Στις 21 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη Γερολυμάτου για τη σπείρα των εκβιαστών

Στις 21 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη Γερολυμάτου για τη σπείρα των εκβιαστών

«Θα απαγάγω την κόρη σου και θα τη δώσω τους Πακιστανούς» μία από τις απειλές που χρησιμοποιούσαν

Εκβιασμοί, απειλές, εκρήξεις αυτοκινήτων, συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης που εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόκειται για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των εκβιαστών, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, που αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2016. 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν σήμερα ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στο Ίλιον, ένας πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο bodybuilding ο οποίος στη συνέχεια έγινε προπονητής αθλητών, καθώς και ένας μεσίτης που διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος στην ίδια περιοχή στις αρχές του '90.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι αυτές α) της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης), β) της έκρηξης από κοινού, γ) της παράβασης διατάξεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες από κοινού, δ) της εκβίασης διακεκριμένης σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή από κοινού, ε) της διακεκριμένης φθοράς από κοινού, στ) της ηθικής αυτουργίας από κοινού και ζ) της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αποκαλύπτει το protothema.gr, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, αρχηγικό ρόλο της οποίας είχε ο μεσίτης, ο οποίος ανέθετε στον bodybuilder την είσπραξη μεσιτικών αμοιβών με αμοιβή 10% επί του ποσού που θα εισέπραττε. Ο γιος του τραγουδιστή εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο που όχι απλώς σύστησε τους δύο άνδρες – μάλιστα ο μεσίτης είναι πεθερός του - αλλά τις περισσότερες φορές μετέφερε τις εντολές ή ενημέρωνε για τα αποτελέσματα των πεπραγμένων, δηλαδή τους εκβιασμούς και τις εκρήξεις. 

O δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε σίγουρος για την αθωότητα του γιου του: «Είμαι ένας άνθρωπος με πορεία 45 χρόνων στη νύχτα, από τη οποία βγήκα αλώβητος από ναρκωτικά, γκάνγκστερ και μπράβους. Και μέχρι σήμερα με λένε “κύριο”. Με τέτοια πορεία δεν γίνεται να μη ξέρω τι γιο έχω μεγαλώσει. Είμαι σίγουρος για την αθωότητά του. Όλα θα πάνε καλά και αυτό το μπέρδεμα θα ξεδιαλυθεί και όλα θα τελειώσουν σε μερικές ημέρες». Οι διάλογοι σοκ 

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι από το άνοιγμα και την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών από τις Αρχές. Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο μεσίτης είχε οικονομική διαφορά με έναν ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Ίλιον. Αρχικά ο ιδιοκτήτης είχε επισκεφθεί το γραφείο του κατηγορουμένου ζητώντας να του βρει αγοραστή για το διαμέρισμα, αλλά στη συνέχεια το πούλησε μέσω άλλου γραφείου, όπως του είπε. Όμως ο μεσίτης απαίτησε να του καταβάλλει 2% προμήθεια επί των 130.000 που πουλήθηκε. Όταν ο ιδιώτης αρνήθηκε, ο μεσίτης τον ενοχλούσε τηλεφωνικώς εξαπολύοντας ύβρεις και απειλές. Αφού είδε ότι με τη μέθοδο αυτή δεν πρόκειται να πάρει τα χρήματα, τον ενημέρωσε πως θα αναλάβει το χρέος τους μια εισπρακτική εταιρεία. Αντί όμως να πάει σε εισπρακτική εταιρεία, ο μεσίτης ζήτησε τη βοήθεια του προπονητή αθλητών, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του υιού Γερολυμάτου, καθώς είχαν και συγγενική σχέση.

Στις 24/12/2016 ο bodybuilder κάλεσε τον άνθρωπο με τον οποίο ο μεσίτης είχε την οικονομική διαφορά, του συστήθηκε ως “Αποστόλης” (δεν είναι το πραγματικό του όνομα) και του ζήτησε 9.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι εξαγόρασε το χρέος του από το μεσίτη. Ο εκβιαζόμενος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε τις απειλές, κατονομάζοντας τον μεσίτη ως τον ηθικό αυτουργό.  Η καταγγελία στην αστυνομία δεν πτόησε τους φερόμενους θύτες και ειδικά τον “Αποστόλη”, ο οποίος συνέχισε τα απειλητικά τηλεφωνήματα, είτε στο κινητό τηλέφωνο είτε ακόμη και στο σταθερό του σπιτιού του θύματος. Η τελευταία κλήση έγινε στις 19:50 της 15.11.2016 στο σταθερό της οικίας, από απόκρυψη, την οποία το θύμα σκόπιμα δεν απάντησε. 

Όμως λίγες ώρες μετά, στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην πυλωτής της πολυκατοικίας του, εξερράγη από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από γκαζάκια. “Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τις έπαθες. Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή” ανέφερε ο “Αποστόλης” στο επόμενο τηλέφωνο προς το θύμα, δύο ημέρες μετά, αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του γιου του, θέλοντας να τον πιέσει ακόμη περισσότερο να δώσει τα χρήματα. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα κάλεσε τον γιο, απειλώντας τον, ότι αν ο πατέρας του δεν δώσει τα χρήματα, θα τους τινάξει το σπίτι ή θα τους σπάσει τα γόνατα ή θα τον πυροβολήσει. Και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού 

Από την άρση απορρήτου που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι οι κλήσεις έγιναν από καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ στην Κυψέλη, πλησίον της οικίας του «Αποστόλη». Με τις ίδιες κάρτες είχε καλέσει και εκβιάσει άλλα δύο άτομα. Όπως κατήγγειλαν τα άτομα αυτά όταν κλήθηκαν και εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς, ο ένας είχε πουλήσει στον άλλον ένα διαμέρισμα στο Ίλιον. Προηγουμένως είχε αναθέσει την πώληση σε διάφορα μεσιτικά γραφεία, ένα εκ των οποίων ήταν του κατηγορούμενου, χωρίς όμως να προχωρήσει η αγοραπωλησία. 

Μόλις ο μεσίτης ενημερώθηκε για την πώληση, κάλεσε τον πωλητή του ακινήτου και του ζήτησε ως προμήθεια το 2% επί του τιμήματος πώλησης. Ο δεύτερος πήγε στο γραφείο του πρώτου και προσπάθησε να του εξηγήσει, ότι δεν του όφειλε μεσιτική αμοιβή λόγω της μη μεσολάβησής του στην αγοραπωλησία, ζητώντας του αν θέλει να κινηθεί νομικά. Όμως ο μεσίτης δεν πήγε στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, αλλά ζήτησε τη βοήθεια του «Αποστόλη».
Στις 2.10.2016 ο «Αποστόλης» κάλεσε στο σπίτι του θύματος, απάντησε η σύζυγό του, την οποία απείλησε με την εξής φράση: “Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω τους Πακιστανούς και να δω πως θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα σου αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του .. (μεσίτη), μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα».

Την επομένη το θύμα τρομοκρατημένο επισκέφθηκε το γραφείο του μεσίτη, με τον τελευταίο να ζητάει το ποσό των 5.000 ευρώ από τον ίδιο και από τον αγοραστή του διαμερίσματος. Αφού αποχώρησε, ο μεσίτης τον ξανακάλεσε και του ανέφερε, ότι η εισπρακτική εταιρεία δεν δέχεται τις 5.000 ευρώ, αλλά θέλει 11.000 ευρώ. Το θύμα πήρε 3.000 ευρώ από τον αγοραστή του διαμερίσματος, ενώ δανείστηκε τα υπόλοιπα χρήματα από ένα φίλο του. 

Όμως το κύκλωμα ήταν άπληστο. Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο «Αποστόλης» κάλεσε τον αγοραστή του διαμερίσματος και του ζήτησε 4.000 ευρώ. Ο τελευταίος του είπε, ότι είχε ήδη δώσει 3.000 ευρώ, όμως ο «Αποστόλης» επέμενε να του καταβάλλει τις 4.000 ευρώ. Όταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν, τα θύματα της πρώτης περίπτωσης αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι η φωνή του bodybuilder ήταν αυτή του «Αποστόλη» που τους εκβίαζε, ενώ τα θύματα της δεύτερης υπόθεσης δήλωσαν ότι είναι σχεδόν βέβαιοι. Bodybuilder : «Δεν εκβίασα. Ανατίναξα το αυτοκίνητό του επειδή
με έβρισε στο τηλέφωνο»

Ο «Αποστόλης» αποδέχθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες της έκρηξης και της παράβασης διατάξεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες. Αρνήθηκε όμως ότι εκβίασε τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για να εισπράξει τα επίδικα ποσά. Ισχυρίστηκε ότι ανατίναξε το αυτοκίνητο του ενός, επειδή τον εξύβρισε στο τηλέφωνο, ενώ πρόσθεσε ότι ο γιος του τραγουδιστή δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο μεσίτης αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ανέθεσε στον «Αποστόλη» την είσπραξη ποσών με αμοιβή 10%, αλλά δεν γνώριζε ότι αυτός τους εκβίαζε. Καμία σχέση με την υπόθεση πέραν της γνωριμίας που έκανε του μεσίτη με τον  «Αποστόλη», ήταν η υπερασπιστική γραμμή του τρίτου κατηγορουμένου, του Αλέξανδρου Γερολυμάτου. 
Όμως οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων δεν έπεισαν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που έστειλε στην υπόθεση στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ειδικότερα στο παραπεμπτικό βούλευμα σημειώνεται, ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, μαζί με ακόμη ένα άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί, ενώθηκαν και συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση. Αρχηγικό ρόλο και τη διεύθυνση της οργάνωσης είχε ο μεσίτης, «δίνοντας τις εντολές και υποδεικνύοντας τους παθόντες της εκβίασης και της έκρηξης και τον τρόπο τέλεσης των αδικημάτων αυτών». 

Ο bodybuilder που παρουσιαζόταν στα θύματα ως «Αποστόλης», εκτελούσε εντολές του μεσίτη, «παίρνοντας οδηγίες είτε από αυτόν, είτε διαμέσου του Αλέξανδρου Γερολυμάτου”. Ο γιος του τραγουδιστή “ελάμβανε αναφορά των πεπραγμένων» του «Αποστόλη», μεσολαβούσε τις περισσότερες φορές μεταξύ των δύο και «μετέφερε τα αποτελέσματα των ενεργειών του πρώτου στον δεύτερο, καθώς επίσης και τις οδηγίες και προτροπές του δεύτερου στον πρώτο». Ο «Αποστόλης» είχε προφυλακιστεί, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι

Σίγουρος για την αθωότητα του πελάτη του, δηλώνει ο δικηγόρος του μεσίτη, κ.Απόστολος Ανδρεουλάκος. «Το κατηγορητήριο θα καταπέσει και η υπόθεση θα πάρει τις σωστές της διαστάσεις. Ο πελάτης μου δεν αποδέχεται τις κατηγορίες» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο κ.Ανδρεουλάκος, προσθέτοντας ότι ο μεσίτης είναι ένα γνωστό πρόσωπο στο Ίλιον, το οποίο έχει ασχοληθεί με τα κοινά - μάλιστα ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου το 1990 - πρώην στέλεχος της ΔΕΗ και σήμερα ένας συνταξιούχος οικογενειάρχης. 

«Οφείλουμε να συγχαρούμε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας κι ειδικότερα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ. Σίγουρα θα είχαμε θρηνήσει κάποιο θύμα, αν δεν είχε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξιχνιαστεί η εγκληματική δράση του κυκλώματος των εκβιαστών» δήλωσε στο protothema.gr η κα Χριστίνα – Ηλέκτρα Μπιζάκη, δικηγόρος των δύο θυμάτων, πατέρα και γιου, που βρήκαν καμμένο το αυτοκίνητό τους, ενώ η ίδια συμπλήρωσε: «Σήμερα παριστάμεθα ως πολιτική αγωγή σε βάρος του κυκλώματος εκβιαστών που για μερικές χιλιάδες ευρώ δεν δίστασαν να πυρπολήσουν το όχημα και την οικία των εντολέων μου κατακερματίζοντας την ψυχική τους ηρεμία αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές κι άλλων αθώων κοινωνών».ΣΧΟΛΙΑ (13)

φωτης

Μανώλη λες αρλούμπες!

Μανώλης

Ο μεσίτης έχει απόλυτο δίκιο! Από την στιγμή που απευθύνεσαι σε πολλούς μεσίτες για να πουλήσεις ένα ακίνητο, τότε θα πρέπει να τους πληρώσεις όλους μεσιτική αμοιβή, άσχετα με το ποιος μεσίτης θα καταφέρει να σου πουλήσει το ακίνητο. Συνήθως ο κάθε μεσίτης σε υποχρεώνει να υπογράψεις κάποιο σχετικό χαρτί με το οποίο και δεσμευεσαι.

περαστικός

Πού το είδες το "απόλυτο δίκιο"; Ακόμα και αποκλειστικότητα στην ανάθεση διαμεσολάβησης, να είχε υπογραφεί, άλλο πράγμα η μεσιτική αμοβή κι άλλο πράγμα η αθέτηση της συμφωνίας. Ακόμα και αν είχε οριστεί "ρήτρα" αθέτησης, αυτή προβάλλεται, καταγγελλόμενη ως επαχθής/ληστρική και οδηγείται στα δικαστήρια, για τον νόμιμο (λογικό-τρέχον αγοραίο) προσδιορισμό της. αν μάλιστα το δικαστήριο μάθει ότι πουλήθηκε μέσω άλλου ή χωρίς μεσολάβηση, μπορεί και να μην ορίσει αυτό κάποια αποζημίωση. Άλλο τα συμβόλαια με τοιυς ποδοσφαιριστές (δες υπόθεση Νεϊμάρ) και άλλο ιδιωτικά συμφωνητικά αν'άθεσης μεσιτείας. Αυτό λοιπόν είναι το παράνομο στην υπόθεση - για αυτό οδηγήθηκαν στη δικαοσύνη οι της σπείρας. Ότι δεν δέχτηκαν την επίλυση της διαφοράς με τα δικαστήρια, αλλά με την εγκληματική αυτοδικία. Από την άλλη, όλοι οι ενήλικοι γνωρίζουν τι εστί μεσίτης στη σύγχρονη Ελλάδα. Και τον αποφεύγουν. Απομένουν για αυτούς μόνο τα δυσκολοπούλητα, υπόγεια, ημιυπόγεια, δεσμευμένα, παμπάλαια... ακίνητα με "βάρη"! Λέξεις-κλειδιά στην υπόθεση (δηλαδή πιθανές πληγές της κοινωνίας)= περίεργοι ευκαιριακοί μεσίτες, περίεργοι μποντυμπιλντεράδες, περίεργα γυμναστήρια. Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις; Πρέπει η πολιτεία να αναθέσει αυτό το επάγγελμα (μεσιτεία) μόνο σε συμβολαιογράφους.

Κουκουρούκου

Τι λες, ρε ΛΑΜΟΓΙΟ? Πρέπει να πληρώσεις κάποιον μεσίτη άσχετα με το αν πουλήσει το ακίνητο? μήπως πρέπει να τον πληρώσεις και γιά την...ομορφιά του? Τσου ρε......

Μπράβο!

Ωραίοι βουλευτές, να τους χαιρόμαστε

Ανδρεας

Το ονομα του μεσίτη (για να προφυλαχθεί ο κοσμάκης) δεν θα το μάθουμε;

παπαδόπουλος

συγγενής μήπως του εκ χαλκηδόνας ορμώμενου!

?

Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, είμαι σίγουρος ότι θα τους αφήσει παραδειγματικά ελεύθερους ώστε να τους φάνε οι τύψεις τους.

tipotas

το σχόλιο σου είναι πολύ καλό, αλλά δε πρέπει να προκαταβάλουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, άσε που μπορεί οι φερόμενοι ως εκβιαστές να σου κάνουν μήνυση για εξίβρυση και μετά να σου ζητήσουν να τους κάτσεις για να την αποσύρουν. και να σε σίγουρος πως οι δικαστές πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θα σε δικάσουν γιατί υπάρχει ενδεχόμενο εκείνοι να τους έχουν κάτσει.

!!!

χα χα.. σωστος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotia1

Στην περιοχή Κάστρο το αρχικό μέτωπο - Πολύ κοντά σε κατοικίες - Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι - Ενημέρωση της πυροσβεστικής στην αστυνομία να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας κάτοικοι, ώστε να εκκενώσουν, αν κριθεί απαραίτητο, τις οικίες τους

2
korydallos

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Για την επιχείρηση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Επόπτης, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη