Βρέθηκαν τα οστά 108 Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο

Βρέθηκαν τα οστά 108 Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί – Ωστόσο έχει δημιουργηθεί βάσει δεδομένων δείγματος αίματος για τους απογόνους στο 401 – Έντονο το ενδιαφέρον των συγγενών

Τα οστά 108 πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών στο αλβανικό μέτωπο έχουν εκταφεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται στο Τελεπένι. 

Η επιχείρηση αφορά στην αναζήτηση εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940-41. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 22 Ιανουαρίου 2018, μετά τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας. 

Βάση δεδομένων για την ταυτοποίηση των οστών 

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί βάση δεδομένων δείγματος αίματος των συγγενών-απογόνων των πεσόντων. Η βάση δεδομένων έχει δημιουργηθεί από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, για να γίνουν οι απαραίτητες ταυτοποιήσεις. 

Μεγάλο ενδιαφέρον των συγγενών 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των συγγενών και απογόνων των πεσόντων, καθώς έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής πάνω από 360 δείγματα αίματος απ' όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα,  μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για περισσότερες πληροφορίες. 

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους ενδιαφερομένους. Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο θα ανακοινώνει αριθμητικά στοιχεία. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-6573274 και 210-6575020 της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

άιντε,

Δέλβινο κι Αγιοι Σαράντα...

louloukos

αυτή έπρεπε να είναι η πρώτη είδηση. γι' αυτούς που έπεσαν για εμάς. τους παππούδες κάποιων και παππούδες όλων μας. Ζήτω η ΕΛΛΑΣ!

.

Μπράβο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elas

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 39χρονη και την οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο οποίος διέταξε να εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει τις ποινές, οι μεγαλύτερες από τις οποίες μάλιστα έχουν τελεσιδικήσει

elas

Όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ελασσόνας, στους 21 μήνες της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας από 21 ως 61 χρόνων είχαν διαπράξει μια ληστεία, 22 κλοπές, 14 απάτες και έξι απόπειρες. Από τα σπίτια των ηλικιωμένων είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 130.000 ευρώ.

thesprotia

Τα μπλόκα είχαν στηθεί έγκαιρα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και του τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Φιλιατών κι έτσι οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 23 χρόνων έπεσαν στο δόκανο χωρίς να αντισταθούν