Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου

0000evros

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκτίμησε την κατάσταση στους τέσσερις δήμους που έχουν πληγεί μετά τις πλημμύρες στον ποταμό

Σε κατάσταση ανάγκης κήρυξε το νομό Έβρου πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, που υπέγραψε την σχετική απόφαση μετά από την θετική απάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις δήμοι του νομού που έχουν ήδη πληγεί από πλημμύρες λόγω της κατάστασης στον ποταμό Έβρο που πάει να γίνει ανεξέλεγκτη εξαιτίας των τεράστιων όγκων νερού, το σπάσιμο των αναχωμάτων και της τεχνητής πλημμύρας σε κάποια μέρη ώστε να περιοριστεί ο τεράστιος κίνδυνος, απέστειλαν σχετικά αιτήματα στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Αυτός τα προώθησε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία με την σειρά της τα διαβίβασε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου.

Από την στιγμή που ο γ.γ. κ. Καπάκης συμφώνησε και απάντησε θετικά στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, αυτός προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής απόφασης που είναι δική του αρμοδιότητα και ήδη αρχίζουν να ανημερώνονται γι’ αυτή όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Άλλωστε ο ίδιος ο κ.Μέτιος σχημάτισε πλήρη προσωπική άποψη και εικόνα για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αφού μαζί με τον κ.Πέτροβιτς επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αυτοψία σε περιοχές κατά μήκος του ποταμού Έβρου που παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Το κλιμάκιο κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα Λάβαρα, στο Πύθιο και στο Διδυμότειχο και είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς για την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να προστατευθεί το γεωργικό κεφάλαιο της περιοχής.

Τις τελευταίες ημέρες, οι έντονες βροχοπτώσεις και η υπερχείλιση των φραγμάτων του ποταμού Άρδα στη Βουλγαρία είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου των υδάτων του ποταμού Έβρου πάνω από το όριο επικινδυνότητας πρόκλησης πλημμυρών.

Για την τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου έχουν ήδη ανοίξει θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου και της Κορνοφωλιάς, όπου πλημμύρισαν αντίστοιχα 7.500 και 3.000 στρέμματα.

Την ίδια ώρα, θραύση αναχωμάτων σημειώθηκε το πρωί της 28ης Μαρτίου στην περιοχή των Ψαθάδων, όπου πλημμύρισαν 2.000 στρέμματα, και τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου στο Πραγγί όπου πλημμύρισαν 10.000 στρέμματα.

Πηγή: www.evros-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

theokal

Με την τεχνητή αντιαρματική τάφρο του στρ.Φράγκου τι έγινε? Τέλειωσε? Βοηθά με τις πλημμύρες? Αν ξέρει κάποιος να μας πει ...

Σοφία

Στο ίδιο έργο θεατές. Επιτέλους κάντε κάτι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9ee836834e9ed979d40f54b4260161d6_XL

Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και τη σχετική απόφαση πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης - Τα παιδιά του 54ου δημοτικού θα στεγαστούν στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο

SantaRun

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το επετειακό Santa Run Athens, ο αγαπημένος χριστουγεννιάτικος θεσμός, ο οποίος μετέφερε το γιορτινό του μήνυμα, αυτή τη φορά από τον Δήμο Αμαρουσίου! 

image001

«Μόνο με συνεννόηση γίνεται σχεδιασμός για την ασφάλεια» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας που διεξάγεται στην Χαλκίδα

eydap1

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στους Δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου.

press_conference

«Μπροστάρηδες» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Βούλα Πατουλίδου - Καταγγέλλουν όιτι με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο επιχειρείται εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατόχους τίτλων από ιδιωτικές σχολές με αμφίβολα επίπεδα κατάρτισης