο είχε «ισχυρότατες αμφιβολίες» ως προς τη λήψη της αμοιβής των 50 ευρώ ανά επίσκεψη, αφού δεν απαιτούσε χρήματα, αλλά έλεγε να αφήσουν οι ασθενείς ό,τι θέλουν.

Ετσι, τον απήλλαξαν από τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών κακώσεων και της χρηματικής αμοιβής.
Μετά την πειθαρχική ποινή μετατέθηκε σε άλλη ενορία, αλλά ουδέποτε πήγε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παυθεί οριστικά με απόφαση του μητροπολίτη «επειδή κατέλιπε την εφημεριακή του θέση υπέρ τον μήνα αδικαιολογήτως».

Τελικά, κατέφυγε στο ΣτΕ και στράφηκε τόσο κατά της πειθαρχικής απόφασης όσο και κατά της απόφασης του μητροπολίτη με την οποία παύθηκε.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας εξέδωσαν δύο αποφάσεις. Με τη μία δικαίωσαν τον ιερέα -αν και είναι αργά πλέον- και με τη δεύτερη δικαίωσαν τον μητροπολίτη.

Με την πρώτη απόφαση κρίθηκε μη νόμιμη η αιτιολογία της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία του επιβλήθηκαν η ποινή της αργίας και της μετάθεσης, ενώ με τη δεύτερη κρίθηκε ότι αδικαιολόγητα δεν πήγε στη νέα ενορία και κατόπιν αυτού είναι νόμιμη η απόφαση του μητροπολίτη με την οποία παύθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Tragedy

Ο παπάς αντελήφθη ότι ισχύει , σε μεγάλο βαθμό, ή ρήση τού Έρνεστ Χέμινγουεϊ. ** Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι άθεοι.. **. Τό επιβεβαίωσε βέβαια καί στην πράξη, αφού το * ποίμνιο του * απέφευγε νά σκεφτεί κατά πόσο ένας ασχετος παπάς * θεράπευε , πάσα νόσο καί πάσα .....* !!!

θεσπρωτος

50 ευρω την επισκεψη , ( για να τους ΧΤΥΠΑΕΙ ...??? ) λιγα τους επαιρνε , μεσα εμπαινε .... του πεφτανε οι πλατες να χτυπαει ... τοσο κοσμο ......φανταστειται εναν λαο , να περιμενει στην σειρα .... και να παρακαλει ...... " χτυπα και εμενα παπα " να γινονται μαχες μεταξυ των πιστων ......για το ποιον θα χτυπησει πρωτον ο παπας ....

Κοσμάς

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια άτομα που πέφτουν σε πλάνες. Εντός και εκτός εκκλησίας.

Τζενη

Στον αεργο καταληψία που παριστάνει τον πρωθυπουργό ποτε θα ασκηθει ποινικη διώξη?

ΕΞΥΠΝΑΔΑ

Όταν θα έχεις τη στοιχειώδη αντίληψη,πράγμα δύσκολο,γιατί είσαι άσχετη και εμπαθής. Η ανάρτηση έχει άλλο θέμα, πήγαινε σε αντίστοιχη και γράψε. Περαστικά σου.

ΕΧ

Ενταξει ο παπας ηταν λωποδυτης κ τσαρλατάνος που τριγυρνούσε με το "θαυματουργό" γουδοχέρι για να βγάλει κάνα φράγκο,οι αλλοι οι κοπανοι που τον φωναζανε σπίτι τους (δεν νομίζω να πήγαινε σπιτι τους με το ζορι) τι ήτανε;Δεν πρέπει ο νόμος επιτελους να αρχησει να τιμωρει και τα "θύματα" τετοιων περιπτώσεων με την στερηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για παράδειγμα?

Τζιμακος

Εδω ψηφισανε τους τσαρλατάνους των Συριζανελ τον Σωρρα με 500τρις και στείλανε τον καρπουζοκεφάλο Βαρουφάκη να διαπραγματεύθει το χρεος της χώρας προκαλώντας ζημια 100δις ο ψευτοπαπας με το γουδοχέρι τους πειραξε;

neoaristeros

sostos

Τα φιλελέ και κάθε είδους ακροδεξιά φασισταριά...

για τα παράσιτα τους παπάδες που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν να πουν κάτι για να τους διώξουμε... Μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους σε λειτουργικές για τους πολίτες θέσεις, ξέρουν να μιλάνε... Κι αυτό φυσικό, προκειμένου τα καπιταλιστικά παράσιτα αφεντικά τους να καρπωθουν τις υπηρεσίες αυτές και να χρεώνουν τον κούκο - αηδόνι, όπως κάνουν οι νταβάδες των εταιρειών καθαρισμού ή αποκομιδής σκουπιδιών. Να διωχθεί χθες από την δημόσια πληρωμή όλο το παπαδαριό και να αναλάβει ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως τόσο την αγαπάνε, όντας προσκυνούντες τον καπιταλισμό. Αμήν, που λένε κι οι συνοδοιπόροι Αμβρόσιος και Φασίστες - Ναζιστές της Χρυσής Αβγής. -

Διόρθωση

Η ακροδεξιά, ναζισμός, ο κομμουνισμός κλπ πανε μαζί (ολοκληρωτισμός, κρατισμός, αυθαιρεσία, συνωμοσιολογία, προπαγάνδα και fake news) και είναι στον αντίποδα του σύγχρονου ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού (νομιμότητα, έλεγχος, διαφάνεια, διάκριση εξουσιών, υψηλής ποιότητας θεσμοί, αποφυγή ελλειμμάτων του δημοσίου και περιορισμός του κράτους σε παιδεία, υγεία, ασφάλεια, πρόνοια).

