Δήλωση-«βόμβα» στο ΘΕΜΑ 104,6: Παράνομος ο διορισμός του βαριά καταθλιπτικού διοικητή στον «Ευαγγελισμό»

Δήλωση-«βόμβα» στο ΘΕΜΑ 104,6: Παράνομος ο διορισμός του βαριά καταθλιπτικού διοικητή στον «Ευαγγελισμό»

Ο πρώην καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, εξηγεί το γιατί... 

Παράνομο χαρακτήρισε τον διορισμό του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο πρώην καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης. 

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι "και αυτός ο διορισμός δεσμεύεται από τις διατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, στο άρθρο 7, για να καταλάβει κάποιος θέση στο Δημόσιο, πρέπει να είναι υγιής. Θα πρέπει να προσκομίσει εξέταση γιατρού από παθολόγο ή ψυχίατρο και να λέει ότι είναι υγιής".

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο άρθρο 7 του Υπαλληλικού Κώδικα, «υπάλληλοι διορίζονται όσοι έχουν την υγεία που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της αντίστοιχης θέσης. Η έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων δεν εμποδίζει το διορισμό, εφόσον ο υπάλληλος, με την κατάλληλη και δικαιολογημένη τεχνική υποστήριξη, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης».

Σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις για τον διορισμό ατόμων με αναπηρία, «η υγεία των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης, πιστοποιείται με γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί».

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, αν ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προσκόμισε, ως όφειλε, γνωμάτευση ψυχιάτρου ότι είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του. Πάντως, τρεις μήνες πριν τον διορισμό του, επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας τον έκρινε ανάπηρο με συνολικό ποσοστό 92% λόγω διαταραχής άγχους, κατάθλιψης και άλλων παθήσεων.

"Σε περίπτωση που γίνει ο διορισμός, είναι παράνομος" ανέφερε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη. "Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ελεγχθεί από υπηρεσιακό συμβούλιο και να τεθεί σε διαθεσιμότητα για λόγους υγείας" κατέληξε.

Το protothema επικοινώνησε με τον 69χρονο αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", αλλά εκείνος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΔΙΟΝ

Ομιλείς σε ώτα μη ακουόντων.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕ ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗ ΘΑ ΑΝΕΛΑΜΑΝΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ?.ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ?ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΡΒΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ?

3 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΣΑ ΛΑΜΟΙΑ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samothraki_art

Οι υπεύθυνοι διαχείρισης του ΣΑΟΣ και του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που άφησαν το νησί χωρίς πλοίο, καλούνται σε ακρόαση - Αύριο ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης και την λήψη μέτρων για την ενίσχυση του τουρισμού του νησιού

expre-3

Ο Δημήτρης Ασπιώτης το 2012 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 52 ετών για βιασμούς Βρετανίδων στον Κάβο - Για «τέρας του Κάβου» γράφουν βρετανικά ΜΜΕ - «Βγήκα έξω χάρη σε νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης» δηλώνει ο ίδιος

6