Ελεύθεροι οι 4 από τους 11 συλληφθέντες για συμμετοχή στην Combat 18

Ελεύθεροι οι 4 από τους 11 συλληφθέντες για συμμετοχή στην Combat 18

Κατηγορούνται για πλημμελήματα – Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν  ότι είχαν σχέση με την ακροδεξιά οργάνωση – Αύριο απολογούνται όσοι βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες

Ελεύθεροι οι 4 από τους 11 συλληφθέντες για συμμετοχή στην Combat 18
Ελεύθεροι έφυγαν από τα δικαστήρια αμέσως μετά το πέρας των απολογιών τους στην 1η τακτική ανακρίτρια οι τέσσερις από τους 11 συνολικά συλληφθέντες για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18. Οι κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και ένας ανήλικος - απολογήθηκαν για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Μάλιστα κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια αποδοκιμάστηκαν έντονα από αντιεξουσιαστες που βρίσκονταν στην Ευελπίδων για άλλη υπόθεση και φυγαδεύτηκαν απο αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των απολογιών τους ρωτήθηκαν - αν και δε κατηγορούνται -για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση. Φέρονται ωστόσο να αρνήθηκαν πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή την οργάνωση. 

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι επτά συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν κακουργήματα και φέρονται ως μέλη της οργάνωσης. 

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει σειρά επιθέσεων με τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (Αντίπνοια), τα Εξάρχεια αλλά και την Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα την ευθύνη για τουλάχιστον 30 ενέργειες της οργάνωσης που είχαν συγκροτήσει, η οποία σύμφωνα με τις αρχές φέρεται να δρούσε από το 2010.

Κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση της οργάνωσης έπαιξε η καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των κατηγορουμένων (κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού τους απορρήτου). 

Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων προκύπτει διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Αρκεί να αναφερθεί πως σε μια από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ακούγεται μέλος της οργάνωσης να ερωτά άλλο μέλος της για το αν συνομιλεί με τον «Λύκο» από τη Χρυσή Αυγή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης