Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σε καθεστώς κράτησης παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, όπου προσέφυγαν οι δικηγόροι τους, αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο για την εξέταση της ένστασης - Πλέον, περιμένουν πότε ο δικαστής θα ορίσει δικάσιμο

stratiwtikoi_main01
Στις φυλακές Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές από τις 2 Μαρτίου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσαν κατά της απόφασης για τη διατήρηση της προφυλάκισής τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Ειδικότερα, το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, όπου προσέφυγαν οι δικηγόροι των στρατιωτικών, αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο για την εξέταση της ένστασης και παρέπεμψε την αίτηση στο 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, που έλαβε την αρχική απόφαση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο απέρριψε την ένσταση, επικαλούμενο την ίδια αιτιολογία της προχθεσινής απόφασης. Σύμφωνα με το Anadolu, οι δικαστές εκτίμησαν ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι έχουν διαπράξει αδίκημα για το οποίο η ποινή μπορεί να είναι έως και πέντε χρόνια. Επίσης, θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι.

Πλέον, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί περιμένουν την κατάθεση του κατηγορητηρίου, προκειμένου ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους. -
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης