Ακυρώνει ο Guardian τη θεματική εκδρομή στην «Ελλάδα της κρίσης»

Ακυρώνει ο Guardian τη θεματική εκδρομή στην «Ελλάδα της κρίσης»

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στο διαδίκτυο

greek_ho
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ο «Guardian» ακύρωσε το πακέτο διακοπών που διαφημιζόταν ως εκδρομή... στην Ελλάδα της κρίσης!

guardi_selida

Η βρετανική εφημερίδα σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδίων «Political Tours» καλούσε τους αναγνώστες της να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή, την οποία παρουσίασε ως «μία συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα».

Η διοργάνωση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σχολιάστηκε ακόμη και από διεθνή μέσα.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα ο Guardian δέχτηκε μαζικά πυρά και στο διαδίκτυο με χιλιάδες σχόλια στα ελληνικά social media.

Μετά τις πολλές και έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν στο διαδίκτυο, η έγκριτη εφημερίδα αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι που θα πραγματοποιούσε σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδιών Political Tours, μαζί και με τα αντίστοιχα ταξίδια για Βοσνία και Ουκρανία που έχουν κατέβει από την ιστοσελίδα του Μέσου.

Ο εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού ομίλου Guardian, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε σχετικά τα εξής: «Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».

Να σημειωθεί πως το πακέτο κόστιζε 2.850 ευρώ το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις ενώ οι συμμετέχοντες θα είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν μεταξύ άλλων, με μέλη ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση, έναν πρώην υπουργό, καθώς και οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Ο Guardian ανέφερε χαρακτηριστικά στην περίληψη του πακέτου με τίτλο «Η Ελλάδα & το Ευρώ»:

«Συναντήστε την ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα Έλενα Σμιθ, σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίδραση από ό,τι στην Ελλάδα, όπου οι δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Επιπλέον, η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση. Αλλά με κάποιο τρόπο η χώρα απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει. Ανακαλύπτουμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πρωτεύουσα, Αθήνα. Ταξιδεύουμε από απομακρυσμένες φάρμες στα προάστια της πόλης και στη Βουλή, για να δούμε τις απόψεις απλών ανθρώπων, ΜΚΟ, επιχειρήσεων και πολιτικών. Κορυφαίοι αναλυτές και η Έλενα θα είναι στη διάθεσή σας και θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα». 

Εν τω μεταξύ ,και το Al Jazeera, το οποίο επικαλείται ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Guardian, αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της βρετανικής εφημερίδας υποστήριξε ότι «ο Guardian συνεργάζεται με το Political Tours ώστε να προωθήσει ταξίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την αντίληψή τους πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές πτυχές αυτών των τόπων».

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησαν την εφημερίδα για προσβολή των Ελλήνων και για οικονομικό κέρδος από τη δυστυχία των άλλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης