WSJ: Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θεωρεί πολιτικό εχθρό τον Στουρνάρα

WSJ: Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θεωρεί πολιτικό εχθρό τον Στουρνάρα

Η αμερικανική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι τρία από τα 25 μέλη της ΕΚΤ τελούν υπό δικαστική διερεύνηση γεγονός το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να αποσπάσει την προσοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσοχή από σημαντικά ζητήματα 

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα σύρεται σε εθνικές διενέξεις για ζητήματα που ποικίλουν από τραπεζικά σκάνδαλα μέχρι δωροδοκίες, γεγονός που υποδηλώνει τις πολιτικές πιέσεις που υφίσταται η δεύτερη ισχυρότερη κεντρική τράπεζα στον κόσμο, την ώρα ακριβώς που αναλαμβάνει έναν εξαιρετικά διευρυμένο ρόλο,γράφει η αμερικανική Wall Street Journal.

«Τρία από τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου τελούν υπό δικαστική διερεύνηση σε Λετονία, Σλοβενία και Ελλάδα. Οι εθνικές κυβερνήσεις εμποδίζονται να απολύσουν τους κεντρικούς τραπεζίτες λόγω των κανονισμών της ΕΕ, ωστόσο η ΕΚΤ δεν μπορεί να αποτρέψει έρευνες που προβλέπονται από τις εθνικές νομοθεσίες», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως γράφει «στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκεται σε συνεχή διένεξη με μέλη της κυβέρνησης, που τον θεωρούν πολιτικό εχθρό. Τον Φεβρουάριο συστάθηκε προανακριτική κοινοβουλευτική επιτροπή για να διερευνήσει αν ο κ. Στουρνάρας δωροδοκήθηκε για να χειραγωγηθούν οι τιμές των φαρμάκων. Στην ομιλία του της 21ης Φεβρουαρίου στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας κατήγγειλε ότι ανώνυμοι μάρτυρες επινόησαν ιστορίες για το πρόσωπό του.

Πάντως, οι κρίσεις στις τρεις αυτές χώρες, αν και διαφορετικές μεταξύ τους, ενέχουν τον κίνδυνο να ταλανίσουν την ΕΚΤ και να αποσπάσουν την προσοχή από σημαντικά ζητήματα, την ώρα που αυτή έχει αναδυθεί ενισχυμένη από την πρόσφατη κρίση χρέους της ευρωζώνης», εκτιμά η WSJ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

...

Οπως βλέπετε σας έχουν πάρει είδηση, Συριζαίοι... κάντε εσείς τα δικά σας για να γελάμε... νομίζετε ότι είστε στη λατινική αμερική.

glopu

ΣΤΗΝ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ'' ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ , ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!!

O Στουρνάρας μπορεί να είναι αθώος αλλά...

αυτό δε σημαίνει ότι είναι λουλούδι για μύρισμα. Έχει "συνεργαστεί" με κάθε κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο τα τελευταία 20 χρόνια. Από το πασόκ του Σημίτη μέχρι τη νδ του Σαμαρά, για να επιπλέυσει στα ελληνικά δημόσια πράγματα. Ο ελληνικός λαός δε θα ήθελε να δει τον κύριο Στουρνάρα σε υψηλή πολιτική θέση μέτα την αποχώρηση του από την ΤτΕ μετά το 2020. Κυριάκο, ακούς;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

an0

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα που έφυγε στα 10 του χρόνια αφήνοντας παρακαταθήκη, σε μια σελίδα του ημερολογίου του, την επιθυμία του για προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη και η μεγαλοσύνη του πατέρα που άφησε τα πάντα πίσω για να δημιουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»