@

Οι παπαδες σε πειραξαν καημενε δε σε πειραξαν οι κηφήνες στα δημόσια τεμπελχανεια οι επίορκοι σε εφοριες, πολεοδομίες, νοσοκομεία, κτλπ στο κατω κατω ο απατεωνας παπας τι έκανε, έλεγε πως εχει το μαγικό γουδοχερι και κάποιοι κρετινοι τον καλούσαν σπιτι τους να τους θεραπεύσει και του εδιναν κανα πενήνταρικο.Δε εκβιασε κανεναν οπως κανουν οι γιατροί στα νοσοκομεία με τα φακελάκια ή οι εφοριακοι οι υπάλληλοι στην πολεοδομία κτλπ.Οσο υπαρχουν βλάκες που πιστεύουν σε μαγικα γουδοχερια,σε ζώδια,σε αγιουβερδες,στα φεγκ σούι,στις γιογκες,σε αρχαια μαρμαρα,(και αφου θες και πολιτικο χρωμα) σε τσαρλατάνους αριστερους και σε επαγγελματιες κρατικοδιαιτους κομμουνιστές κτλπ θα υπαρχουν και επιτήδειοι που θα κονομανε κ θα κυβερνάνε εις βαρος τους

παπαδες

ενταξει μωρε, μονο 10.000 ειναι, τους πληρωνουμε ολους καθε μηνα. παραγουν αλλωστε και κατι, αερα.., προσευχες με μηδενικο αποτελεσμα παντα.

θεσπρωτος

Ευτυχως ...!!!!!! που ειναι οι παπαδες και καθαριζουν τα παγγαρια ....απο τις ΣΚΟΝΕΣ ....και τα ΤΑΜΑΤΑ .....διαφορετικα , δεν θα χωρουσαν οι πιστοι στην εκκλησια , για να παρουν ευλογιες ....!!! ελπιδες ....!!!! και ευχες ...!!!!

ΓΑΒΡΟΣ

Ρε φιλαράκο βλαμμένος είσαι???σε έχει χτυπήσει η μαλ... στον εγκέφαλο??

θεσπρωτος

γουδοχερι ................δια πασαν νοσον και μλκιαν .

idiocracy

Λαός ηλιθίων ΕλληνοΑφρικανών. Δε φταίει ο τράγος. Τα ζωάδια που πήγαν σε αυτόν νομίζοντας οτι θα τους κανει καλό φταίνε. Ακόμα ο κόσμος πιστεύει σε "θαύματα" και θεούς και άλλα φρύδια. Λογικό με το εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε και στο οποίο κυριαρχεί η παπαγαλία, ενώ η κριτική σκέψει πάει περίπατο...

παπαγαλια

τα ειπες ολα με μια λεξη,πρεπει να μαθαινουμε 3-4 βιβλια ολα απ εξω και τους βαζουν στις εξετασεις 5-6 ερωτησεις λες και ειναι φωτοτυπικο μηχανημα το μυαλο,κι απο εκει κρινουνε ποιος αξιζει,γι αυτο μετα διαβαζουμε καθε μερα διαφορα απο ιατρικα περιστατικα μεχρι οτιδηποτε και λαθη λαθη λαθη.Το ταλεντο παει περιπατο,αμα κατσει καμμια φαση εξω απ τα βιβλια τι θα λες μετα στην ζωη σου??αχ αυτα δεν μας τα διδαξανε??

Αντε Γεια

Αν πιστεύεις ότι θα σε θεραπεύσει ο Παπάς με το γουδοχέρι δεν υπάρχει ελπίδα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fonow_kypros

Στα χέρια της κυπριακής αστυνομίας βρίσκονται ένας υπολοχαγός και ένας φίλος του - Έχει ήδη προφυλακιστεί ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας - Αγωνία για την 6χρονη κόρη της  που ακόμη αγνοείται

college

Καταργείται το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και αντικαθίσταται από άλλο φορέα - Στην αναμονή  9.500 απόφοιτοι ιδιωτικών κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων 

car-women-women

Περίεργα και όμως αληθινά περιστατικά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν καταγγελθεί στις αρχές και διερευνώνται…

gavroglou_paideias

«Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;» διερωτάται ο υπουργός Παιδείας

6