Τριήμερη απεργία από τους πανεπιστημιακούς της Φιλοσοφικής

Τριήμερη απεργία από τους πανεπιστημιακούς της Φιλοσοφικής

Ζητούν την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012

Τριήμερη απεργία από τους πανεπιστημιακούς της Φιλοσοφικής
Τριήμερη προειδοποιητική απεργία
για τις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου -με αποχή από κάθε διδακτικό και διοικητικό έργο- κήρυξε,
ομόφωνα, η Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012.

Κλείσιμο
Επίσης ζητούν να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών Δασκάλων στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

Σύμφωνα με την απόφαση: «Στον πανεπιστημιακό χώρο τεράστια προβλήματα παραμένουν άλυτα επί μακρά σειρά ετών και διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση: η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η ουσιαστική ανυπαρξία νέων διορισμών, οι αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές, η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν νέες περικοπές μισθών. Η εφαρμογή του νέου «ειδικού μισθολογίου» των Πανεπιστημιακών θα επιφέρει περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στις ήδη αδιανόητα χαμηλές αποδοχές μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης