Φωτίου: Θέλουμε οι γυναίκες Ρομά να βγουν ενεργά στο προσκήνιο

Φωτίου: Θέλουμε οι γυναίκες Ρομά να βγουν ενεργά στο προσκήνιο

«Επιθυμούμε η γυναίκα Ρομά να αποτελέσει φορέα αλλαγής για την κοινωνική ένταξη, την ισονομία και τον απεγκλωβισμό των Ρομά από το φαύλο κύκλο της φτώχειας και του αποκλεισμού»

Φωτίου: Θέλουμε οι γυναίκες Ρομά να βγουν ενεργά στο προσκήνιο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ανήρτησε ένα μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες Ρομά.

Συγκεκριμένα, η κ. Φωτίου έγραψε: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θέλω να απευθυνθώ στις γυναίκες Ρομά και να υπογραμμίσω τη σημασία που διαδραματίζουν στις κοινότητες των Ρομά και στην Ελλάδα.

Επιθυμούμε η γυναίκα Ρομά να αποτελέσει φορέα αλλαγής για την κοινωνική ένταξη, την ισονομία και τον απεγκλωβισμό των Ρομά από το φαύλο κύκλο της φτώχειας και του αποκλεισμού.

Κλείσιμο
Για τη μάνα Ρομά, ετοιμάζουμε τα πολύκεντρα για εκείνη και τα παιδιά της, για να υποστηρίζονται στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, που ζουν σε καταυλισμούς μη αποδεκτούς, έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα της μετεγκατάστασής τους με τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Θέλουμε οι γυναίκες Ρομά να βγουν ενεργά στο προσκήνιο, γιατί πιστεύουμε στις ανεξάντλητες και δημιουργικές δυνάμεις τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης