Το 28,4% των Ελλήνων θεωρεί το κλείσιμο των συνόρων ως την καλύτερη λύση για το μεταναστευτικό

Το 28,4% των Ελλήνων θεωρεί το κλείσιμο των συνόρων ως την καλύτερη λύση για το μεταναστευτικό

Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 20% - Στην Τσεχία το ποσοστό φθάνει το 48% - Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η το φαινόμενο της μετανάστευσης αυξάνει την εγκληματικότητα

Το 80% των ερωτηθέντων πολιτών σε 16 χώρες της Ευρώπης απάντησε ότι τον απασχολεί το θέμα της μετανάστευσης και των ανθρώπων που φθάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Στην Ελλάδα το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τον απασχολεί το θέμα της μετανάστευσης. Το 20% των ερωτηθέντων σε 16 χώρες της Ευρώπης θεωρεί το απόλυτο κλείσιμο των συνόρων ως λύση. Το 48% των Τσέχων θεωρεί το κλείσιμο των συνόρων ως την καλύτερη λύση ενώ στην Ελλάδα το 28,4% εκτιμά ότι είναι η καλύτερη λύση.

 Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2017 από 17 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε 16 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Αλβανία, Μάλτα, Βουλγαρία, Σερβία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία, Τσεχία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Βέλγιο, Κροατία και Ελλάδα) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «New forms of European citizenship in migration era - NECME» (νέες μορφές της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη στην περίοδο της μετανάστευσης). Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται την ερχόμενη Τρίτη, σε ημερίδα που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, η οποία συμμετείχε στην έρευνα.

«Η έρευνα διερευνά τις αντιλήψεις που έχουν οι κοινωνίες οι ίδιες για τους μετανάστες εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM 104,9» η 'Αννα Σωτηρούδη από την οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ».

«Δεν ασχολείται τόσο πολύ αριθμητικά με το θέμα, αλλά με το τι πιστεύουν οι άνθρωποι που έχουν διαβάσει σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων, ή έχουν δει ρεπορτάζ» υπογράμμισε.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της έρευνας είναι η αντίληψη της σχέσης μεταξύ μετανάστευσης και οργανωμένου εγκλήματος. Το 53% των ερωτηθέντων, συμφωνεί με την ιδέα ότι το φαινόμενο της μετανάστευσης αυξάνει την εγκληματικότητα, αλλά ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό θεωρεί τους μετανάστες θύματα της εγκληματικότητας. 

Την έρευνα, η οποία καταγράφει την αντίληψη της ευρωπαϊκής κοινωνίας για τη μετανάστευση, αλλά και για τη σχέση μετανάστευσης και οργανωμένου εγκλήματος, συντόνισαν το ιταλικό Ίδρυμα "Giovanni e Francesca Falcone" και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της πόλης Βιντζέμε της Λετονίας.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

tasos1

Είναι επόμενο και θα έρχονται χωρίς σταματημό πολλά εκατομμύρια ακόμα απο ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας που ο δυτικός... με τον βαρύτερο αεροπορικό (και όχι μόνο)οπλισμό αποδεκάτησε εκατοντάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα, τους στράγγιξε ορυκτούς πλούτους, και τους άφησε αμόρφωτους. Η μεγαλόκαρδη Ελληνική πλειοψηφία τουλάχιστον το 90% καταλαβαίνει απο αλληλεγγύη και αυτό την τιμά την χώρα μας παγκοσμίως. Μήν ξεχνάμε ότι οι νησιώτες μας έχουν σώσει και θα σώνουν ανθρώπους δείχνοτας στοιχειώδη σεβασμό σαν τον Πρωθυπουργό του Καναδά που φιλούσε τις πατούσες αυτών των κυνηγημένων ανθρώπων.

Truth

Αν τολμούν ας κάνουν τη δημοσκόπηση στην Ελλαδα .....70-80% θα ειναι το αποτέλεσμα. Τις ΜΚΟ τις μάθαμε απ έξω και ανακατωτά.....μούφες και λαμογιες...

@

Η Ε.Ε έχει πολιτική ανοιχτών συνόρων. Ολα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε προς λαική κατανάλωση.

ΕΣΥτης

Στην Ελλάδα έγινε η δημοσκόπηση; Γιατί από το εργασιακό μου τουλάχιστον περιβάλλον όλοι ή σχεδόν όλοι είναι υπέρ του κλεισίματος των συνόρων.

τακης

οι λαθρομεταναστες στην τσεχια ειναι σαν να δεις εξωγηινο στην Ελλαδα, απλως δεν υπαρχει ουτε......ενας!! απιστευτο, αλλα οι πρωην κομμουνιστικες χωρες εχουν μετατραπει σε νυν......εθνικιστικες. μηπως πρεπει να ερθει ενας κομμουνισμος να μας κανει σταχτη(εντελως) και μετα(οσοι ζησουν) να συνερθουμε;

Prince Myshkin

1. Οι δύσκολοι περίοδοι δημιουργούν σκληραγωγημένους ανθρώπους. 2. Οι σκληραγωγημένοι άνθρωποι δημιουργούν καλές περιόδους. 3. Οι καλές περίοδοι δημιουργούν μαλθακούς ανθρώπους. 4. Οι μαλθακοί άνθρωποι δημιουργούν δύσκολους περιόδους. Κάθε μεταβατική φάση του κύκλου μπορεί να διαρκεί από 20-50 χρόνια. Οι πρώην κομμουνιστικές χώρες είναι στη φάση 1 προς 2 και εμείς στη φάση 3 προς 4.

98%

98% είναι το πραγματικό ποσοστό στον ελληνικό λαό. Εκτός αν κάνεις την έρευνα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

OYEEEEEEEEEEE ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!

ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΕΙ- ΝΑΙ - ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ !! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ! Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΗΟΤ SPOT ΑΠΟ ΤΣΟΚΑΡΟΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ? ? !

Φωφω

ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩ ΑΠΟΛΥΤΑΑΑΑ!!!!

G

Η λυση ειναι κλεισιμο τον συνορων και ανοιγμα της μακροννησου

Σφραγιστε τα συξορα

ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙ...ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ

Jason

Οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με τους ξένους γενικά...αν αυτοί που έρχονταν ήταν υψηλού πνευματικού επιπέδου και μορφωμένοι, όχι μουσουλμάνοι ή τουλάχιστον μετριοπαθείς μουσουλμάνοι που δεν ασπάζονται τις φρικαλεότητες της θρησκείας τους αλλά ασπάζονταν το δυτικό τρόπο ζωής και ερχόντουσαν εδώ με στόχο να φτιάξουν τη ζωή τους, να εργαστούν, να προοδεύσουν αυτοί αλλά και να συνεισφέρουν στη χώρα δε νομίζω ότι θα ήταν πολλοί αυτοί που θα είχαν πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι εδώ μας έρχεται κάθε (κακής) καρυδιάς καρύδι με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί π.χ. δεν έχουν οι Έλληνες πρόβλημα με τους Φιλιππινέζους που είναι πολλοί αλλά έχουν αφομοιωθεί πλήρως (τα παιδιά τους πανε στα ελληνικα σχολια και μιλάνε πολλά από αυτά απταιστα ελληνικά) και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα αλλά έχουν μεγάλο πρόβλημα με τους μουσουλμάνους;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aigaio-1

Η αισθητή βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης, επέτρεψε στο ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» να καταπλεύσει στην περιοχή και να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες